Stagiair(e) Openbaar Bestuur

Berenschot

Stage informatie

Bedrijf: Berenschot

Opleidingsniveau:

Periode:

Type: Werkstage

Vergoeding: Ja

Deze stage is niet meer vacant

Berenschot zoekt per 1 januari 2016 een student met passie voor het openbaar bestuur. Heb jij interesse in samenwerking tussen en binnen gemeenten? En ben je conceptueel en analytisch sterk? Dan is deze stage bij Berenschot misschien iets voor jou!

Wat ga je doen?

Als stagiair ga je aan de slag bij de adviesgroep Veiligheid, Bestuur en Recht, waar zo’n 35 betrokken en hardwerkende collega’s zelfstandig en in teams hun opdrachtgevers adviseren. Dit betreft voornamelijk publieke organisaties zoals ministeries, provincies, gemeenten en waterschappen. Maar ook ziekenhuizen, educatieve instellingen, veiligheidsorganisaties en/of aan het sociaal domein gerelateerde organisaties. Wij werken vrijwel altijd voor de bestuurders of het hoogste management van deze organisaties.

Je krijgt als stagiair de mogelijkheid het adviesvak van binnenuit te leren kennen. Hiervoor loop je mee in adviesopdrachten, waar je veel leert, gewoon door te doen. Inhoudelijk betreft dit issues rond samenwerking tussen gemeenten en meer visieachtige vraagstukken van gemeenten en/of provincies. Daarnaast ondersteun je een clubje gedreven en jonge Berenschot-adviseurs bij het ontwikkelen en opzetten van een leergang voor bestuurders en ambtelijke toppers over actuele en taaie thema’s in het openbaar bestuur, het werven van nieuwe toppers voor Berenschot, het versterken van onze producten en marktbewerkingsacties, het schrijven van publicaties en het opschudden van onze collega’s door interne sessies.

De stage duurt 6 maanden (1 januari t/m 30 juni 2016) en is fulltime (of in overleg minimaal 4 dagen per week). Verlenging is eventueel bespreekbaar. Voor deze stage is een stagevergoeding en een OV-kaart beschikbaar.

Wie zoeken wij?

De stage is bedoeld voor een masterstudent(e) bestuurskunde, technische bestuurskunde, management van de publieke sector, politicologie of sociologie, die klaar is om zijn of haar kennis in de praktijk te brengen. Je bent conceptueel en analytisch sterk, hebt veel energie, en je bent toegewijd, enthousiast, stevig en nieuwsgierig. Je kunt zowel zelfstandig als in teamverband werken. Verder ben je geïnteresseerd in alles wat te maken heeft met samenwerking binnen en tussen gemeenten. Tot slot kun je je mondeling en schriftelijk helder uitdrukken en heb je de drive om te leren en jezelf continu te verbeteren. Voorwaarde voor de stageplek is een afgeronde bacheloropleiding. Tevens moet je gedurende de gehele stageperiode ingeschreven staan bij een universitaire onderwijsinstelling.

Interesse?

Spreekt deze stage je aan? Solliciteer dan uiterlijk zondag 29 november 2015via het sollicitatieformulier. Voor meer informatie over deze stage kun je contact opnemen met Frederik van Dalfsen via 030 – 29 16 802 (secretariaat).

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Stage informatie

Bedrijf: Bedrijf: Berenschot

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode:

Type: Werkstage

Vergoeding: Ja

Meer stages

Stages