Stagiair(e) Plusprogramma - Besturen en Samenwerken Fysieke Omgeving

Berenschot

Stage informatie

Bedrijf: Berenschot

Opleidingsniveau:

Periode:

Type: Werkstage

Vergoeding: Ja

Deze stage is niet meer vacant

Februari 2016 gaat bij Berenschot voor de achtste keer het Plusprogramma voor excellente masterstudenten van start. Studeer jij (technische) bestuurskunde, politicologie, organisatiewetenschappen, economische geografie, bouwkunde, bedrijfskunde, planologie of sociologie? En heb je affiniteit met complexe bestuurlijke processen in maatschappelijke en/of ruimtelijke opgaven? Dan is één van de twee stageplekken binnen de adviesgroep Besturen en Samenwerken Fysieke Omgeving misschien voor jou!

Waar kom je terecht?
Berenschot is een onafhankelijk organisatieadviesbureau met 350 medewerkers wereldwijd. Jij gaat aan de slag binnen de adviesgroep Besturen en Samenwerken Fysieke Omgeving, waar ruim twintig adviseurs werken, met name sociaal geografen, economen en (technisch) bestuurskundigen. Zij ondersteunen bestuurders en managers bij onder meer de ministeries van EZ en I&M, provincies, gemeenten, uitvoeringsorganisaties (zoals Rijkswaterstaat en ProRail), waterschappen en publiek-private samenwerkingsorganisaties bij complexe politiek-bestuurlijke beleids- en organisatievraagstukken op het gebied van mobiliteit, infrastructuur, ruimte, water, economie, wonen, landbouw en natuur. Dit gebeurt in uiteenlopende opdrachten: draagvlakonderzoek, verandertrajecten, evaluaties, procesbegeleiding, professionalisering, ontwerpen, het ontwikkelen van handreikingen/toetsingskaders, etc. op thema’s waar samenwerking tussen organisaties aan de orde is.

Wat houdt het Plusprogramma in?
Het Plusprogramma biedt je de mogelijkheid het adviesvak van binnenuit te leren kennen. Daarbij staan reflectie, leren en persoonlijke ontwikkeling centraal. De stage duurt vijf maanden, van 1 februari tot en met 30 juni 2016. Het betreft een fulltime stage, uiteraard met uitzondering van enkele verplichte uren voor je studie of scriptie. Het hoofdkantoor van Berenschot is gevestigd in Utrecht, maar voor opdrachten reis je door het hele land; een OV-studentenkaart is dus een pre.

Tijdens de stage werk je mee in lopende opdrachten. Je wordt intensief begeleid door een adviseur van Berenschot die je ondersteunt in de ontwikkeling van professionele vaardigheden en het toepassen en operationaliseren van concepten en theorieën. Daarnaast volg je trainingen in professionele (advies)vaardigheden, gegeven door ervaren adviseurs. Ook voer je zelf een opdracht uit voor een opdrachtgever, waarbij je van begin tot eind in de lead bent.

Voor wie is het Plusprogramma bedoeld?
Het Plusprogramma is bedoeld voor masterstudenten die aantoonbaar excelleren op academisch en/of maatschappelijk gebied. De adviesgroep Besturen en Samenwerken Fysieke Omgeving zoekt studenten die bovengemiddeld gemotiveerd zijn en interesse hebben in het adviesvak en bij voorkeur inhoudelijke belangstelling hebben op het gebied van mobiliteit en infrastructuur, watermanagement, economische ontwikkeling, alliantiemanagement, gebiedsontwikkeling, wijkontwikkeling, proces-, project- en programmamanagement.

Voorwaarde voor deelname is een afgeronde bacheloropleiding. Verder ben je ambitieus, houd je van een uitdaging en ben je bereid je volledig in te zetten en verantwoordelijkheid te nemen. Daarnaast heb je een ondernemende, onderzoekende en creatieve inslag. Je bent communicatief vaardig en maatschappelijk betrokken. Tot slot denk en werk je interdisciplinair en wil je persoonlijk en professioneel groeien.

Interesse?
Heb jij belangstelling voor de stageplaatsen bij de adviesgroep Besturen en Samenwerken Fysieke Omgeving? Meld je dan uiterlijk vrijdag 11 december 17.00 uur aan via het sollicitatieformulier. De sollicitatiegesprekken vinden plaats in de week van 14 december en de week van 21 december. Eind december zijn de geselecteerde kandidaten voor het Plusprogramma 2016 bekend. In geval van vragen kun je contact opnemen met Isidoor van den Berk, i.vandenberk@berenschot.nl. Of kijk op www.berenschot.nl.

Stage informatie

Bedrijf: Bedrijf: Berenschot

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode:

Type: Werkstage

Vergoeding: Ja

Meer stages

Stages