Stagiair(e) Plusprogramma - Openbaar Bestuur

Berenschot

Stage informatie

Bedrijf: Berenschot

Opleidingsniveau:

Periode:

Type: Werkstage

Vergoeding: Ja

Deze stage is niet meer vacant

Januari 2016 gaat bij Berenschot voor de achtste keer het Plusprogramma voor excellente masterstudenten van start. Studeer jij bestuurskunde, technische bestuurskunde, management van de publieke sector, politicologie, sociologie of informatiemanagement in de publieke sector? En heb je affiniteit met het openbaar bestuur en speciale interesse voor samenwerking tussen en binnen gemeenten en in digitale ontwikkelingen? Dan is de stageplek binnen de adviesgroep Veiligheid, Bestuur en Recht misschien iets voor jou!

Waar kom je terecht?
Berenschot is een onafhankelijk organisatieadviesbureau met 350 medewerkers wereldwijd. Jij gaat aan de slag binnen de adviesgroep Veiligheid, Bestuur en Recht, waar 35 adviseurs zelfstandig en in teams hun opdrachtgevers adviseren. Dit betreft voornamelijk publieke organisaties zoals ministeries, provincies, gemeenten en waterschappen. De specifieke vraag is altijd hoe overheden tot samenwerking kunnen komen om zo het resultaat voor hun burgers te optimaliseren.

Wat houdt het Plusprogramma in?
Het Plusprogramma biedt je de mogelijkheid het adviesvak van binnenuit te leren kennen. Daarbij staan reflectie, leren en persoonlijke ontwikkeling centraal. De stage duurt zes maanden, van 1 januari tot en met 30 juni 2016. Het betreft een fulltime stage (of in overleg minimaal 4 dagen per week), uiteraard met uitzondering van enkele verplichte uren voor je studie of scriptie. Verlenging van de stageperiode is bespreekbaar. Het hoofdkantoor van Berenschot is gevestigd in Utrecht, maar voor opdrachten reis je door het hele land. Berenschot stelt een stagevergoeding en een OV-kaart ter beschikking.

Tijdens de stage werk je mee in lopende opdrachten. Je wordt intensief begeleid door een adviseur van Berenschot die je ondersteunt in de ontwikkeling van professionele vaardigheden en het toepassen en operationaliseren van concepten en theorieën. Daarnaast volg je trainingen in professionele (advies)vaardigheden, gegeven door ervaren adviseurs. Daarnaast ga je ook een grote marktactie opzetten rondom datagedreven sturing binnen gemeenten.

Voor wie is het Plusprogramma bedoeld?
Het Plusprogramma is bedoeld voor masterstudenten die aantoonbaar excelleren op academisch en/of maatschappelijk gebied. De adviesgroep Veiligheid, Bestuur en Recht zoekt een student bestuurskunde, technische bestuurskunde, management van de publieke sector, politicologie, sociologie of informatiemanagement in de publieke sector, die zijn of haar kennis in de praktijk wil beproeven.

Voorwaarde voor deelname is een afgeronde bacheloropleiding. Verder ben conceptueel en analytisch sterk, heb je veel energie en commitment, en ben je enthousiast, stevig en nieuwsgierig. Je kunt zowel zelfstandig als in teamverband werken. Conceptuele vragen ga je niet uit de weg en je bent geïnteresseerd in alles wat te maken heeft met samenwerking binnen en tussen gemeenten, en de mogelijkheden van big data bij sturingsvraagstukken. Tot slot kun je je mondeling en schriftelijk helder uitdrukken en heb je de drive om te leren en jezelf continu te verbeteren.

Interesse?
Pas jij in ons profiel en heb je belangstelling voor de stageplaats bij de adviesgroep Veiligheid, Bestuur en Recht? Meld je dan uiterlijk maandag 7 december 2015 aan via het sollicitatieformulier. De sollicitatiegesprekken vinden plaats in de week van 7 december. Eind december zijn de geselecteerde kandidaten voor het Plusprogramma 2016 bekend. In geval van vragen kun je contact opnemen met Roeland Stolk, 030 – 29 16 802 (secretariaat) of r.stolk@berenschot.nl. Of kijk op www.berenschot.nl.

Stage informatie

Bedrijf: Bedrijf: Berenschot

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode:

Type: Werkstage

Vergoeding: Ja

Meer stages

Stages