Stage Technology Strategy - Informatie Strategie

Accenture

Stage informatie

Bedrijf: Accenture

Locatie: Amsterdam

Opleidingsniveau: WO

Periode: 3 - 6 maanden

Type: Werkstage

Vergoeding: Marktconform

Deze stage is niet meer vacant

Wil jij graag onderzoek doen in een grote dynamische organisatie op het gebied van de nieuwste methoden en technieken? Waar je de mogelijkheid hebt om ervaring op te doen in de consultancybranche en de verschillende bedrijven te zien die onze klanten zijn? Zoek je een stage waarin jij een actieve rol speelt in verder ontwikkelen van kennis op het gebied van Technology Strategy? En je dagelijks intensief begeleid wordt door ervaren consultants? Accenture biedt je deze mogelijkheid in de vorm van een fulltime stage voor 6 maanden.

Omschrijving opdracht 
De meeste organisaties erkennen en begrijpen de waarde van goede data, echter de meesten missen afstemming van informatietoepassingen op de bedrijfsdoelen, de kennis om data op waarde in te schatten en vertaling naar benodigde architectuur en ecosystemen om deze waarde volledig te benutten.  

Kortom, er is behoefte aan een Informatie Strategie, die zich richt op:  

 • Het ontsluiten van waardevolle informatietoepassingen door het identificeren van onderliggende waarde voor het bedrijf of partners;
 • Het optimaliseren van het bedrijfs- en ecosysteem model dat het onder andere mogelijk moet maken om datagedreven beslissingen te nemen, één versie van de feiten te crëeeren en ongestructureerde data te ontsluiten.

Jouw onderzoek ondersteunt de ontwikkeling van een generieke aanpak voor het formuleren van een Informatie Strategie. Deze ontwikkeling bestaat zowel uit het samenbrengen van reeds bestaande modellen en als ontwikkeling van nieuwe modellen waar nodig. Je zal meewerken aan het toetsen van de generieke methodologie in een aantal casestudies bij klanten van Accenture – over deze casestudies zal een artikel worden gepubliceerd waaraan je actief zult meewerken. Samen zullen we een goede onderzoeksvraag formuleren die zowel voldoet aan jouw eisen voor een afstudeeropdracht als die van je universiteit en aansluit bij onze opdracht. 

Plaats in de organisatie 
Je komt terecht in de Technology Strategy praktijk, bij het Enterprise Architecture & Application Strategy team. De Technology Strategy praktijk is een snel groeiend, hecht en divers team van 40 adviseurs. Internationaal hebben we 2.000 Strategy Consultants in 40 landen. Je zult opereren vanuit ons kantoor aan de ZuidAs in Amsterdam.

Kwalificaties 

 • Je bent in het laatste jaar van je studie aan de Universiteit, bij voorkeur een opleiding met een technische of (bedrijfs-)economische focus;
 • Je hebt (aantoonbare) affiniteit met Technology Strategy in het algemeen;
 • Je bent een teamplayer met uitstekende communicatieve vaardigheden;
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal uitstekend;
 • Je kunt zelfstandig werken en weet van aanpakken;

Wat levert het jou op?

 • Je krijgt goede begeleiding van een team met ervaren consultants; 
 • Je krijgt een stagevergoeding en een laptop ter beschikking; 
 • Mogelijkheid om af te studeren met een ervaren begeleiding, kennis en expertise van Accenture; 
 • Ervaring binnen een groot, internationaal consultancy kantoor. 

Overige informatie

 • Duur: 6 maanden (in overleg)
 • Aantal uren per week:  40
 • Locatie: Amsterdam: Flexibele werkplek (werken tussen onze collega’s)
 • Startdatum: per direct

Solliciteer online
Solliciteer direct via de button "Online solliciteren" onderaan deze pagina. Graag ontvangen wij jouw CV en motivatiebrief. Een assessment maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure. Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Ruben Groen via stages@accenture.com.

Stage informatie

Bedrijf: Bedrijf: Accenture

Locatie: Amsterdam

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode: 3 - 6 maanden

Type: Werkstage

Vergoeding: Marktconform

Meer stages

Stages