Stage Energy & Utilities

Bedrijf
Locatie
Amsterdam
Opleidingsniveau
WO
Periode
3 - 6 maanden
Type
Werkstage
Vergoeding
Marktconform
Vakgebieden
Sectoren
Deze stage is niet meer vacant

Sia Partners is een internationaal management consultancybureau gericht op corporate en operationele strategie, met een expertise in alle aspecten van de waardeketen en diens ondersteunende functies. Sia Partners ondersteunt organisaties bij het ontwikkelen en transformeren van de bedrijfsvoering en het verbeteren van de prestaties op strategisch, tactisch en operationeel niveau. Wij zijn hierin pragmatisch van aard en volledig gericht op de klant, waarbij het leveren van kwalitatief hoogwaardige oplossingen en het creëren van draagvlak binnen de organisatie van de opdrachtgever voorop staan.

Sinds de oprichting in 1999 in Parijs, is Sia Partners jaarlijks exponentieel gegroeid tot inmiddels ruim 1000 consultants. Wij zijn naast Frankrijk vertegenwoordigd in Nederland, België, het Verenigd Koninkrijk, Italië, Marokko, het Midden Oosten, Hong Kong, Singapore, Japan, Verenigde Staten en Canada. Sia Partners ontwikkelt zich autonoom en heeft de ambitie om één van de leiders te worden op het gebied van onafhankelijk managementadvies binnen Europa en daarbuiten.

Sia Partners Nederland

In 2009 hebben wij ons Nederlandse kantoor in Amsterdam Zuidas geopend ter versterking van onze footprint in de Benelux. Sia Partners Nederland maakt een sterke groei door en heeft inmiddels een indrukwekkend klantportfolio opgebouwd in de sectoren Energy & Utilities en Financial Services. Sia Partners Nederland heeft ongeveer 30 consultants in dienst.

Sia Partners Nederland ondersteunt haar opdrachtgevers met zowel industriespecifieke adviesdiensten als cross-sectorale offerings zoals Operational Excellence, Corporate Strategy, CRM & Marketing, Change Management, Digital Transformation en CIO of CFO Advisory. 

Onze consultants

Sia Partners is een kwalitatief hoogwaardige speler voor klanten doordat de consultants een combinatie bieden van uitstekende inhoudelijke kennis, een hoog innovatievermogen en een sterke executie. Het delen van sectorkennis en tonen van thought leadership op het strategisch en regelgevend gebied staat tevens centraal binnen Sia Partners. Het team kenmerkt zich door een mix van Nederlands-, Engels- en Franstalige professionals met een uitstekende achtergrond en relevante werkervaring. Onze consultants zijn scherp, resultaatgericht en in staat impact te maken bij de klant. 

Job Description

Stageomschrijving
Ben je bijna klaar met je masteropleiding en zou je graag willen afstuderen bij een snelgroeiende internationale management consultancy, meld je dan bij ons. Wij zijn namelijk op zoek naar een stagiair(e) voor de afdeling Energy & Utilities.
Binnen Energy & Utilities ga je onderdeel uitmaken van een professioneel team waarbij je goed wordt begeleid en gebruik kan maken van de kennis en praktijkervaring van onze consultants. 

Als stagiair(e) ben je voornamelijk bezig met het uitvoeren van je stageopdracht en krijg je de ruimte om hier jouw eigen invulling aan te geven. Door slim gebruik te maken van ons internationale netwerk van consultants en klanten kan je je onderzoek naar een hoger niveau brengen en praktische relevantie geven. We verwachten dat je zelf al een idee hebt welke richting je op wilt met je afstudeeronderzoek, waarna je samen met je begeleider vanuit Sia Partners dit verder concreet gaat maken. Schroom dus niet om ons een onderzoeksvoorstel te doen, bijvoorbeeld iets dat past binnen een van deze thema’s:

 • forecasting & modeling van energy load/demand;
 • productie, handel, transmissie & distributie en levering van energie;
 • energietransitie en duurzame energie;
 • innovatie;
 • compliance en regelgeving;
 • IT-systemen en processen;
 • organisatorische vraagstukken.

Naast je afstudeeronderzoek is er de mogelijkheid om het Energy & Utilities team te ondersteunen bij het uitvoeren van een gevarieerd takenpakket zoals het helpen voorbereiden van presentaties en commerciële voorstellen. Allemaal ontzettend interessant werk waarmee je praktijkervaring opdoet en je meteen jouw toegevoegde waarde kunt laten

Qualifications

Kandidaat profiel
We zoeken een stagiair(e) met de volgende kenmerken: 

 • Je bevind je in de laatste fase van een masteropleiding (bij voorkeur in een  bedrijfseconomische- of technische richting);
 • Je bent nieuwsgierig, flexibel en ondernemend, interessante nevenactiviteiten is een plus;
 • Uitstekende analytische en communicatieve vaardigheden;
 • Affiniteit met IT/ data-analyse;
 • Je werkt graag in een internationale omgeving;
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en schrift. Frans is een pre;
 • Je stageopdracht duurt minimaal 3 maanden;
 • Last but not least: een passie voor Energie! 

Additional Information

Wat bieden wij jou?

 • Een uitdagende afstudeerstage waarbij we jou alle ruimte bieden voor het uitvoeren van jouw stageopdracht;
 • Leerzame trainingen;
 • Een inspirerende werkplek op de Zuidas in Amsterdam;
 • Een vaste interne begeleider;
 • Een uitstekende stagevergoeding op basis van 40 uur per week;
 • Een leuke informele werksfeer in een team van jonge medewerkers met wekelijkse borrels en legendarische feestjes en uitjes!

Stage informatie

Bedrijf: Bedrijf: Sia Partners

Locatie: Amsterdam

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode: 3 - 6 maanden

Type: Werkstage

Vergoeding: Marktconform

Meer stages