Afstudeerstage - ‘Next-Gen Utilities Analytics’

Accenture

Stage informatie

Bedrijf: Accenture

Opleidingsniveau:

Periode:

Type: Afstudeerstage

Vergoeding: marktconforme stagevergoeding

Deze stage is niet meer vacant

Accenture combineert diepgaande technologie kennis en industrie specifieke inzichten samen in hoe technologie invloed heeft op mensen en processen. Om oplossingen te leveren die klanten helpt hun bedrijfsresultaten met slagvaardigheid, snelheid en zekerheid te bereiken. Accenture heeft over de jaren heen, industrie breed, klanten geholpen omzet genererende waarde toe te voegen met hun investeringen in Business Intelligence IT projecten. In veel gevallen ook klantvertrouwen weten te winnen om voortdurend te verbeteringen, onderhoud en ondersteuning van hun BI applicaties uit te voeren. Het is dus van het grootste belang dat Accenture op de hoogte blijft van de wereldwijde BI markt trends. Deze uitbreid, benodigde kennis beheerst, relevante vaardigheden opbouwt en blijvend investeert – om als één van de belangrijkste spelers in de BI veld te blijven.

Business Intelligence is één van Accenture’s kern IT dienstverlening, als onderdeel van onze Digital organisatie. De Digital organisatie structuur moedigt groei en benutten van kansen aan (onder andere BI), afgestemd op de bewegingen en de eisen van de markt.

Afstudeer opdracht
Probleemstelling

Vanuit onze business unit worden Business Intelligence (BI) tools en rapportages dagelijks geïmplementeerd bij Utility klanten. Aan de andere kant zien we een steeds grotere behoefte ontstaan vanuit onze klanten aan consultants die op een proactieve manier advies kunnen geven over datgene wat relevant is voor hun industrie.

Met een groeiende informatie behoefte, investeren onze klanten steeds meer in Business Intelligence. Het effect is complexere en meer specifieke rapportages welke steeds geavanceerdere inzichten bieden.

Doel

Het doel van de afstudeer opdracht is om enerzijds al reeds opgedane kennis te consolideren en daarnaast nieuwe markt trends te vertalen in een generiekere oplossing. Focus in deze generieke oplossing is toepasbaarheid en het verkleinen van de time-to-markt voor een nieuwe systeem implementatie traject.

Taken

 • Onderzoek doen naar één van de key processen  binnen de utilities markt. Onderzoek op wat gemeten kan worden en waar op geforecast kan worden
 • Ontwerpen van een generieke oplossing die snel kan worden ingezet.
 • Beschrijven welke data requirements er vereist zijn. 

Periode
Voor een periode van 5 maanden, startdatum is variabel kan tussen 1 Februari 2016 en 31 Juli 2016.

Wij bieden

 • Marktconforme vergoeding
 • Laptop
 • Op maat aangeboden introductie- en trainingsprogramma

Wij vragen

 • HBO- opleiding met informaticacomponent. Hierbij moet gedacht worden aan Hogere, Technische en/of Bedrijfskundige Informatica
 • Zelfstandigheid
 • Technisch onderlegd, ervaring met datamodeleren, proces analyseren en SQL is een pré
 • Team player
 • Flexibiliteit
 • ‘Hands-on’ mentaliteit
 • Creativiteit en een groot oplossingsvermogen

Solliciteer nu!   
Solliciteer direct via de button "Online solliciteren" onderaan deze pagina. Graag ontvangen wij jouw CV en motivatiebrief. Een assessment maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure. Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Lisanne Molina (recruiter) via telefoonnummer 020 – 57 23 087 of stages@accenture.com 

Stage informatie

Bedrijf: Bedrijf: Accenture

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode:

Type: Afstudeerstage

Vergoeding: marktconforme stagevergoeding

Meer stages

Stages