Scriptie stagiair Regulatory Risk

Deloitte

Stage informatie

Bedrijf: Deloitte

Locatie: Amsterdam

Opleidingsniveau:

Periode:

Type: Afstudeerstage

Vergoeding:

Deze stage is niet meer vacant
Je scriptie schrijven bij het toonaangevende 'Regulatory Risk' team

Je bent bijna klaar met je studie. Over niet al te lange tijd is het tijd voor het slotstuk: je afstudeeronderzoek. Het schrijven van je scriptie is een uitgelezen kans om theoriekennis te combineren met praktijkervaring. Eindelijk! Maar waar ga je die praktijkervaring opdoen? Wij bieden een stageplek binnen ons Regulatory Risk team, waar wij klanten helpen bij het anticiperen op en interpreteren van veranderingen in wet- en regelgeving. We kunnen jouw onderzoek goed gebruiken om inzicht te krijgen in de uitdagingen en oplossingen voor klanten die worden geconfronteerd met nieuwe wet- en regelgeving. In ruil daarvoor krijg jij toegang tot vooraanstaande experts en ons omvangrijke netwerk. Klinkt interessant, nietwaar?

Wat doet het Regulatory Risk team?

Ons team bestaat uit ongeveer 50 professionals. De sfeer binnen het team is informeel. We helpen elkaar om het beste resultaat voor onze klanten te realiseren. We zijn trots op het feit dat collega’s uiteenlopende achtergronden hebben: juristen, criminologen, wiskundigen en financiële experts werken samen.

Wij helpen organisaties om te kunnen anticiperen op en zich te kunnen aanpassen aan veranderingen in wet- en regelgeving. We hebben diverse specialisaties die gezamenlijk de levenscyclus van Regulatory Risk vormen:

  1. Strategy : Het anticiperen op en interpreteren van ontwikkelingen binnen toezicht en wet- en regelgeving. We doen dit door het ontwikkelen van strategieën, structuren en processen.
  2. Compliance: Het ontwerpen, beoordelen en transformeren van processen, controle-instrumenten om integriteit te bevorderen en aan nieuwe wetten en regelgeving te kunnen voldoen. Wij geloven dat organisaties via compliance niet alleen waarde kunnen behouden, maar ook voordeel kunnen creëren.
  3. Response: Het reageren op specifieke tekortkomingen in programma’s rondom regelgeving en het inzetten van data en technologie om compliance programma’s slimmer en efficiënter te maken.

Deloitte Regulatory Risk is onderdeel van Risk Advisory. Wij zijn toonaangevend in risico advisering in Nederland. Binnen Risk Advisory zien we risico’ s als potentie om te groeien en bedrijfsprestaties beter te maken. Daarin speelt innovatie een cruciale rol. Onze diensten worden hoofdzakelijk uitgevoerd vanuit ons kantoor in Amsterdam, maar regelmatig werk je op locatie bij de klant. Deloitte bedient een wereldwijde markt en er zijn zodoende mogelijkheden om (tijdelijk) in het buitenland te werken.

Kies je eigen weg, uiteraard met wat hulp en begeleiding

Als scriptie stagiair kies je een onderwerp dat bij je past. Die keuzevrijheid is typerend voor een carrière bij Deloitte: je kiest je eigen weg. Uiteraard moet het onderwerp aansluiten bij ons werk rondom wet- en regelgeving en/of integriteit. Om je een idee te geven van een mogelijk onderzoek, zie hieronder een aantal voorbeelden:

  • Impact van nieuwe regelgeving : Hoe bepaal en prioriteer je de impact van nieuwe wet- en regelgeving op het bedrijfsmodel van een organisatie?
  • Profiteren van nieuwe technologie: Hoe kunnen innovatieve technologieën (bijv. machine learning, artificial intelligence) worden ingezet om naleving van wet- en regelgeving effectiever en efficiënter te maken?
  • Data-analyse om risico’s te identificeren: Hoe kan data-analyse worden gebruikt voor de identificatie van compliance risico’s? En hoe moeten organisaties omgaan met deze risico’s, rekening houdend met de risicobereidheid?
  • Het succes van compliance programma’s: Hoe kan de effectiviteit van compliance programma’s binnen grote ondernemingen worden gemeten?

Uiteraard zijn de bovenstaande onderwerpen slechts voorbeelden. Wanneer je bij ons op gesprek komt, kun je natuurlijk ook je eigen onderwerp aandragen!

Wat is jouw bijdrage?

Als scriptie stagiair binnen het Regulatory Risk team, richt jij je voornamelijk op het schrijven van je scriptie. Je bespreekt de (voorlopige) uitkomsten van je onderzoek met je Deloitte begeleider en samen brainstorm je over nieuwe ideeën. We verwachten niet je dat je de hele dag eenzaam aan het schrijven bent: ga vooral gezellig mee lunchen en gebruik je tijd ook om collega’s beter te leren kennen. Bijvoorbeeld door middel van een potje tafelvoetbal of tafeltennis. Je collega’s zijn namelijk een goed klankbord zijn om je concepten en resultaten mee te bespreken. Naast het schrijven van je scriptie krijg je ook een uniek kijkje in de keuken van Deloitte. Je ervaart hoe wij werken voor onze klanten. En nee, als stagiair verwachten we niet dat je koffie voor ons gaat halen (hoewel dat uiteraard altijd op prijs wordt gesteld ☕)!.

Naar wie zijn we op zoek?

Idealiter studeer je binnenkort af aan de universiteit in een van de volgende onderzoeksrichtingen: Economie, Finance, Bedrijfskunde, Bestuurskunde, Organisatiewetenschappen, Criminologie, of een rechtenstudie die raakvlakken heeft met Regulatory Risk. Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

Je bent sociaal, enthousiast en praktisch ingesteld. Als student weet je een balans te vinden tussen “work hard and play hard”. Je hebt uitstekende analytische vaardigheden en aandacht voor detail. Je bent zelfvoorzienend en proactief, wat betekent dat je zowel onafhankelijk kunt werken als hulp durft te vragen. Bij voorkeur heb je relevante (werk-)ervaring naast je studie.

Word jij uitgedaagd door deze functie?

Neem dan vandaag nog contact met ons op voor een kennismaking. Klik op onderstaande button en vul je gegevens in.

Past de geschetste functie niet bij jou, maar ken je iemand die perfect in het geschetste profiel past? Stuur deze vacature dan door.

Voor vragen over deze vacature kun je bellen met Kim Cornelissen op telefoonnummer +31882883454.

Acquisitie op basis van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Stage informatie

Bedrijf: Bedrijf: Deloitte

Locatie: Amsterdam

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode:

Type: Afstudeerstage

Vergoeding:

Meer stages

Stages