SAP Dynamics AX MECOMS: Demo onderzoek

Accenture

Stage informatie

Bedrijf: Accenture

Locatie: Almere

Opleidingsniveau: HBO

Periode: 3 - 6 maanden

Type: Afstudeerstage

Vergoeding: Marktconform

Deze stage is niet meer vacant

Deze opdracht valt onder het SAP cluster, binnen de area (SAP) Utilities van Accenture Technology Solutions. Accenture Technology Solutions levert consultants voor projecten en applicatiebeheer diensten. Binnen de area Utilities zijn consultants werkzaam voor verschillende Utility bedrijven in binnen- en buitenland. De dienstverlening richting onze klanten bestaat uit het leveren van applicatiebeheer diensten en het uitvoeren van projecten met als doel om bestaande/nieuwe business processen te ondersteunen en/of verbeteren met behulp van IT oplossingen.

Achtergrond afstudeeropdracht
MECOMS™ helpt energie-, water- en andere nutsbedrijven in het verbeteren en automatiseren van de processen in de domeinen Klantinformatie (CIS) en Meetdata (MDM). Het is inzetbaar voor zowel de consumenten- als de zakelijke markt. Het combineert flexibiliteit, efficiëntie en gebruikersvriendelijkheid. Het levert slimme inzichten om de kosten van dienstverlening drastisch te verlagen, zelfs in een omgeving die continu onderhevig is aan veranderingen. Nieuwe producten, diensten en processen kunt u eenvoudig lanceren, waardoor u een snelle Time To Market kan verwezenlijken. MECOMS™ is de enige oplossing voor energie- en nutsbedrijven die Microsoft wereldwijd aanbeveelt. 

Binnen NLDC hebben wij de behoefte om een volledige Dynamics AX MECOMS demo omgeving in te richten welke makkelijker gebruikt kan worden voor demo’s en presentaties. Omdat de klant andere eisen gaat stellen aan de presentatie en beoordeling van de software die op dagelijkse basis wordt gebruikt, zou het zeer wenselijk zijn om een up-to-date demo omgeving beschikbaar te hebben. 

Afstudeeropdracht 
Het doel van deze opdracht is om onderzoek uit te voeren naar de mogelijkheden om een demo omgeving van MECOMS™ op te zetten. 

De opdracht bestaat uit: 

 • Het opleveren van een (haalbaarheids-)onderzoeksrapport met daarin de bevindingen van de analyses.
 • Het opleveren van een implementatieplan met daarin de stappen en vereisten voor de benodigde aanpassingen aan het huidige IT-landschap (voor zover aanwezig) of een nieuwe inrichting. 

Bij het onderzoeken en analyseren van het netwerk dienen diverse aspecten in kaart te worden gebracht (zoals security, performance en maintenance). Met behulp van de analyses moet duidelijk worden wat de huidige situatie is van het IT-landschap en hoe de inrichting er in een gewenste situatie uit zou zien, dit is dan inclusief de benodigde skills en resources. Hierbij moet rekening worden gehouden met de afscherming van gegevens voor onbevoegden en tegelijk moet de oplossing voldoende mogelijkheden bieden voor een demonstratie van, onder andere, Dynamics AX MECOMS bij een klant.

Periode
Voor een periode van 5 maanden, startdatum nader te bepalen.

Wij bieden

 • Marktconforme vergoeding.
 • Laptop.
 • Op maat aangeboden introductie- en trainingsprogramma’s.
 • Een leervolle ervaring met recente mobiele business software.
 • De mogelijkheid tot het opdoen van allround kennis over de ontwikkeling en ondersteuning van mobiele applicaties & projectmatig werken.
 • Afstudeeropdracht in een zeer flexibele, leuke en talentvolle organisatie.

Wij vragen

 • HBO- opleiding met Infrastructuur en beheer component. Hierbij moet gedacht worden aan Hogere, Technische en/of Bedrijfskundige Informatica.
 • Zowel technische als bedrijfskundige affiniteit is gewenst.
 • Teamplayer.
 • Flexibiliteit.
 • Creativiteit en een groot oplossingsvermogen.

Stage informatie

Bedrijf: Bedrijf: Accenture

Locatie: Almere

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode: 3 - 6 maanden

Type: Afstudeerstage

Vergoeding: Marktconform

Meer stages

Stages