Stage Technische Informatica- of Software Information Engineering

METRI

Stage informatie

Bedrijf: METRI

Locatie: Schiphol-Rijk

Opleidingsniveau: WO

Periode: 3 - 6 maanden

Type: Werkstage

Vergoeding: Marktconform

Solliciteren

METRI Group adviseert al meer dan 14 jaar de grootste bedrijven van Nederland. Onder meer KPN, FrieslandCampina, TomTom, Wavin, PON en Rabobank maken gebruik van het betrouwbare en complete fact based IT-advies van METRI.

METRI is geen standaard IT-bedrijf; wij zijn een dynamische onderneming die opereert op het zo aantrekkelijke snijvlak van business en IT.

Ben jij een 3e of 4e jaars student met de richting Technische Informatica- of Software Information Engineering op HBO of universitair niveau? En sta je te trappelen om jouw talenten te laten zien bij een bedrijf waar je jezelf echt verder kan ontwikkelen, reageer dan snel.

Opdrachtomschrijving

Het landschap van IT-leveranciers verandert al weer een tijdje door de komst van nieuwe spelers, cloud dienstverlening, standaardisatie en de verdere toenadering naar de business.
De concurrentie neemt toe. De IT-leveranciers dienen duidelijk hun strategie te kiezen en te volgen. Kortom veel beweging.

Om zowel IT-leveranciers als afnemers van deze leveranciers zo goed mogelijk te bedienen, heeft METRI een gedetailleerd framework opgesteld. Dit framework, METRI Fact Space, bevat informatie over de markt en maakt inzichtelijk welke contracten er zijn tussen IT-leveranciers en afnemers. Op basis van dit framework is het voor METRI mogelijk om proactief contact met zowel afnemers als leveranciers op te nemen en een benchmark of sourcing advies te verschaffen. Enkel directie en senior consultants hebben dit systeem in gebruik en vertrouwen hier dan ook op om sales te doen.

Om het framework nog beter in te zetten, is het nodig om analyses te kunnen doen op deze dataset. Op basis van deze analyses kunnen trends worden gevonden en gepersonaliseerde dashboards voor gebruikers worden gemaakt. Door een dialoog aan te gaan met de gebruikers, probeer je erachter te komen waar behoefte aan is en verwerk je dit in een voorstel. Dit probeer je zo vaak mogelijk te toetsen bij de gebruikers.

Wat ga je precies doen?

De opdracht zal als volgt gefaseerd kunnen worden, eventueel met aanvulling vanuit school verplichte onderwerpen:

  1. Analyseren: In kaart brengen en analyseren van de wensen en eisen omtrent het huidige systeem, het opstellen van functionele specificaties en onderzoek naar geautomatiseerd scrapen.
  2. Ontwerpen: In samenhang met verschillende stakeholders help je verder met het door ontwikkelen van het huidige framework.
  3. Implementeren: Het formuleren van een onderbouwd advies, waarin addities op het framework worden besproken en geïmplementeerd.
  4. Rapportage: Advies over verbetering en vernieuwing van het framework en advies over geautomatiseerd scrapen.

 Gevraagd wordt:

  • Ervaring in MS-office
  • Analytisch vermogen
  • Ervaring met SQL,PHP
  • Pré: Ervaring met WordPress en analysetechnieken
  • Beschikbaarheid van 3 tot 6 maanden; inclusief stagevergoeding

Mocht je geïnteresseerd zijn in deze opdracht? stuur dan jouw cv + motivatie laat dan je cv bij ons achter via bovenstaand formulier.

Stage informatie

Bedrijf: Bedrijf: METRI

Locatie: Schiphol-Rijk

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode: 3 - 6 maanden

Type: Werkstage

Vergoeding: Marktconform

Solliciteren

Meer stages

Stages