Stage Innovation Reporter - Accenture Innovation Awards

Accenture

Stage informatie

Bedrijf: Accenture

Locatie: Amsterdam

Opleidingsniveau: HBO/WO

Periode: 3 - 6 maanden

Type: Afstudeerstage

Vergoeding: Marktconform

Deze stage is niet meer vacant

Als Innovation Reporter maak je deel uit van het Marketing en Communicatieteam van de Accenture Innovation Awards. Dit team is verantwoordelijk voor het creëren en onderhouden van de innovatie-community rondom het evenement, dat een jaarrond programma met zich mee brengt. Naast het opzetten en nastreven van een effectieve communicatiestrategie, speelt het afstemmen, creëren en doelgericht verspreiden van content een belangrijke rol binnen deze functie.

Jij, als Innovation Reporter, bent verantwoordelijk voor zowel tekstuele als visuele content rondom de Accenture Innovation Awards. Je houdt nieuwe technologische ontwikkelingen in de gaten en gaat op onderzoek uit naar de meest innovatieve ideeën in Nederland. Je interviewt interessante start-ups en schrijft hierover blogs voor zowel de Innovation Awards website, als voor verschillende externe blog- en nieuwspodia, waarbij je het uiteindelijke (communicatie)doel altijd in het vizier hebt.

Tijdens je stageperiode zullen er verschillende evenementen voorbijkomen waar je aan mee zal werken. Je zet vooraf campagnes op om exposure te genereren rondom het evenement en maakt met je team een communicatieplanning. Denk bijvoorbeeld ook aan het afnemen van interviews met je eigen cameraman tijdens zo’n evenement of het produceren van een impressiefilmpje.

Je werkt nauw samen met je team, maar krijgt de ruimte om zelf invulling te geven aan de content die je gaat produceren.

Om een nog beter beeld te krijgen van jouw rol binnen het Accenture Innovation Awards team, kan je hier ook de andere rollen binnen het team bekijken en video’s van oud-stagiairs zien.

Plaats in de organisatie
Je bent binnen Accenture Nederland onderdeel van het Marketing & Communicatie Team, waarbij de focus volledig op de Accenture Innovation Awards ligt.

Kwalificaties

 • Je bent aan het laatste jaar van je studie aan de Universiteit of HBO bezig, bij voorkeur met een afstudeerrichting op het gebied van journalistiek, communicatie, media of marketing;
 • Je hebt (aantoonbare) affiniteit met schrijven, innovatie en technologie;
 • Je bekijkt content vanuit een strategisch oogpunt en denkt proactief mee over strategie;
 • Je bent een teamplayer met uitstekende communicatieve vaardigheden;
 • Je beheerst de Nederlandse en de Engelse taal uitstekend;
 • Je kunt zelfstandig werken en weet van aanpakken;
 • Je bent aan het laatste jaar van je studie aan de Universiteit of HBO bezig, bij voorkeur met een afstudeerrichting op het gebied van journalistiek, communicatie, media of marketing;

Wat levert het jou op?

 • Je krijgt goede begeleiding van een team met ervaren consultants;
 • Je krijgt een stagevergoeding en een laptop ter beschikking;
 • Mogelijkheid om af te studeren met een ervaren begeleiding, kennis en expertise van Accenture;
 • Ervaring binnen een groot, internationaal consultancykantoor.
 • Je krijgt goede begeleiding van een team met ervaren consultants;

Overige informative

Duur: In overleg
Aantal uren per week: 40
Locatie: Amsterdam: Flexibele werkplek (werken tussen onze
collega’s)
Startdatum: Per direct

Solliciteer online
Solliciteer direct via de button "Online solliciteren" onderaan deze pagina. Graag ontvangen wij jouw CV en motivatiebrief. Een assessment maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure. Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Lotte Tims via stages@accenture.com of +31205723666

Over Accenture
Accenture is een wereldwijd management consulting, technology services en outsourcing bedrijf. Met meer dan 325.000 mensen bedienen we klanten in meer dan 120 landen. We werken met onze klanten samen om hen te helpen high-performance bedrijven en overheden te worden. Daarvoor gebruiken we een combinatie van ongeëvenaarde kennis en ervaring in alle industrieën en bedrijfsfuncties en diepgaand onderzoek naar 's werelds meest succesvolle bedrijven. De wereldwijde omzet over het fiscale jaar dat eindigde op 31 augustus 2014, bedroeg 30 miljard Amerikaanse dollar.

Stage informatie

Bedrijf: Bedrijf: Accenture

Locatie: Amsterdam

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode: 3 - 6 maanden

Type: Afstudeerstage

Vergoeding: Marktconform

Meer stages

Stages