Stagiair(e) fysieke omgeving

Bedrijf
Locatie
Utrecht
Opleidingsniveau
WO
Periode
Type
Werkstage
Vergoeding
Deze stage is niet meer vacant

Berenschot zoekt per half november 2021 een stagiair voor de adviesgroep Energie & Leefomgeving. Wij zoeken een ambitieuze masterstudent die nieuwsgierig is naar het vak als adviseur bij een gerenommeerd organisatieadviesbureau. Lijkt het je leuk om mee te werken aan projecten zoals de implementatie van de Omgevingswet, versnelling van de energietransitie, sturing in het OV en spoor, uitwerking van het Deltaprogramma en leefbaarheidsopgaven in de stedelijke omgeving? En wil jij samen met jouw collega’s bijdragen aan een mooier en schoner Nederland? Dan is deze stage iets voor jou!

Berenschot heeft een brede ervaring met en kennis van de energietransitie, mobiliteit, infrastructuur en openbaar vervoer, natuur, milieu, water en ruimtelijke ordening. Onze dienstverlening op deze terreinen richt zich met name op:

 • strategieontwikkeling en -implementatie
 • analyseren en oplossen van structurele (samenwerkings)problemen
 • (mede)ontwikkelen van publiek beleid
 • samenbrengen van stakeholders in allianties en consortia
 • proces-, programma- en projectmanagement.


We zijn in het bijzonder actief op het gebied van duurzame mobiliteit, verstedelijkingsopgaven en klimaatadaptatie. Een aantal concrete projecten die wij als adviesgroep hebben uitgevoerd zijn:

 • het organiseren van sessies voor gemeenten hoe zij het instrumentarium van de Omgevingswet in kunnen zetten voor het realiseren van de Regionale Energiestrategie (RES)
 • het schrijven van een voortgangsrapportage Deltaprogramma Zoetwater en het organiseren van Kennisdagen Zoetwater
 • het evaluatie van het Programma Aanpak Stikstof (PAS).
Wat ga je doen?

Als stagiair(e) ga je:

 • het adviesvak van binnenuit kennen, waarbij reflectie, leren en persoonlijke ontwikkeling centraal staan
 • meewerken in lopende opdrachten en helpt bij het schrijven van offertes en het organiseren van markt- en interne acties
 • intensief begeleid worden door een adviseur van Berenschot die je ondersteunt in de ontwikkeling van professionele vaardigheden en het toepassen en operationaliseren van concepten en theorieën.


Vanzelfsprekend kijken wij altijd naar de opties om je zoveel mogelijk eigen verantwoordelijkheid te laten nemen. Dus daar waar opdrachten dat toelaten, lever je ook daadwerkelijk een bijdrage aan onze producten en resultaten.

Met wie werk je samen?

De adviesgroep Energie & Leefomgeving houdt zich onder andere bezig met uiteenlopende opdrachten in het fysieke domein. Deze opdrachten voeren we onder meer uit voor de ministeries van EZK en IenW, provincies, gemeenten, netwerkbedrijven en uitvoeringsorganisaties (zoals Rijkswaterstaat, ProRail, Enexis en omgevingsdiensten), waterschappen en publiek-private samenwerkingsorganisaties.

Binnen de groep Energie en Leefomgeving werk je samen met enorm gedreven, enthousiaste professionals. Werken aan een mooier Nederland is waar wij energie van krijgen. We hopen dat jij diezelfde interesse meebrengt!

Wat neem je mee?
 • je volgt een masteropleiding (bijvoorbeeld in bestuurskunde/sociale geografie/sustainability)
 • je hebt inhoudelijke interesse in en kennis van beleids- en samenwerkingsvraagstukken rond gebiedsontwikkeling, energietransitie, mobiliteit, water en economie
 • je wordt enthousiast van maatschappelijke vraagstukken in het fysieke domein en bent bovengemiddeld gemotiveerd om het adviesvak te leren
 • je bent ambitieus, enthousiast, scherp, ondernemend, communicatief vaardig en maatschappelijk betrokken
 • je beschikt over veel inlevingsvermogen en neemt je verantwoordelijkheid
 • je kunt helder en gestructureerd rapporteren.
Wat krijg je van ons?

De stage duurt vijf maanden en is fulltime, met uitzondering van enkele verplichte uren voor je studie. Om stage te kunnen lopen bij Berenschot, moet je gedurende de gehele stageperiode ingeschreven staan bij een universitaire onderwijsinstelling. Berenschot biedt een marktconforme stagevergoeding, een leenlaptop en indien nodig een OV-chipkaart. Afstuderen bij ons is een optie, de mogelijkheden van een scriptie bespreken we graag samen verder met je. Na je stage kun je, bij interesse, solliciteren op één van onze traineeships.

Interesse?

Spreekt deze stage je aan? Upload dan uiterlijk 31 oktober 2021 jouw motivatiebrief, cv en cijferlijst via het online sollicitatieformulier t.a.v. Juliëtte Reinders, HR-adviseur. Voor meer informatie kun je contact opnemen met André Oostdijk (managing consultant) via a.oostdijk@berenschot.nl/06-20936118. Hij vertelt je graag meer over de stage.

Stage informatie

Bedrijf: Bedrijf: Berenschot

Locatie: Utrecht

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode:

Type: Werkstage

Vergoeding:

Meer stages