Stagiair(e) participatiewerk / sociaal domein

B&A

Stage informatie

Bedrijf: B&A

Locatie: Nederland

Opleidingsniveau: HBO/WO

Periode: 3 - 6 maanden

Type: Werkstage

Vergoeding: Ja

Solliciteren

Ben jij HBO/WO student? Ben jij druk op zoek naar een meewerkstage voor de komende maanden? Wil jij het vak binnen participatiewerk/sociaal domein écht leren kennen? Lees dan verder!

Voor de uitvoering van POZO, onze opdracht rondom participatie- en opbouwwerk in Amsterdam Zuidoost, zijn wij op zoek naar een enthousiaste:

Stagiair(e) participatiewerk / sociaal domein

(32-36 uur, Amsterdam Zuid-Oost)

Als stagiair werk je ondersteunend samen met de collega’s Bijlmer-Centrum, Bijlmer-Oost en Gaasperdam. Jullie werken hier aan het versterken van lokale initiatieven/andere activiteiten, met actieve bewoners en organisaties die een bijdrage leveren aan de leefbaarheid van de wijk. Als je goed op weg bent en mee hebt gekeken bij de collega’s, laten we je vragen van bewoners oppakken en beantwoorden. Uiteraard krijg je hierbij vanuit het POZO team ondersteuning en begeleiding. Wij laten je kennis maken met het participatiewerk en willen je laten groeien binnen dit vakgebied. Afhankelijk van jouw wensen ga je naarmate je stage vordert steeds meer zelf oppakken.

Ons team

Het team van POZO bestaat uit drie enthousiaste medewerkers die out reachend in de wijk werken om bewoners te bereiken. In stadsdeel Zuidoost van Amsterdam werkt het team van POZO nauw samen met verschillende partners: woningbouwcorporaties, politie, het gebiedsteam, bewoners en bewonersinitiatieven, diverse zorg- en welzijnspartijen en uiteraard het stadsdeel zelf. Samen met partners helpt POZO bewoners te participeren in de wijk. Dit doen zij niet alleen door actieve bewoners te ondersteunen, maar ook informatie en advies te verlenen aan (bewoners) organisaties die zich richten op bewonersparticipatie. Richting het stadsdeel en professionals hebben wij een adviesrol over buurtinitiatieven, actieve bewoners en zaken die leven onder bewoners.

Wat zoeken wij?

Een stagiair die er energie van krijgt om buurtbewoners en bewonersinitiatieven te helpen om bij te dragen aan de dragende samenleving. De samenwerking met zorg en welzijn staat hierbij centraal.

  • Een derdejaars HBO/WO student van de opleiding Cultureel Maatschappelijke Vorming, Social Worker, Sociaal Pedagogische Hulpverlening of vergelijkbare studierichting;
  • Bij voorkeur per direct of zo snel mogelijk beschikbaar;
  • Beschikbaar voor zes tot twaalf maanden;
  • Eerdere (stage-)ervaringen bij een zorg of welzijnspartij is een pré.

Tot slot ben je communicatief vaardig, zie je het als een uitdaging om zelf zaken op te pakken en ben je bovenal maatschappelijk betrokken.

Aanbod

  • Een zeer leerzame meewerkstage binnen een ondernemende organisatie;
  • Opdoen van kennis met diverse (kwetsbare) doelgroepen;
  • Goede begeleiding bij de uitvoer van je stage;
  • We dagen je uit om eigen initiatief te tonen en zelf zaken op te pakken;
  • Een leerschool om je klaar te stomen voor werk in het sociaal domein op het gebied van participatie.

Wij bieden je een stagevergoeding vastgesteld op basis van opleidingsniveau en leerjaar. Het aantal uren per week dat je stage loopt bepalen we met jou in goed overleg. Onze voorkeur gaat uit naar 32-36 uur per week.

B&A - POZO

B&A is een advies- en uitvoeringsorganisatie in het sociaal domein. Wij ondersteunen overheden en organisaties bij het oplossen van maatschappelijke vraagstukken. Wij bieden pragmatische en vindingrijke oplossingen voor welzijn, werk en zorg. De combinatie van onderzoeks- en adviesbureau en uitvoeringsorganisatie maakt ons uniek. Wij kennen de politieke en bestuurlijke vraagstukken en daarbij behorende dynamiek en staan ook op de werkvloer van de dagelijkse uitvoering. Als stagiair participatiewerk ga je aan de slag voor ons onderdeel POZO in Amsterdam Zuidoost.

Informatie

Hebben wij je interesse gewekt? Ga naar www.bena.heeftvacatures.nl en klik op de ‘solliciteer’ button. Wil je meer inhoudelijke informatie over de stage? Neem dan contact op met Kenneth Macnack van POZO via k.macnack@civicamsterdam.nl of 06-21479853.

Meer informatie over POZO vind je op www.civicamsterdam.nl/pozo.

Stage informatie

Bedrijf: Bedrijf: B&A

Locatie: Nederland

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode: 3 - 6 maanden

Type: Werkstage

Vergoeding: Ja

Solliciteren

Meer stages

Stages