Afstudeerstage Blockchain Financial Services

PwC

Stage informatie

Bedrijf: PwC

Locatie: Amsterdam

Opleidingsniveau: WO

Periode: 3 - 6 maanden

Type: Afstudeerstage

Vergoeding: Goed

Deze stage is niet meer vacant

In de financiële sector zijn enorme innovatieve, disruptieve ontwikkelingen gaande. Nieuwe technologieën veranderen bankieren, verzekeren, beleggen, etc. De klant verwacht ook ultiem gebruiksgemak, net zoals dat is buiten de FS. Startups spelen hier op in, door de klant centraal te stellen en nieuwe technologieen en business modellen te hanteren. Incumbent partijen zien in deze innovatie kansen en bedreigingen. Blockchain is een van deze technologieen.

FinTech (een samenvoeging van financial en technology) vat al deze ontwikkelingen goed samen. Binnen PwC bestaat er een global community die zich richt op FinTech en om klanten te helpen hier mee om te gaan. PwC biedt jou graag de kans om af te studeren met een onderwerp gericht op één van deze technologische ontwikkelingen, namelijk de blockchain. Wij zijn nieuwsgierig en willen graag werken aan onderzoek naar de (operationele) effecten, mogelijkheden of eventuele gevaren van blockchain binnen de financiële sector.

Wie ben je?
Je bent een gedreven student die graag het beste uit zichzelf haalt. Je bent ambitieus, blijft jezelf ontwikkelen en wilt graag het verschil maken.

 • Je zit in de laatste fase van je master (bij voorkeur een technische master).
 • Je vindt het leuk om jouw affiniteit met innovatie, technologie en met name blockchain toe te passen in de financiële sector.
 • Je bent op de hoogte van de laatste technologische ontwikkelingen. Je hebt kennis over blockchain en je vindt het leuk om na te denken over wat blockchain in de toekomst zal brengen.
 • Je hebt vernieuwende ideeën en je bent creatief.
 • Je bent een teamplayer die graag kwaliteit levert.

Hoe ziet je werk eruit?
Tijdens deze stage werk jij voornamelijk aan je master thesis. Onderwerp van deze master thesis zal blockchain zijn. Een onderzoeksvraag bepaal je zelf, maar wij zijn er natuurlijk om je te helpen. Bovendien is de kans groot dat PwC daadwerkelijk met jouw idee aan de slag gaat. Je zal terecht komen in een operations team, wat dagelijks in de veranderende financiële sector werkt. Jij kan ons helpen uit te zoeken wat blockchain voor effect heeft voor onze klanten (banken, verzekeraars, pensioenfondsen) en hun bedrijfsmodellen. 

Je zal werken in een team met ervaren collega’s die jou graag helpen. Wij denken graag met jou na over de toekomst van blockchain in de financiële sector, vanuit een disruptief perspectief

Wat bieden we je?
Jouw carrière is wat het is: van jou. Jíj bepaalt. Wíj bieden je de kansen. Op uitdagend werk dat er toe doet. Om het maximale uit jezelf te halen. Om mee te bouwen aan het vertrouwen in de maatschappij en een bijdrage te leveren aan het oplossen van belangrijke problemen. Daarbij word je intensief begeleid en er is ruimte voor jouw ambitie en persoonlijke keuzes. We bieden afwisselende werkzaamheden bij vooraanstaande klanten. Je hebt toegang tot een wereldwijd netwerk en deelt je kennis, ideeën en vragen met de beste professionals uit je vakgebied en andere disciplines. Je wordt gewaardeerd om wie je bent én wat je doet. In een inspirerende, inclusieve en respectvolle werkomgeving met leuke collega’s.

 • Je maakt onderdeel uit van een dynamisch team van gedreven consultants.
 • Je krijgt een professional uit de praktijk als persoonlijke begeleider toegewezen, die wekelijks contact met je heeft en je ondersteunt bij je persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling.
 • Je krijgt een laptop van de zaak en hebt de mogelijkheid om kennis te maken met jouw mogelijke toekomstige werkgever.
 • We hebben oog voor persoonlijke verschillen en de ontwikkeling van je talent. In een open cultuur, staan wij klaar voor al je vragen.
 • Je bent verzekerd van een goede stagevergoeding.
 • Je krijgt de kans om samen te werken met ervaren professionals.
 • Je stageperiode wordt in overleg met jou bepaald (denk aan 3-6 maanden).

Wie zijn we?
Bij PwC willen we een bijdrage leveren aan het vertrouwen in de maatschappij en het oplossen van belangrijke problemen. Wij zijn een netwerk van firma’s in 157 landen met meer dan 208.000 mensen. Bij PwC in Nederland werken ruim 4.400 mensen met elkaar samen. Wij zien het als onze taak om kwaliteit te leveren op het gebied van assurance-, belasting- en adviesdiensten. 

Deze functie valt binnen het werkveld Advisory, waarin we klanten adviseren op de terreinen van fusies en overnames, organisatieontwikkeling, performance improvement en crisismanagement.

Solliciteer nu!
Heb je interesse en voldoe je aan de functie-eisen? Bekijk hier onze sollicitatieprocedure en solliciteer direct via de button ‘Solliciteren’. Als je jouw sollicitatie inclusief CV, motivatiebrief en cijferlijsten indient, ontvang je binnen 2 weken bericht over je sollicitatie. 

Heb je vragen? Bel of mail me gerust.

Rosalie van Langen

 •  +31(0)88 792 44 87
 •  rosalie.van.langen@nl.pwc.com

Stage informatie

Bedrijf: Bedrijf: PwC

Locatie: Amsterdam

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode: 3 - 6 maanden

Type: Afstudeerstage

Vergoeding: Goed

Meer stages

Stages