Integrale Capaciteitsplanning Buitendienst

Bedrijf
Locatie
Amsterdam
Opleidingsniveau
WO
Periode
3 - 6 maanden
Type
Afstudeerstage
Vergoeding
Goed
Vakgebieden
Sectoren
Deze stage is niet meer vacant

Zit je in de laatste fase van je master? En ben je op zoek naar een uitdagende (afstudeer)stage om je startende carrière goed te beginnen? Dan hebben we bij BearingPoint een passende opdracht voor je.

Voor het Advanced Analytics team van BearingPoint in Amsterdam Zuid-Oost zijn we op zoek naar stagestudenten met een scherp analytisch denkvermogen en een sterke drive om dit in te zetten voor de verbetering van bedrijfsprocessen.

Opdrachtomschrijving:
Netbeheerders, Telecombedrijven en andere infrastructuurbedrijven beschikken over een buitendienst die verantwoordelijk is voor de aanleg, onderhoud en het verhelpen van storingen in die infrastructuur. Het gaat dan bijvoorbeeld om elektriciteitsnetten, gasdistributienetten, waterdistributienetten, rioolwaterafvoer en verwerking, telefoonnetten, maar het kunnen bijvoorbeeld ook (spoor-)wegen zijn. De buitendienst moet verschillende taken uitvoeren, ieder met een verschillende scope, voorspelbaarheid en impact op de beschikbaarheid van de infrastructuur. Projecten voor nieuwbouw of vervanging zijn bijvoorbeeld vaak al wat langer van tevoren bekend en zijn daardoor goed in te plannen, terwijl storingen een inherent onvoorspelbaar patroon hebben. Het is een complexe afweging om te bepalen hoe de beschikbare buitendienst-medewerkers op de korte termijn moeten worden verdeeld over de verschillende soorten taken. Daarnaast moet voor de lange termijn bepaald worden hoeveel buitendienstmedewerkers er nodig zijn en welke vaardigheden zij moeten hebben. Dit alles om de beschikbaarheid van de infrastructuur te maximaliseren tegen zo laag mogelijke kosten voor de buitendienst.

In deze opdracht ontwerp jij  één of meerdere modellen die kunnen worden ingezet om beslissingen met betrekking tot de inzet en omvang van een buitendienst op zowel de korte als de lange termijn te ondersteunen.

Jouw Profiel:

  • Studieachtergrond (WO Master) in Econometrie, Business Analytics of een soortgelijke studie
  • Sterke communicatieve vaardigheden
  • Proactief en zelf-starter
  • Goede schriftelijke en mondelinge vaardigheden, zowel in het Nederlands als Engels
  • 6 maanden beschikbaar
  • Bij voorkeur 40 uur per week beschikbaar 

Wat wij bieden:

  • Een uitdaging met eigen verantwoordelijkheden in een internationale en dynamische werkomgeving
  • Een mooie stagevergoeding

Over het Advanced Analytics Team:
Het Advanced Analytics team van BearingPoint geeft data-gedreven adviezen op basis van analyse en wiskundige modellering. Hierbij passen we verschillende analysemethoden toe om de (vaak grote hoeveelheid) data van onze klanten te gebruiken voor het voorspellen en verbeteren van hun operatie en strategie. We richten ons primair op het creëren van adviezen die direct opgenomen kunnen worden in managementbesluiten om maximale waarde voor onze klanten te creëren. Ons team wordt gekenmerkt door een continue drive naar verbetering en een voorliefde voor getallen, verbanden en wiskundige modellering.

Heb je nog vragen? Stuur dan een email naar John Poppelaars: john.poppelaars@bearingpoint.com  

Wij zijn altijd opzoek naar nieuw talent!

Over BearingPoint:
BearingPoint levert business en technologie consulting, zowel op strategisch als tactisch niveau. Onze klanten bevinden zich in alle sectoren, maar in Nederland voornamelijk in de telecom, energie en FMCG-sector. BearingPoint’s focus ligt op het leveren van maximaal toegevoegde waarde en meetbare resultaten voor onze klanten. Dit doen we door onze wereldwijde business en technologische expertise slim in te zetten. Wij zijn een Europees bedrijf van circa 3.500 gepassioneerde, ervaren en hands-on medewerkers en zijn gevestigd in 20 landen. Door samen te werken met onze alliantie-partners beschikken wij bovendien over een wereldwijd dekkend netwerk.

Als adviseur bij BearingPoint voel je je thuis in een dynamische omgeving en begrijp je dat verandering een constante factor is in de hedendaagse markt. Complexe vraagstukken eisen intelligente, flexibele maar vooral ook praktisch toepasbare oplossingen. Wij bieden specifieke maatwerk oplossingen door het combineren van onze industrie-, operationele en technische kennis. Deze benadering is het kloppende hart van onze cultuur en heeft ertoe geleid dat wij wereldspelers mogen rekenen tot onze lange termijn relaties. Onze klanten werken graag met ons samen en daar zijn we trots op.

Stage informatie

Bedrijf: Bedrijf: BearingPoint

Locatie: Amsterdam

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode: 3 - 6 maanden

Type: Afstudeerstage

Vergoeding: Goed

Meer stages