Afstudeerstage Finance - Management Accounting & Control

PwC

Stage informatie

Bedrijf: PwC

Locatie: Amsterdam

Opleidingsniveau: WO

Periode: 3 - 6 maanden

Type: Afstudeerstage

Vergoeding: Uitstekend

Deze stage is niet meer vacant

Ben je bijna klaar met je studie en wil je jouw scriptie schrijven op het gebied van Management Accounting & Control? Krijg je energie van het oplossen van complexe problemen? En zou je graag meer beeld krijgen van werken binnen een consultancy praktijk? Dan bieden wij jou de kans om een interessant onderwerp binnen onze Consulting Finance praktijk te onderzoeken. Naast je scriptie krijg je voldoende mogelijkheden om PwC te leren kennen.

Wie ben je?

 • Je doet een universitaire studie en bent bezig met een master in een financieel economische studierichting;
 • Je hebt uitstekende academische resultaten;
 • Je bent analytisch sterk onderlegd en stelt kritische vragen;
 • Je hebt een gezonde nieuwsgierigheid en je vindt het uitdagend om je in complexe problemen vast te bijten;
 • Je bent aantoonbaar een uitstekende teamspeler;
 • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden.

Hoe ziet je werk eruit?
Het Consulting Finance team binnen PwC Advisory adviseert onze klanten over de inrichting van de financiële organisatie binnen ondernemingen. Onder financiële organisatie verstaan we alle activiteiten en afdelingen binnen het aandachtsgebied van de CFO, die daarmee onze primaire klant is.

De financiële organisatie kent een aantal uitdagingen. De verwachtingen gaan omhoog! Volgens de PwC visie kent de financiële organisatie drie hoekstenen waartussen zij de juiste balans moet vinden, dat zijn:

 • Inzicht: interne klanten verwachten waardevollere informatie. Niet alleen cijfers, maar ook een verhaal en advies. Ook is door technologische ontwikkelingen de hoeveelheid beschikbare informatie enorm toegenomen. De financiële organisatie heeft de taak om de essentie hiervan inzichtelijk te maken en moet in staat zijn om dit op een begrijpelijke manier te communiceren.
 • Compliance en control: zijn voor alle processen de juiste interne beheersingsmaatregelen (controls) ingericht om ervoor te zorgen dat de organisatie haar doelen bereikt?
 • Efficiëntie: kan de financiële organisatie de gewenste diensten en inzichten op efficiënte wijze leveren? Met name van transactiegerichte processen wordt verwacht dat zij tegen minimale kosten worden gerealiseerd. Degelijk vormgegeven processen zijn daarvoor noodzakelijk.

Voor meer informatie over de visie van PwC zie onze recent gepubliceerde marktstudie financiële functie 2015.

In aansluiting op de continue zoektocht naar de optimale inrichting van de financiële organisatie bieden wij jou de mogelijkheid om zelfstandig een onderzoek uit te voeren binnen het Consulting Finance team. De resultaten uit het onderzoek vormen input voor de vraagstukken bij klanten in de dagelijkse praktijk. Jouw onderzoek draagt dus bij aan de kennis die wij met de klant delen. Op dit moment zoeken wij een stagiair voor het volgende onderwerp:

 • Een nieuwe visie op Shared Service Centers & Outsourcing: veel shared service centra en outsourcingsinitiatieven hebben een volwassen fase bereikt. In navolging daarvan vinden nieuwe ontwikkelingen plaats. Is het bijvoorbeeld tijd voor meer dan alleen het centraliseren of outsourcen efficiënte transactiegerichte processen? En wat is het effect van verdergaande automatisering en een nieuw fenomeen zoals Robotics? Graag bieden wij jou de mogelijkheid om een markstudie uit te voeren die samen met onze expertise de basis vormt voor een nieuwe visie op dit onderwerp.

Als je zelf een interessant onderwerp op het oog hebt, nodigen we je ook graag uit om dit met ons te delen! Wij vinden het belangrijk dat jij een duidelijke motivatie hebt voor het onderwerp en zin hebt om aan de slag te gaan. Concrete voorstellen worden gewaardeerd.

Wat bieden we je?
Als je bij PwC stage loopt, kun je rekenen op diverse klanten, inspirerende collega’s en uitgebreide arbeidsvoorwaarden die zijn opgesteld met aandacht voor jouw groei en flexibel werken en leven. Wij bieden:

 • Een inspirerende werkomgeving in een ambitieus en professioneel team;
 • Persoonlijke begeleiding met aandacht voor ontwikkeling;
 • Toegang tot alle informatiebronnen die PwC tot haar beschikking heeft;
 • Een laptop en een uitstekende stagevergoeding.

Wie zijn we?
Bij PwC Nederland werken ruim 4.300 professionals nauw met elkaar samen vanuit 12 vestigingen. We bieden jou volop kansen, zowel vakinhoudelijk als persoonlijk, waarmee je het maximale uit jezelf en jouw carrière haalt. Ontdek, ga relaties aan, ontwikkel jezelf en maak impact. Dan garanderen wij je een afwisselende baan in een prettige en collegiale sfeer. Wij zijn ons daarbij bewust van onze maatschappelijke verantwoordelijkheid en handelen daar ook naar. Dit doen we met oog voor persoonlijke verschillen en de ontwikkeling van jouw specifieke talenten.

Deze stage valt binnen het werkveld Advisory, waarin we klanten adviseren op de terreinen van fusies en overnames, organisatieontwikkeling, performance improvement en crisismanagement.

Solliciteer nu!
Heb je interesse en voldoe je aan alle functie-eisen? Bekijk hier onze sollicitatieprocedure of solliciteer direct via de button ‘Solliciteren’. Als je jouw sollicitatie inclusief CV, motivatiebrief, cijferlijsten van je bachelor- en masteropleiding (indien mogelijk) indient, ontvang je binnen 2 weken bericht van ons. Heb je vragen over deze vacature? Bel of mail me gerust.

Rosalie van Langen

 •  +31(0)88 792 44 87
 •  rosalie.van.langen@nl.pwc.com

Stage informatie

Bedrijf: Bedrijf: PwC

Locatie: Amsterdam

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode: 3 - 6 maanden

Type: Afstudeerstage

Vergoeding: Uitstekend

Meer stages

Stages