Werkstudent Regulatory Risk

Deloitte

Stage informatie

Bedrijf: Deloitte

Locatie: Amsterdam

Opleidingsniveau:

Periode:

Type: Werkstage

Vergoeding:

Deze stage is niet meer vacant

Heb je er weleens bij stilgestaan dat het al meer dan tien jaar geleden is dat de financiële crisis uitbrak? En er is een hoop gebeurd in het afgelopen decennium: Obama ontving een Nobelprijs voor de vrede, de Arabische Lente vond plaats, en Enzo Knol en z’n vriendin gingen uit elkaar (en werden weer een stel). Over de hele wereld is wet- en regelgeving aan verandering onderhevig om te anticiperen op een dynamische wereld. En de aanwas van nieuwe wet- en regelgeving is niet de enige uitdaging: technologische ontwikkelingen en innovatie bieden kansen, maar ook uitdagingen. Denk aan zelfrijdende auto’s, drones en 3D-printers. Hoe gaan organisaties om met zo’n complexe omgeving? Dat is onze taak: wij ondersteunen organisaties om te anticiperen op veranderingen in wet- en regelgeving. En we kunnen wel wat hulp gebruiken. Ben je op zoek naar een uitdagende baan naast je studie? Kom jij ons team versterken?

Wat doet het Regulatory Risk team?

Ons team bestaat uit ongeveer 50 professionals. De sfeer binnen het team is informeel. We helpen elkaar om het beste resultaat voor onze klanten te realiseren. We zijn trots op het feit dat collega’s uiteenlopende achtergronden hebben: juristen, criminologen, wiskundigen en financiële experts werken samen.

Wij helpen organisaties om te kunnen anticiperen op en zich te kunnen aanpassen aan veranderingen in wet- en regelgeving. We hebben diverse specialisaties die gezamenlijk de levenscyclus van Regulatory Risk vormen:

  1. Strategy : Het anticiperen op en interpreteren van ontwikkelingen binnen toezicht en wet- en regelgeving. We doen dit door het ontwikkelen van strategieën, structuren en processen.
  2. Compliance: Het ontwerpen, beoordelen en transformeren van processen, controle-instrumenten om integriteit te bevorderen en aan nieuwe wetten en regelgeving te kunnen voldoen. Wij geloven dat organisaties via compliance niet alleen waarde kunnen behouden, maar ook voordeel kunnen creëren.
  3. Response: Het reageren op specifieke tekortkomingen in programma’s rondom regelgeving en het inzetten van data en technologie om compliance programma’s slimmer en efficiënter te maken.

Deloitte Regulatory Risk is onderdeel van Risk Advisory. Wij zijn toonaangevend in risico advisering in Nederland. Binnen Risk Advisory zien we risico’ s als potentie om te groeien en bedrijfsprestaties beter te maken. Daarin speelt innovatie een cruciale rol. Onze diensten worden hoofdzakelijk uitgevoerd vanuit ons kantoor in Amsterdam, maar regelmatig werk je op locatie bij de klant. Deloitte bedient een wereldwijde markt en er zijn zodoende mogelijkheden om (tijdelijk) in het buitenland te werken.

Wat is jouw bijdrage?

Als werkstudent maak je onderdeel uit van het team. Dat betekent dat je, voor een paar dagen naast je studie, meedraait op projecten voor onze klanten. Een uitgelezen kans dus om te ervaren hoe het is om te werken als consultant voor toonaangevende organisaties en om jezelf te onderscheiden van je medestudenten. Al vanaf de eerste dag krijg je verantwoordelijkheid. We verwachten dat je proactief bent en niet afwacht totdat wordt verteld wat je precies moet doen. Uiteraard krijg je voldoende begeleiding van ervaren consultants om je te helpen bij jouw leerproces.

Naast het werk voor klanten, bied je ondersteuning bij onderzoek en het publiceren van artikelen. Dit omvat naast het verzamelen en vastleggen van data ook het uitvoeren van analyses. Je helpt tevens bij het ontwikkelen van offertes en rapporten, waar je informatie verwerkt in een praktisch formaat (PowerPoint of Word). Je zult merken dat het werk erg gevarieerd en zeer uitdagend is. Daarnaast biedt het een uitgelezen kans om te ervaren hoe een carrière bij Deloitte zou zijn!

Naar wie zijn we op zoek?

Idealiter studeer je binnenkort af aan de universiteit in een van de volgende onderzoeksrichtingen: Economie, Finance, Bedrijfskunde, Bestuurskunde, Organisatiewetenschappen, Criminologie, of een rechtenstudie die raakvlakken heeft met Regulatory Risk. Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

Je bent sociaal, enthousiast en praktisch ingesteld. Als student weet je een balans te vinden tussen “work hard and play hard”. Je hebt uitstekende analytische vaardigheden en aandacht voor detail. Je bent zelfvoorzienend en proactief, wat betekent dat je zowel onafhankelijk kunt werken als hulp durft te vragen. Bij voorkeur heb je relevante (werk-)ervaring naast je studie.

Hoe ziet een gemiddelde werkdag eruit?

Aangezien het werk erg gevarieerd is, is het lastig om een “gemiddelde” werkdag te beschrijven. In plaats daarvan kunnen we beter een greep uit een van onze projecten nemen:

De impact van nieuwe regelgeving op bedrijfsmodellen evalueren

Je helpt bij het onderzoek naar de impact van nieuwe regelgeving op het bedrijfsmodel van een grote bank. Als werkstudent bestudeer je eerst de nieuwe regelgeving. Je noteert de belangrijkste veranderingen en vat je bevindingen samen in een overzichtelijke presentatie.

Vervolgens bestudeer je het bedrijfsmodel van de bank. Het valt je op dat het bedrijfsmodel na de financiële crisis al aanzienlijk is veranderd: de bank is minder afhankelijk geworden van wholesale-financiering en is overgegaan op een meer traditioneel, commercieel bedrijfsprofiel. Gebruik makend van je kennis over de bank én van nieuwe regelgeving, concludeer je dat de bank haar compliance-uitgaven moet verhogen. Je motiveert deze uitspraak met een analyse waarin investeringen in compliance worden afgewogen tegen het risico van mogelijke boetes of de kosten van juridische procedures.

Word jij uitgedaagd door deze functie?

Neem dan vandaag nog contact met ons op voor een kennismaking. Klik op onderstaande button en vul je gegevens in.

Past de geschetste functie niet bij jou, maar ken je iemand die perfect in het geschetste profiel past? Stuur deze vacature dan door.

Voor vragen over deze vacature kun je bellen met Elise Guit op telefoonnummer 088-2888780.

Acquisitie op basis van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Stage informatie

Bedrijf: Bedrijf: Deloitte

Locatie: Amsterdam

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode:

Type: Werkstage

Vergoeding:

Meer stages

Stages