Marketing & Communicatie Stagiair

Bedrijf
Locatie
Nederland
Opleidingsniveau
WO
Type
Werkstage
Vergoeding
Vakgebieden
Deze stage is niet meer vacant

Beschrijving van het bedrijf

Over Merkle Nederland

Merkle is een toonaangevend Customer Experience Management (CXM) bureau en gespecialiseerd in het leveren van unieke, gepersonaliseerde klantervaringen over platformen en apparaten heen. Altijd gedreven door data, ondersteund door technologie, bewezen door prestaties en gevoed door creativiteit. Merkle heeft ruim 13.000 medewerkers en 50 vestigingen over de gehele wereld en is onderdeel van dentsu. In Amsterdam en Rotterdam werken meer dan 285 mensen voor toonaangevende klanten Microsoft, T-Mobile, ASML, HEMA, Marktplaats, Leen Bakker, VodafoneZiggo, NS en Signify. Het bedrijf is strategisch partner van o.a. Google, Adobe, Salesforce, Bol.com en Selligent.

Functieomschrijving

Ben jij...

... een echte creative én digital native? Heb je oog voor aansprekende visuals en ben je een topper in copy? Vind je het daarnaast leuk om alles tot in de puntjes te regelen? Én wil je alles leren over online marketing? Dan zoeken wij jou!

Dit ga je doen...

  • Je organiseert onze social mediakanalen, van A tot Z. Je schrijft de teksten, maakt de visuals en zorgt dat we een groeiende online presence hebben.
  • Daarnaast beheer je ons interne narrowcasting systeem om te zorgen dat onze collega’s ook weten wat er speelt.
  • Je creëert zelf content en zorgt daarbij voor creatieve invalshoeken. Je schrijft bijvoorbeeld superscherpe teksten voor onze social media, je helpt collega’s met het schrijven van vakinhoudelijke blogs en maakt zelf video’s. Enige ervaring met design is wel belangrijk.
  • Je organiseert (online) evenementen voor onze klanten en pakt afwisselende projecten op met en voor onze Merkle Nederland collega’s, zoals ons weekend weg in juni 2023 naar Roskilde Festival in Kopenhagen (!) en meer. Van meedenken met het concept tot aan de catering. Jij bent in charge!
  • Je monitort, analyseert en kijkt kritisch naar de resultaten van al onze marketingactiviteiten;
  • Je krijgt de mogelijkheid om je online marketing skills uit te breiden door deel te nemen aan verschillende modules uit ons online marketing traineeship.

Feia Sevenhuysen – huidige stagiaire en student Creative Business aan de Breda University of Applied Sciences: '' Bij deze stage krijg je volop ruimte om nieuwe dingen uit te proberen. Het draait echt om jou en je komt terecht in een supergezellig en enthousiast team die je graag helpen. Merkle is echt een bedrijf dat weet wat het doet, dus je leert snel hoe het is om te werken in een professionele omgeving. Als volwaardig teamlid word je ook bij alles betrokken en werk je onder andere aan de social media van Merkle, visuals maken, teksten schrijven en het bijhouden van de site. Bovendien zijn er naast het werk genoeg gezellige borrels, feestjes en andere activiteiten om van te genieten!''

Functie-eisen

Wat kenmerkt jou nog meer...

· Je bent minimaal een 2e jaars hbo/wo student in de richting van: Marketing, Communicatie, Media of iets soortgelijks;

· Je hebt affiniteit met online marketing en social media en wilt hier alles over leren;

· Je vindt het leuk om met teksten bezig te zijn en creatieve content te creëren. Ervaring met design (Photoshop, Indesign & Illustrator) is belangrijk;

· Je schrijft gemakkelijk en foutloos Nederlands en liefst ook Engels;

· Georganiseerd, resultaatgericht, proactief en zelfstandig. Ofwel: een echte aanpakker.

· Ongeduldig om te starten met deze stage voor minimaal 4 dagen per week vanaf juli, augustus of september 2023.

Aanvullende informatie

Wat wij bieden...

Best veel, maar hier wat highlights:

· Je ontvangt een stagevergoeding van €375,- per maand op fulltime basis;

· Een eigen laptop met o.a. toegang tot alle Adobe programma’s;

· Je komt in een leuk team te werken waar je veel van kunt leren;

· Fun! Binnen Merkle is er meer dan voldoende ruimte voor (online en offline) fun. Denk aan een pubquiz, Office Olympics met alle collega’s, een weekendje weg (indien mogelijk), borrels en meer.

Stage informatie

Bedrijf: Merkle

Locatie: Nederland

Opleidingsniveau: WO

Periode:

Type: Werkstage

Vergoeding:

Meer stages

Op zoek naar een baan?
Wij helpen je graag!