Scriptiestage WO - Financial Accounting & Advisory Services (EMEIA FSO - focus op financiële sector)

Bedrijf
EY
Locatie
Amsterdam
Opleidingsniveau
WO
Periode
3 - 6 maanden
Type
Afstudeerstage
Vergoeding
Marktconform
Vakgebieden
Sectoren
Deze stage is niet meer vacant

EY Accountants zoekt scriptiestagiaires voor Financial Acounting & Advisory Services, voor de afdeling Financial Services Organisations in Amsterdam.

Wil jij ervaren hoe het is om bij EY te werken? En wil jij jezelf verder ontwikkelen door vakgerichte praktijkervaring op te doen? Dan is een functie als stagiair bij EY wellicht iets voor jou! Een stage bij EY biedt jou de gelegenheid om waardevolle en relevante ervaring op te doen. 

Wij zoeken een gemotiveerde universitaire student(e) die als scriptiestagiair aan de slag gaat binnen FAAS. 

De afdeling
Het Financial Accounting Services (FAAS) team is gespecialiseerd in het adviseren van klanten in de financial services industrie op het gebied van remediation, integraded reporting, financial close processes en praktische implementatie van nieuwe wet- en regelgeving.

Het team wordt geleid door partners, directors en senior managers die intern en extern bekend staan als experts. Ze zijn er op gefocused om grote FS klanten te helpen om technische en praktische uitdagingen op te lossen op het gebied van business processen, nieuwe accounting standaarden en aanpassingen op wet- en regelgeving.

Het Financial Services FAAS team opereert nu ruim zes jaar in de Nederlandse markt en zij zijn significant gegroeid. Het team bestaat uit 40 specialisten variërend met kennis van audit, accounting change, transaction reporting, data analytics, forensic investigation, risk & regulatory, hedge accounting, integraded & sustainability reporting en corporate treasury.

Onze medewerkers werken op high profile projecten binnen banking, capital markets, investment management en verzekeraars. FAAS werkt samen met diverse teams zoals Risk Advisory, Performance Improvement, Forensic Investigations & Dispute Services en IT Risk & Assurance. Dankzij deze hechte samenwerking zijn er diverse mogelijkheden om op internationale projecten te werken. Het is ook mogelijk om betrokken te zijn bij audit opdrachten naast de FAAS opdrachten waardoor je een multidisciplinaire skills set kunt ontwikkelen. 

Functie
Het einde van je studie is in zicht, nog één uitdaging te gaan; het schrijven van je scriptie! Wij vinden het belangrijk dat je zelf een onderwerp aandraagt. Je gaat je tenslotte een lange tijd verdiepen in een specifiek thema. Dit onderwerp moet dan wel in een richting zijn waar jouw interesse naar uit gaat. Op basis van jouw onderwerp krijg je een mentor toegewezen die jou hierin begeleid. Jouw mentor helpt je bij het formuleren van je probleemstelling en begeleidt je op vaktechnisch gebied.

Naast de begeleiding van je mentor krijg je als academische stagiair ook een scriptietraining aangeboden. Tijdens deze scriptietraining krijg je handvatten voor de structuur en formulering van je scriptie. Het is immers best lastig om al je kennis goed op papier te zetten. Deze training volg je met alle scriptanten die op dat moment hun scriptie schrijven bij EY.

Begeleiding
Persoonlijke begeleiding vinden we belangrijk. Wij helpen je het maximale uit jezelf te halen en zullen je een mentor toewijzen, die jou regelmatig van feedback voorziet en je begeleidt. Alle stagiairs krijgen van ons een vaste maandelijkse vergoeding. 

Profiel

  • Je bent bezig met de universitaire opleiding Accountancy, Bedrijfseconomie, Algemene economie, (Financieel) Recht, Econometrie of een vergelijkbare opleiding.
  • Een analytische geest, inventiviteit en ambitie behoren tot je sterke eigenschappen. Het afleveren van kwalitatief goed werk beschouw je als een permanente uitdaging. Daarnaast heb je een pro-actieve houding en ben je communicatief sterk ontwikkeld.
  • Accuratesse, stressbestendigheid en flexibele serviceverlening zijn jouw sterke kanten. Je staat met beide benen op de grond en vindt het functioneren in een team van groot belang. Daarbij beschik je over een goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid zowel in het Nederlands als in het Engels.
  • Wij zijn op zoek naar collega’s die maatschappelijk betrokken zijn, een professioneel kritische instelling hebben, een rechte rug en focus op kwaliteit hebben.

Belangstelling
Richt je sollicitatie voorzien van een motivatiebrief, curriculum vitae en een onderzoeksvoorstel aan Iris de Clerck, Recruiter, via onderstaande link of neem contact met haar op via 06-55442172, of mail: iris.de.clerck@nl.ey.com.

Als je meer wilt weten over FAAS Financial Services, kun je contact opnemen met Henk-Jan Nanninga, Manager FAAS, via: +316 2125 2525.

Voor meer informative over career opportunities binnen EY Financial Services ga je naar www.ey.com/emeiafscareers.  Meer informatie over FAAS Financial Services via link.

Stage informatie

Bedrijf: Bedrijf: EY

Locatie: Amsterdam

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode: 3 - 6 maanden

Type: Afstudeerstage

Vergoeding: Marktconform

Meer stages