Afstudeerstage Risk & Compliance

PwC

Stage informatie

Bedrijf: PwC

Locatie: Amsterdam

Opleidingsniveau: WO

Periode:

Type: Afstudeerstage

Vergoeding:

Solliciteren

“Helping clients work smarter and make better decisions” is wat wij doen. Onze klanten houden ontwikkelingen op het gebied van technologische innovatie, veranderingen in wet- en regelgeving en klantbehoeften nauwlettend in de gaten. Welke kansen en risico’s bieden deze ontwikkelingen en wat is de impact ervan op de organisatie? Voorbeelden van vragen die onze klanten stellen: “Hoe integreren we strategie en risicomanagement? Hoe verbeteren we onze (financiële) risicomodellen? Welke impact heeft Agile werken op onze tweede lijn? Wat is de impact van PSD2 op de relatie met onze klanten? Wat zijn de kansen en mogelijkheden van nieuwe technologieën zoals Robotics, AI en Blockchain?´

Het einde van je studie is in zicht, nog één uitdaging te gaan; het schrijven van je scriptie. Hebben bovenstaande vragen je interesse gewekt en lijkt het jou een uitdaging om een publicatie te schrijven die daadwerkelijk impact heeft op de praktijk? Wil je wel eens een andere omgeving dan jouw standaard studieplek?

Kom je scriptie of afstudeeropdracht bij ons afronden! Je kunt gebruik maken van alle informatiebronnen die PwC tot haar beschikking heeft en krijgt daarnaast de hulp van al onze professionals! Ook kan je naast je scriptieopdracht ervaring op te doen met het werken bij PwC.

Wie ben je?

 • Je zit in de eindfase van een masteropleiding in Bedrijfskunde, (financiële) Economie, Rechten, Econometrie, Wis- en Natuurkunde, Informatica of een aanverwante studierichting en je hebt goede studieresultaten;
 • Je gelooft zowel intern als extern in integer handelen en neemt daarin je eigen verantwoordelijkheid;
 • Je bent nieuwsgierig naar de ontwikkelingen binnen je vakgebied en gedreven om het verschil te maken met je team;
 • Je kunt je goed inleven in je collega’s en stakeholders en hebt daarbij oog voor de toegevoegde waarde van eenieder;
 • Je werkt graag in een team, waarbij de verschillende ideeën en perspectieven worden meegenomen in het werk;
 • Je bent innovatief, ondernemend en deinst niet terug voor het uitdagen van de status quo.
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
 • Je bent op zoek naar een uitdagende afstudeeropdracht (scriptie onderzoek) en hebt al een idee over het onderwerp van je scriptie. Dit is gerelateerd aan Risicomanagement binnen de Financiële sector.

Hoe ziet je werk eruit?

Je belangrijkste bezigheid is natuurlijk om je scriptie te schrijven! Je draagt hiervoor zelf een onderwerp aan om dit vervolgens samen met je begeleider verder uit te werken en te linken naar de praktijk. Verder zal je werk er als volgt uit zien:

 • Jouw coach helpt je bij het formuleren van je probleemstelling en begeleidt je op vaktechnisch gebied.
 •  Je werkt ook mee aan opdrachten voor klanten, zodat je echt ervaart hoe het is om bij PwC te werken.
 • Vanaf de eerste dag ben je een integraal deel van een team van professionals dat in nauwe samenwerking met de klant praktische oplossingen bedenkt voor complexe problemen binnen de publieke, commerciële en financiële sector.
 • Als stagiair binnen Consulting Risk & Compliance kun je ervaring op doen én je persoonlijk ontwikkelen.
 • Als afstudeer stagiair krijg je voldoende mogelijkheden om PwC te leren kennen. Je werkt bij ons op kantoor aan je onderzoek of afstudeerscriptie. Uiteraard kun je aan al je studieverplichtingen blijven voldoen tijdens je stage.
 • De resultaten uit het onderzoek vormen input voor de klantproposities in de dagelijkse praktijk.

Wat bieden we je?

Bij PwC sta je aan het roer van je eigen loopbaan. Als stagiar werk je in een jong, dynamisch en multidisciplinair team consultants, waarbij persoonlijke en professionele groei centraal staan. Je werk is erg gevarieerd en afhankelijk van de opdracht, de klant, de specialisten in het team en je eigen voorkeuren. Je kunt rekenen op uitgebreide arbeidsvoorwaarden die zijn opgesteld met aandacht voor jouw groei en flexibel werken en leven.

Verder bieden wij je:

 • Een open werksfeer, waarbij je veel kunt oefenen met feedback geven en ontvangen;
 • Een kennisorganisatie waarbij je zowel kunt leren van, als uitgroeien tot, een top specialist;
 • Flexibel werken;
 • Teamevents;
 • Een koffiebar om even (met collega’s) te ontspannen;
 • De mogelijkheid om je binnen de reguliere werktijden in te zetten voor Corporate Responsibility, verschillende netwerken, diversiteit, innovatie en/of recruitment;
 • Veel coaching en oog voor jouw persoonlijke ontwikkeling;
 • Een persoonlijke stagebegeleider (een professional uit de praktijk) die de gehele stageperiode (minimaal 4 maanden) contact met je heeft en je ondersteunt bij je ontwikkeling;
 • Diverse werkzaamheden en een goede stagevergoeding;
 • Je stageperiode wordt in overleg met jou bepaald (richtlijn 32-40 uur, 4 tot 6 maanden);
 • Je krijgt een laptop van de zaak en hebt de mogelijkheid om kennis te maken met jouw mogelijke toekomstige werkgever.

Wie zijn we?

Wij zijn PwC, ontstaan in 1849 en door verschillende fusies zijn wij nu uitgegroeid tot een wereldwijde zakelijke dienstverlener met activiteiten op het gebied van Assurance, Tax en Advisory. Hier zijn we actief binnen een groot scala aan sectoren en klanten.
We hebben 236.000 mensen in dienst, verdeeld over 158 landen. Bij PwC Nederland werken ruim 4.800 mensen met elkaar samen. Ons bestaansrecht en purpose is ‘building trust in society and solving important problems’. Dit uit zich in onze manier van werken en in wie wij zijn, waarbij onze waarden - Act with integrity, Make a difference, Care, Work together en Reimagine the possible - ons leiden. Voor meer achtergrondinformatie over wie wij zijn, check onze website.

PwC Nederland linken naar pwc.nl.
Onze website linken naar pwc.nl/purpose en waarden.

De vacature stagiair Consulting Risk en Compliance valt binnen het werkveld Advisory, waarin we klanten adviseren op de terreinen van fusies en overnames, organisatieontwikkeling, performance improvement en crisismanagement.

Solliciteer nu!

Heb je interesse, herken je je in onze purpose en waarden en voldoe je aan alle functie-eisen? Bekijk hier onze sollicitatieprocedure of solliciteer direct onderstaand aanmeldformulier en upload je CV, motivatiebrief en cijferlijsten. Binnen twee weken ontvang je bericht over de voortgang.  De deadline voor deze vacature is 25 december. Heb je vragen over deze vacature? Bel of mail me gerust.

Francesca Heukensfeldt Jansen

Stage informatie

Bedrijf: Bedrijf: PwC

Locatie: Amsterdam

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode:

Type: Afstudeerstage

Vergoeding:

Solliciteren

Meer stages

Stages