Afstudeeropdracht Kwantitatief Onderzoek: Leiderschap & Strategische Alignment 2016

House of Performance

Stage informatie

Bedrijf: House of Performance

Locatie: Utrecht

Opleidingsniveau: WO

Periode: 3 - 6 maanden

Type: Afstudeerstage

Vergoeding: Marktconform

Deze stage is niet meer vacant

Ben jij ervan overtuigd dat medewerkers met meer plezier naar hun werk gaan wanneer zij weten wat zij bijdragen aan het grotere geheel? En wil je graag te weten komen welk type leiderschap strategische alignment positief beïnvloedt? Dan ben jij de Master-stagiair die wij zoeken!

Het onderzoek:
Binnen House of Performance doet Floor Slagter (adviseur en promovendus) ism de Erasmus Universiteit Rotterdam School of Management onderzoek naar leiders binnen organisaties en met name naar hun invloed op de mate waarin medewerkers in lijn met de strategie van de organisatie handelen. Dit “..in lijn met de strategie handelen..” noemen we strategische alignment.

Met dit onderzoek willen we te weten komen welk type leiderschap strategische alignment positief beïnvloedt. Hiervoor hebben wij data verzameld van medewerkers binnen 20 verschillende teams. Deze data vertelt ons wat over de leiderschapsstijl (onafhankelijke variabele), de mate van strategische alignment van de medewerker en teamprestaties (afhankelijke variabelen) en een aantal factoren die hierbij mogelijk een versterkende invloed op hebben (moderators).

Jij, als sterk analytische Master student, bent degene die we zoeken om die de dataset te verwerken, analyseren en de resultaten helder te beschrijven.

Waarom is dit relevant?
Met jouw onderzoek leg je verbinding tussen theorie en praktijk. House of Performance begeleidt grote Nederlandse organisaties bij het continu verbeteren van hun prestaties. Jouw resultaten worden uiteindelijk toegepast om onze methodieken aan te vullen en impact te maken bij de klant. Daarnaast draag je direct bij aan het promotieonderzoek Floor Slagter (tevens jouw afstudeerbegeleider).

Wat haal jij hier uit?
Naast dat je jouw Master studie met deze afstudeeropdracht kunt afronden, ben je verantwoordelijk voor het terugkoppelen van de bevindingen naar de teams waar de vragenlijst is uitgezet. Je gebruikt en ontwikkelt daarbij niet alleen je analytische maar ook je sociale en adviesvaardigheden. Je afstudeeronderzoek belandt niet in een bureaula, maar wordt meteen toegepast door onze adviseurs.
Daarnaast draai je operationeel mee in een adviesorganisatie en indien de tijd het toelaat is er de mogelijkheid om mee te lopen op klantopdrachten en het advies vak beter te leren kennen.

Wat ga je doen?
Nadat je eerst inleest in het vooronderzoek en in de belangrijkste literatuur over leiderschap, strategische alignement, en het onderzoeksmodel, ga je de data die we hebben verzameld verwerken in SPSS/Stata. Vervolgens analyseer je de data en presenteer je relevante academische en praktische resultaten terug naar zowel de organisaties die mee hebben geholpen met de dataverzameling, House of Performance en uiteraard je eigen universiteit.

Hiervoor is het belangrijk dat je sterk bent in conceptueel denken en resultaten helder kunt communiceren (schriftelijk en mondeling). Daarnaast beschik je over zeer goede kwantitatieve en statistische vaardigheden (SPSS en/of Stata). Bij voorkeur doe jij een bedrijfskundige of economische studie in het Engels (waarbij je ook je scriptie schrijft in het Engels).

Proces
De afstudeeropdracht begint per half september 2016 en loopt tot eind februari 2017. Voor meer
inhoudelijke informatie kun je contact opnemen met Floor Slagter, f.slagter@hofp.nl / 06-
20301955. Als je het leuk lijkt om van deze opdracht jouw afstudeeronderzoek te maken, stuur Floor in elk geval de volgende gegevens op:

  • CV met jouw belangrijkste werkervaring, opleiding en andere activiteiten;
  • Cijfers van de statistische vakken die je hebt gevolgd;
  • Motivatie voor deze afstudeeropdracht;

Je aanmelding ontvangen wij graag uiterlijk 10 september 2016, bij positief vervolg vindt er daarna op korte termijn een gesprek plaats om te kijken of het klikt.

Stage informatie

Bedrijf: Bedrijf: House of Performance

Locatie: Utrecht

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode: 3 - 6 maanden

Type: Afstudeerstage

Vergoeding: Marktconform

Meer stages

Stages