Scriptiestage WO FS RISK - Governance, Risk & Controls (EMEIA FSO) - AMS0022A

EY

Stage informatie

Bedrijf: EY

Locatie: Amsterdam

Opleidingsniveau: WO

Periode: 3 - 6 maanden

Type: Afstudeerstage

Vergoeding: Marktconform

Deze stage is niet meer vacant

Financial Services Risk zoekt een scriptie stagiair(e) qualitative analyses
Wil jij ervaren hoe het is om bij Financial Services Risk te werken? En wil jij jezelf verder ontwikkelen door vakgerichte praktijkervaring op te doen en dit te combineren met je afstudeerscriptie? Dan is een functie als scriptie stagiair bij EY wellicht iets voor jou! Een scriptiestage bij EY biedt jou de gelegenheid om waardevolle en relevante ervaring op te doen en tegelijk een reuze interessante scriptie te schrijven. Wij zoeken dan ook een gemotiveerde universitaire student(e) die als scriptie stagiair aan de slag gaat bij Financial Services Risk.

EY
EY Financial Services Organisation (FSO) is de groep binnen EY waarin wij de adviesdiensten voor onze klanten in de financiële dienstverlening hebben gebundeld. Wij adviseren over verbetering van prestaties en processen, risicomanagement, informatiemanagement en -technologie en financieel risicomanagement. De vorming van de EY EMEIA organisatie en de ontwikkelingen op de financiële markten bieden veel mogelijkheden voor de FSO sub-area. FSO heeft wereldwijd zowel een sterke positie in Assurance als in Advisory. Wij willen deze positie gebruiken om de groei in de Nederlandse markt te versterken.

Financial Services Risk
Financial Services Risk is een specialistische adviesgroep binnen EY Advisory. Wij begeleiden cliënten bij het ontwerpen en implementeren van markt-, krediet- en operationeel risico management raamwerken, selectie en implementatie van ondersteunende IT-systemen voor risico management, complexe waarderingsproblemen van financiële instrumenten, de inrichting van hedge accounting volgens IFRS regelgeving, financieringsvraagstukken, treasury- en cash managementstructuren en het ontwerpen en herinrichten van financiële processen. Onze cliënten bevinden zich overwegend in de financiële sector, maar wij bedienen ook energiebedrijven en treasury-organisaties van de grotere corporates. Risk Management is onderdeel van een wereldwijd EY - netwerk van risk management adviesgroepen, waarmee nauw wordt samengewerkt.

Scriptiestage
Het einde van je studie is in zicht, nog één uitdaging te gaan; het schrijven van je scriptie! Je gaat je een lange tijd verdiepen in een specifiek thema. Dit onderwerp moet dan wel in een richting zijn waar jouw interesse naar uit gaat. Wij vinden het daarom belangrijk dat je zelf een onderwerp aandraagt. De thema’s waar je binnen FS Risk aan moet denken zijn:

  • (Operationeel) Risico management
  • Governance
  • Interne processen en controls
  • Internal audit
  • Recovery en Resolution Planning/ BRRD
  • Informatiemanagement
  • Data-analyse en datakwaliteit
  • Solvency II
  • Basel III/ CRD IV

Persoonlijke ontwikkeling vinden we erg belangrijk! Op basis van jouw onderwerp krijg je een mentor toegewezen. Jouw mentor ondersteunt je bij het formuleren van je probleemstelling, begeleidt je op vaktechnisch gebied en begeleidt je binnen de EY organisatie. Wij helpen je het maximale uit jezelf te halen tijdens je scriptietraject.

Tijdens het schrijven van je scriptie bij EY heb je zelf in de hand hoeveel tijd er naar je scriptie gaat en naar het mee werken op projecten. Door deze flexibiliteit hoeft je deadline voor het inleveren van je scriptie nooit gevaar te lopen. 

Als stagiair krijg je van ons uiteraard een vaste maandelijkse vergoeding.

Profiel
Je bent bezig met een universitaire studie (bedrijfs) economie, bedrijfskunde, finance of een vergelijkbare richting. Je hebt een analytische geest en je bent ambitieus. Proactiviteit, inventiviteit en collegialiteit behoren tot je sterke eigenschappen. Je beschikt over kennis van of hebt affiniteit met internal control en risk management of je hebt kennis en interesse in een specifiek thema onderwerp dat actueel is in de financiële sector. Het afleveren van kwalitatief goed werk beschouw je als een permanente uitdaging. Je staat met beide benen op de grond en vindt het prettig om in een team te functioneren. Daarnaast beschik je over een goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid zowel in het Nederlands als in het Engels.

Standplaats
Amsterdam 

Contact
Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Iris de Clerck, Recruiter, +31 (0)6 5544 2172 / iris.de.clerck@nl.ey.com.

Of solliciteer direct via onderstaande link.

Stage informatie

Bedrijf: Bedrijf: EY

Locatie: Amsterdam

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode: 3 - 6 maanden

Type: Afstudeerstage

Vergoeding: Marktconform

Meer stages

Stages