Stage Digital Leaders Study

BearingPoint

Stage informatie

Bedrijf: BearingPoint

Locatie: Amsterdam

Opleidingsniveau: WO

Periode: 3 - 6 maanden

Type: Werkstage

Vergoeding: Ja

Deze stage is niet meer vacant

Voor het Digital, Strategy & Innovation team van BearingPoint in Amsterdam, zijn we op zoek naar stagestudenten met een sterk analytisch denkvermogen, een achtergrond in (Digital) Strategy, Innovatie en Marketing en met een scherpe visie op digitale bedrijfstransformaties.

Opdrachtomschrijving:

Momenteel bevindt vrijwel ieder bedrijf zich in een ‘Digital Transformation’, met als doel de organisatie efficiënter te maken, hun productaanbod en interacties steeds persoonlijker te maken en nieuwe businessmodellen te introduceren.

Afhankelijk van het type bedrijf, hun context en vertrekpunt, zien we dat deze transformaties met wisselend succes en worden uitgevoerd. BearingPoint doet voortdurend onderzoek om erachter te komen wat de succesfactoren zijn van de ‘Digital Leaders’, om vervolgens op basis van die kenmerken andere bedrijven te kunnen adviseren.

In de Nordics regio van BearingPoint is er in drie landen een omvangrijke ‘Digital Leaders Study’ gedaan, waarin 176 bedrijven onderzocht zijn op zes dimensies: Digital Marketing, Digital product experience, E-commerce, E-CRM, Mobile en Social media. Met de blauwdruk van dit onderzoek, wil BearingPoint een soortgelijk onderzoek uitvoeren onder grote bedrijven die in Nederland actief zijn.  

Jouw rol is om dit onderzoek op te zetten, de scope te bepalen, het onderzoek uit te voeren (o.b.v. extern beschikbare bronnen) en in samenwerking met marketing zorg te dragen voor het (online) eindrapport. Een voorbeeld van het beoogde eindresultaat kun je vinden op: http://digitalleaders.bearingpoint.com

Jouw Profiel:

  • Studieachtergrond (WO Master) in Bedrijfskunde, Marketing, Innovatie Management, of een soortgelijke studie
  • Sterke communicatieve vaardigheden
  • Proactief en zelf-starter
  • Interesse om naast het afronden van de opdracht actief betrokken te zijn bij onze consultancy praktijk
  • Goede schriftelijke en mondelinge vaardigheden, zowel in het Nederlands als Engels
  • 6 maanden beschikbaar
  • Bij voorkeur 40 uur per week beschikbaar

Wat wij bieden:

  • Een uitdaging met eigen verantwoordelijkheden in een internationale en dynamische werkomgeving
  • Een mooie stagevergoeding

Over het Digital, Strategy & Innovation Team:

Het DS&I team van BearingPoint helpt bedrijven om maximale persoonlijke waarde te generen voor hun klanten, met contextgevoelige waarde proposities en geoptimaliseerde klantcontactmomenten.

Wij richten ons op het ontwikkelen van een Digitale Strategie en roadmap van onderliggende initiatieven, telkens ontworpen vanuit de behoefte en ambitie van de eindgebruiker. Hiermee ontwikkelen wij differentiërende businessmodellen en waarde proposities, die een duurzame relatie met de klant opleveren.

We geloven in de kracht ‘test & learn’: in kleine cycli bewijzen dat iets werkt en telkens verbeteren, waarna het snel wordt opgeschaald. Daarnaast zijn we overtuigd van de kracht van de netwerkeconomie, open platforms en co-creatie, zowel intern als bij de klant.

Ons team wordt gekenmerkt door mensen met een frisse ‘customer-centric’ blik en natuurlijke nieuwsgierigheid naar sociale, technische en economische trends in de wereld, die doorvertaald kunnen worden naar initiatieven waar bedrijven direct mee aan de slag kunnen.

Heb je nog vragen, stuur dan een email naar netherlands@bearingpoint.com.

Wij zijn altijd opzoek naar nieuw talent!

Over BearingPoint

BearingPoint is een onafhankelijk Europees adviesbureau met 3900 consultants. Wij zijn gevestigd in 22 landen met 37 kantoren en beschikken over een wereldwijd netwerk. Wij leveren management en technologie consulting. Onze klanten bevinden zich in alle sectoren, maar in Nederland voornamelijk in de telecom, energie, bouw, financiële en FMCG-sector. BearingPoint’s focus ligt op het leveren van maximaal toegevoegde waarde en meetbare resultaten voor onze klanten. Dit doen we door onze wereldwijde business en technologische expertise slim in te zetten.

Als adviseur bij BearingPoint voel je je thuis in een dynamische omgeving en begrijp je dat verandering een constante factor is in de hedendaagse markt. Complexe vraagstukken eisen intelligente, flexibele maar vooral ook praktisch toepasbare oplossingen. Wij bieden specifieke maatwerk oplossingen door het combineren van onze industrie-, operationele en technische kennis. Deze benadering is het kloppende hart van onze cultuur en heeft ertoe geleid dat wij wereldspelers mogen rekenen tot onze lange termijn relaties. Onze klanten werken graag met ons samen en daar zijn we trots op.

Stage informatie

Bedrijf: Bedrijf: BearingPoint

Locatie: Amsterdam

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode: 3 - 6 maanden

Type: Werkstage

Vergoeding: Ja

Meer stages

Stages