Afstudeerstage Human Capital binnen Operations Public Sector

PwC

Stage informatie

Bedrijf: PwC

Locatie: Amsterdam

Opleidingsniveau: WO

Periode: 3 - 6 maanden

Type: Afstudeerstage

Vergoeding: Goed

Deze stage is niet meer vacant

Ben je bijna klaar met je studie en wil je een onderzoek schrijven dat gerelateerd is aan het vertalen van complexe problemen en vraagstukken naar praktische adviezen en inzichten, waarmee in samenwerking met klanten innovatie en resultaatverbetering wordt bewerkstelligd? Dan bieden wij jou de kans om een interessant onderwerp binnen Operations Public Sector team te onderzoeken. Dit team is onderdeel van het werkveld Advisory.

Wie ben je?
Je bent een gedreven student die graag het beste uit zichzelf haalt. Je bent ambitieus, blijft jezelf ontwikkelen en wilt graag het verschil maken.

 • Je zit in de laatste fase van je master (bij voorkeur bedrijfskunde, HRM of bestuurskunde);
 • Je hebt interesse in onderwerpen als arbeidsmarkt(innovatie), regionale samenwerking en organisatieontwikkeling etc.;
 • Je bent sociaal vaardig en een echte teamplayer;
 • Je hebt vernieuwende ideeën en durft buiten de gebaande paden te denken;
 • Je bent op zoek naar een uitdagende afstudeeropdracht (scriptie onderzoek).

Hoe ziet je werk eruit?

Achtergrond informatie:
PwC profileert zich sterk met vijf megatrends. Een van deze megatrends is Versnellende urbanisatie. Niet alleen in opkomende economieën, maar ook in Nederland blijven steden de komende jaren groeien. Stedelijke gebieden zijn een belangrijke bron van economische groei in Nederland, omdat een groot deel van de Nederlandse arbeidsmarkt zich in stedelijke gebieden bevindt, productiviteit in steden over het algemeen hoger is (en deze zelfs toeneemt met stedelijke omvang). Veel elementen die van belang zijn voor de economische en maatschappelijke vooruitgang in een stedelijke regio hebben direct te maken met de ontwikkeling van Human Capital (of: menselijk kapitaal).

PwC doet op dit moment verschillende opdrachten waarbij de combinatie tussen urbanisatie en Human Capital centraal staan. Een van deze opdrachten is het ontwikkelen van een Human Capital plan voor de regio Midden-Brabant. Het doel van deze opdracht is het identificeren van sterkten en kansen voor deze regio. We willen deze propositie verder uitbouwen en in meerdere regio’s en in meerdere steden gaan toepassen.

Studenten van de Universiteiten van Tilburg doen momenteel een onderzoek naar de definitie van Human Capital en hoe je Human Capital in een regio kunt meten.

Wij bieden jou de mogelijkheid om zelfstandig een onderzoek uit te voeren. De resultaten uit het onderzoek vormen input voor de vraagstukken bij klanten in de dagelijkse praktijk. Jouw onderzoek draagt dus bij aan de kennis die wij met de klant delen. Wij zijn op dit moment op zoek naar een student die onderzoek wil doe naar Human Capital in een regio en in een bedrijf.

Wat bieden we je?

 • Als je bij PwC stage gaat lopen, kun je rekenen op inspirerende collega's en een goede stagevergoeding;
 • Je hebt onze informatiebronnen tot je beschikking, evenals de kennis en ervaring van je collega’s;
 • Je krijgt een persoonlijke begeleider, die de gehele stageperiode (minimaal 4 maanden) helpt om je afstudeerstage tot een succes te maken;
 • Je krijgt een laptop van de zaak;
 • Naast het schrijven van je scriptie of afstudeeropdracht mag je meekijken bij klantopdrachten. Zo zie je met eigen ogen hoe onze professionals omgaan met complexe vraagstukken in het veld;
 • Je stageperiode wordt in overleg met jou bepaald.

Wie zijn we?
Bij PwC willen we een bijdrage leveren aan het vertrouwen in de maatschappij en het oplossen van belangrijke problemen. Wij zijn een netwerk van firma’s in 157 landen met meer dan 208.000 mensen. Bij PwC Nederland werken ruim 4.400 mensen met elkaar samen. Wij zien het als onze taak om kwaliteit te leveren op het gebied van assurance-, belasting- en adviesdiensten. 

Deze functie valt binnen het werkveld Advisory, waarin we klanten adviseren bij fusies en overnames, organisatieontwikkeling, performance improvement en crisismanagement.

Solliciteer nu!
Heb je interesse en voldoe je aan alle functie-eisen? Bekijk hier onze sollicitatieprocedure of solliciteer direct via de button ‘Solliciteren’. Als je jouw sollicitatie indient, ontvang je binnen twee weken bericht over de voortgang. Mocht je vragen hebben bel of mail me gerust.

Rosalie van Langen

 •  +31(0)88 792 44 87
 •  rosalie.van.langen@nl.pwc.com

Stage informatie

Bedrijf: Bedrijf: PwC

Locatie: Amsterdam

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode: 3 - 6 maanden

Type: Afstudeerstage

Vergoeding: Goed

Meer stages

Stages