Stagiair(e) fysieke omgeving

Berenschot

Stage informatie

Bedrijf: Berenschot

Locatie: Utrecht

Opleidingsniveau: HBO/WO

Periode: 3 - 6 maanden

Type: Werkstage

Vergoeding: Marktconform

Deze stage is niet meer vacant

Berenschot zoekt per 1 februari 2018 een masterstudent met interesse in water, ruimte, energie, mobiliteit en economie. Heb je altijd al willen werken aan projecten zoals de implementatie van de Omgevingswet, versnelling van de energietransitie, sturing in het OV en spoor, uitwerking van het Deltaprogramma en leefbaarheidsopgaven in de stedelijke omgeving? En ben je benieuwd hoe het is om bij een groot, toonaangevend organisatieadviesbureau te werken? Dan is deze stage iets voor jou!

Jouw profiel

Je hebt inhoudelijke interesse in en kennis van beleids- en samenwerkingsvraagstukken rondom gebiedsontwikkeling, energietransitie, mobiliteit, water en economie. Je wordt enthousiast van maatschappelijke vraagstukken in het fysieke domein en bent bovengemiddeld gemotiveerd om het adviesvak te leren. Verder ben je ambitieus, enthousiast, scherp, ondernemend, communicatief vaardig en maatschappelijk betrokken. Je beschikt over veel inlevingsvermogen en neemt je verantwoordelijkheid. Tot slot kun je helder en gestructureerd rapporteren.

De stage duurt 5 maanden (februari 2018 t/m juni 2018) en is fulltime, met uitzondering van enkele verplichte uren voor je studie. Om stage te kunnen lopen bij Berenschot moet je gedurende de gehele stageperiode ingeschreven staan bij een universitaire onderwijsinstelling. Afstuderen is een optie, de mogelijkheden bespreken we graag samen verder met je.

Waar kom je terecht?

Als stagiair(e) ga je aan de slag bij de adviesgroep Besturen en Samenwerken Fysieke Omgeving, waar circa 20 adviseurs uiteenlopende opdrachten uitvoeren binnen het fysieke domein. Denk aan alliantievorming, stakeholdermanagement, verandertrajecten, evaluaties, procesbegeleiding, beleidsonderzoeken en het ontwikkelen van handreikingen/ toetsingskaders. Dit doen we onder meer voor de ministeries van EZK en I&W, provincies, gemeenten, netwerkbedrijven en uitvoeringsorganisaties (zoals Rijkswaterstaat, ProRail, Enexis), waterschappen  en publiek-private samenwerkingsorganisaties.

Wat ga je doen?

Je krijgt als stagiair(e) de mogelijkheid het adviesvak van binnenuit te leren kennen. Tijdens jouw stage staan reflectie, leren en persoonlijke ontwikkeling centraal. Tijdens de stage werk je mee in lopende opdrachten. Je wordt intensief begeleid door een adviseur van Berenschot die jou ondersteunt in de ontwikkeling van professionele vaardigheden en het toepassen en operationaliseren van concepten en theorieën.

Stageplusprogramma

Wil jij nóg meer uit je stage halen? Dan is er de mogelijkheid om deel te nemen aan het Stageplusprogramma. Dit programma biedt, als extra bovenop de reguliere stage, trainingen adviesvaardigheden verzorgd door ervaren adviseurs en de (gezamenlijke) verantwoordelijkheid voor een eigen adviesopdracht voor een echte klant. Reflectie, leren en persoonlijke ontwikkeling staan centraal in het plusprogramma. Wil jij graag deelnemen aan het stageplusprogramma? Geef dit dan aan in je motivatiebrief samen met een korte motivatie.

Interesse?

Spreekt deze stage je aan? Upload dan uiterlijk zondag 3 december 2017 jouw motivatiebrief, cv en cijferlijst via het online sollicitatieformulier (t.a.v. Bram Brouwer, managing director). Sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden van 11 t/m 15 december.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Dominique Reumkens (06 138 249 71). Of kijk op de site van Berenschot onder fysieke leefomgeving.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Stage informatie

Bedrijf: Bedrijf: Berenschot

Locatie: Utrecht

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode: 3 - 6 maanden

Type: Werkstage

Vergoeding: Marktconform

Meer stages

Stages