Stage Digital Talent Factory - Hyper-personalization

Bedrijf
Locatie
Amsterdam
Opleidingsniveau
WO
Periode
3 - 6 maanden
Type
Afstudeerstage
Vergoeding
Uitstekend
Vakgebieden
Sectoren
Deze stage is niet meer vacant

Ben jij op zoek naar een afstudeerstage, waarin jij een actieve rol speelt in het formuleren van een scherpe visie op de laatste digitale ontwikkelingen? Wil je onderzoek doen op een onderwerp wat direct relevant is voor de klanten van Accenture? Accenture biedt hiervoor de ruimte met een fulltime stage voor 6 maanden met mogelijkheid om af te studeren, per januari op ons kantoor in Amsterdam.

Digital Talent Factory
De Digital Talent Factory bestaat uit een groep top talenten met een ambitie in Digital en zullen het Accenture Digital team op allerlei vlakken ondersteunen. Het is ons doel om jou een onvergetelijke en waardevolle stage te bezorgen – waarin je samenwerkt met Accenture Adviseurs en met jouw mede stagiairs. Onderdeel van het programma is de koppeling aan een persoonlijke consultant/begeleider. Je kunt met hem/haar sparren over je werkzaamheden, je persoonlijke ontwikkelingsplan opzetten en je verdere carrière pad uitstippelen. De Digital Talent Factory bestaat uit 2 teams: een communicatie team dat actief meebouwt aan de marketing van Accenture Digital, en een Digital Research team dat met ons werkt aan visieontwikkeling op recente trends. Deze stage valt binnen het laatste team. De beste talenten nodigen we na die stage uit om ons Digital team permanent te komen versterken.

Wat ga je doen? Een afstudeerstage op een onderwerp dat relevant is voor onze adviespraktijk.
Onderwerp voorstel: Hyper-personalisation. Personalisatie staat de laatste tijd in de schijnwerpers, in positieve en negatieve zin. Zo kennen we allemaal de voordelen van gepersonaliseerd online aanbod en worden we met aanbevelingen op basis van ons profiel op nieuwe, relevante producten gewezen. Maar dit heeft ook een negatieve kant: hoe staat het met onze privacy, is de informatie inwinning niet te eenzijdig en alleen in het voordeel van het bedrijf? Dit onderzoek gaat over de volgende stap in personalisatie.

We kunnen steeds beter personaliseren op basis van on- en offline data, maar wat zijn nieuwe modellen waarbij een klant bepaalt waarvoor die data gebruikt wordt en wie mag data verzamelen en beheren? Wat zijn de nieuwe capabilities die een bedrijf moet ontwikkelen om hun producten en diensten nog relevanter te maken, waarbij de stemming en context van een gebruiker real-time wordt meegenomen?  Hoe kan een bedrijf een vertrouwensrelatie opbouwen met klanten, waarbij de klant graag data deelt omdat de ‘win-win’ duidelijk is? Denk aan ‘experience co-creation’, ‘quantified self’ of ‘rich customer data’ initiatieven.

Je onderzoekt welke aanvullende capabilities, naast standaard dataverzameling en analyse, nodig zijn binnen bedrijven, maar kijkt ook naar de limieten van hyper-personalisatie (privacy versus persoonlijke waarde of bijvoorbeeld de verarming van aanbod door voorselecties).

Je zult hierbij verantwoordelijk zijn voor:

 • Het uitvoeren van een literatuurstudie over het onderwerp;
 • Verdiepen en verder definiëren van de onderzoeksvraag samen met Accenture;
 • Praktisch onderzoek bij onze collega’s, klanten en consumenten;
 • Het analyseren en verwerken van de uitkomsten;
 • Het schrijven van een Point of View voor een aansprekende Digital Blog;
 • Ondersteunen bij het ontwikkelen van commerciele proposities richting onze klanten.

Plaats in de organisatie
Je werkt in een team, samengesteld uit stagiairs en senior consultants. Je kunt je afstudeeronderzoek uitvoeren en daarbij gebruik maken van alle kennis en expertise binnen Accenture. Je zal vallen binnen onze groep Accenture Digital.

Kwalificaties

 • Je bent in de eindfase van je studie aan de Universiteit en op zoek naar werkervaring binnen je interesses en toekomstige ambities, bij voorkeur met een afstudeerrichting op het gebied van Bedrijfskunde, Industrieel Ontwerpen, Brand Management of Bedrijfs-en Consumentenwetenschappen;
 • Je hebt aantoonbare affiniteit met trends en ontwikkelingen op het gebied van Technologie, Innovatie, Analytics, Digital en nieuwe Media. Je hebt een heldere kijk op hoe technologie de samenleving en de relatie tussen consument en bedrijf verandert en je ziet daar nieuwe kansen in ontstaan;
 • Je bent een teamplayer met uitstekende communicatieve vaardigheden; bent verder professioneel, nauwkeurig. We vinden het belangrijk dat je een sterke intrinsieke motivatie hebt om te werken op dit onderwerp en echt de ‘eigenaarschap’ pakt;
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal uitstekend; in zowel woord als schrift;
 • Je kunt zelfstandig werken en weet van aanpakken; hebt gevoel voor creativiteit en neemt verantwoordelijkheid.

 Wat levert het jou op?

 • Je krijgt goede begeleiding van een team met ervaren professionals in een dynamische en leuke werkomgeving;
 • Je krijgt een persoonlijke buddy (ervaren consultant) waarmee je kan sparren en overleggen;
 • Je krijgt een stagevergoeding en een laptop ter beschikking;
 • Ervaring binnen een groot, internationaal consultancykantoor;
 • Je doet werkervaring op door actief mee te lopen in het Accenture Digital Strategy & Innovation team en door onze klanten te betrekken in het onderzoek.

Overige informative

 • Duur: 6 maanden
 • Aantal uren per week:  40
 • Reiskosten worden vergoed
 • Locatie: Amsterdam
 • Startdatum: Januari / Februari 2016

Solliciteer online
Solliciteer direct via de button "Online solliciteren" onderaan deze pagina. Graag ontvangen wij jouw CV en motivatiebrief. Een assessment maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Lotte Tims vialotte.tims@accenture.com en/of +31 20-5723666

Stage informatie

Bedrijf: Bedrijf: Accenture

Locatie: Amsterdam

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode: 3 - 6 maanden

Type: Afstudeerstage

Vergoeding: Uitstekend

Meer stages