Customer Journey Optimalisatie

Bedrijf
Locatie
Amsterdam
Opleidingsniveau
WO
Periode
3 - 6 maanden
Type
Afstudeerstage
Vergoeding
Goed
Vakgebieden
Sectoren
Deze stage is niet meer vacant

Zit je in de laatste fase van je master? En ben je op zoek naar een uitdagende (afstudeer)stage om je startende carrière goed te beginnen? Dan hebben we bij BearingPoint een passende opdracht voor je.

Voor het Advanced Analytics team van BearingPoint in Amsterdam Zuid-Oost zijn we op zoek naar stagestudenten met een scherp analytisch denkvermogen en een sterke drive om dit in te zetten voor de verbetering van bedrijfsprocessen.

Opdrachtomschrijving:
In hun zoektocht naar een betere klantbeleving en daarmee een hogere kans op transacties zijn bedrijven constant bezig te meten via welke kanalen klanten bij hen terecht komen en welke journey zij afleggen van oriëntatie naar daadwerkelijke aankoop. Nu steeds meer transacties via onlinekanalen plaatsvinden wordt er steeds meer data verzameld en kan als gevolg ook beter worden bepaald welk traject klanten afleggen. Daarmee wordt het ook mogelijk vast te stellen welke factoren bijdragen aan een betere klantbeleving en welke niet. Deze analyse wordt complexer naarmate er meer kanalen worden toegepast en een klant via meerdere kanalen uiteindelijk een transactie doet. Een klant kan bijvoorbeeld via de mobiele app naar een product gezocht hebben, via Facebook de pagina van het bedrijf bezocht hebben en wat beoordelingen gelezen hebben, om uiteindelijk de winkel te bezoeken om het product voor de aankoop in detail te kunnen bekijken. Wat voor een bedrijf belangrijk is om te weten, is welke kanalen het meeste bijdragen aan de uiteindelijke aankoop en waar in de journey verbeteringen kunnen worden aangebracht om de kans op aankoop te verhogen.

In deze opdracht werk je een methodiek uit die bedrijven in staat stelt customer journies in een multi-channel omgeving te schatten met technieken zoals bijvoorbeeld hidden markov chains, en gebruik je analysetechnieken om verbeterpotentieel vast te stellen in ieder van de stappen van de journey. Daarnaast ontwikkel je een wiskundig model dat de channel managers van het bedrijf in staat stelt van om de beste keuze te maken van de uit te voeren verbeteracties in ieder van de kanalen om omzet en klanttevredenheid te verbeteren.

Jouw Profiel:

  • Studieachtergrond (WO Master) in Econometrie, Business Analytics of een soortgelijke studie
  • Sterke communicatieve vaardigheden
  • Proactief en zelf-starter
  • Goede schriftelijke en mondelinge vaardigheden, zowel in het Nederlands als Engels
  • 6 maanden beschikbaar
  • Bij voorkeur 40 uur per week beschikbaar 

Wat wij bieden:

  • Een uitdaging met eigen verantwoordelijkheden in een internationale en dynamische werkomgeving
  • Een mooie stagevergoeding

Over het Advanced Analytics Team:

Het Advanced Analytics team van BearingPoint geeft data-gedreven adviezen op basis van analyse en wiskundige modellering. Hierbij passen we verschillende analysemethoden toe om de (vaak grote hoeveelheid) data van onze klanten te gebruiken voor het voorspellen en verbeteren van hun operatie en strategie. We richten ons primair op het creëren van adviezen die direct opgenomen kunnen worden in managementbesluiten om maximale waarde voor onze klanten te creëren. Ons team wordt gekenmerkt door een continue drive naar verbetering en een voorliefde voor getallen, verbanden en wiskundige modellering.

Heb je nog vragen? Stuur dan een email naar John Poppelaars: john.poppelaars@bearingpoint.com

Wij zijn altijd opzoek naar nieuw talent!

Over BearingPoint:
BearingPoint levert business en technologie consulting, zowel op strategisch als tactisch niveau. Onze klanten bevinden zich in alle sectoren, maar in Nederland voornamelijk in de telecom, energie en FMCG-sector. BearingPoint’s focus ligt op het leveren van maximaal toegevoegde waarde en meetbare resultaten voor onze klanten. Dit doen we door onze wereldwijde business en technologische expertise slim in te zetten. Wij zijn een Europees bedrijf van circa 3.900 gepassioneerde, ervaren en hands-on medewerkers en zijn gevestigd in 20 landen. Door samen te werken met onze alliantie-partners beschikken wij bovendien over een wereldwijd dekkend netwerk.

Als adviseur bij BearingPoint voel je je thuis in een dynamische omgeving en begrijp je dat verandering een constante factor is in de hedendaagse markt. Complexe vraagstukken eisen intelligente, flexibele maar vooral ook praktisch toepasbare oplossingen. Wij bieden specifieke maatwerk oplossingen door het combineren van onze industrie-, operationele en technische kennis. Deze benadering is het kloppende hart van onze cultuur en heeft ertoe geleid dat wij wereldspelers mogen rekenen tot onze lange termijn relaties. Onze klanten werken graag met ons samen en daar zijn we trots op.

Stage informatie

Bedrijf: Bedrijf: BearingPoint

Locatie: Amsterdam

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode: 3 - 6 maanden

Type: Afstudeerstage

Vergoeding: Goed

Meer stages