Afstudeerstage Data Analytics - Consulting

Bedrijf
PwC
Locatie
Amsterdam
Opleidingsniveau
WO
Periode
Type
Afstudeerstage
Vergoeding
Vakgebieden
Deze stage is niet meer vacant

Wil jij je masterscriptie schrijven over een complex vraagstuk dat betrekking heeft op een van onze klanten? Wij bieden je de mogelijkheid om je scriptie te schrijven binnen het Data Analytics Consulting-team van PwC. Dit is een multidisciplinair team dat zijn analytische vaardigheden inzet om praktische oplossingen aan te dragen voor complexe vraagstukken binnen de publieke, commerciële en financiële sector. We doen dit door voor onze klanten modellen, applicaties en datagestuurde oplossingen te ontwikkelen die gebaseerd zijn op geavanceerde technologieën, waaronder machine learning, kunstmatige intelligentie en cloud-oplossingen.

Hoe ziet je werk eruit?

Tijdens je stage werk je zelfstandig aan een scriptieonderwerp naar keuze op het gebied van data-analyse. Je bent zelf verantwoordelijk voor het verzamelen van data, het ontwikkelen en valideren van je modellen en het presenteren van je resultaten aan professionals binnen PwC. Je kunt advies inwinnen bij PwC-professionals binnen ons netwerk en gebruik maken van al onze beschikbare bronnen. Daarnaast krijg je toegang tot ons eigen Data Analytics Learning & Development-programma.

Wie ben jij?

We zijn op zoek naar talentvolle en proactieve stagiair(e)s die een passie hebben voor econometrie, statistiek en/of wiskunde en echte teamspelers zijn. Verder zoeken we naar talenten die analytisch sterk zijn en snel verbanden leggen. Jij bent de ideale kandidaat als:

 • je bezig bent aan de laatste fase van je masteropleiding (MSc) in een richting als econometrie, wiskunde, statistiek, kunstmatige intelligentie, machine learning, informatica of een andere bètadiscipline, aantoonbaar affiniteit hebt met data-analyse en goede studieresultaten kunt overleggen;

 • je het leuk vindt om problemen aan te pakken en met praktische en creatieve oplossingen te komen;

 • je goed overweg kunt met programma's zoals MatLab, Python of R;

 • je over goede communicatieve vaardigheden beschikt;

 • je een uitstekende beheersing van het Engels hebt, zowel mondeling als schriftelijk.

Wat bieden we je?

Als je aan ons scriptieprogramma deelneemt, ervaar je wat het inhoudt om als data-analist te werken. Je krijgt voor de gehele scriptieperiode (minimaal 4 maanden) een mentor en een buddy toegewezen die je zullen helpen om je scriptie tot een goed einde te brengen. Daarnaast:

 • word je onderdeel van een kennisorganisatie waarin je al lerende kunt uitgroeien tot een topspecialist;

 • ga je aan de slag in een open (virtuele) werkomgeving waar je veel kunt oefenen met het geven en ontvangen van feedback;

 • profiteer je van allerlei activiteiten, zoals (virtuele) teamuitjes en borrels;

 • bieden we flexibele werktijden;

 • een aantrekkelijke stagevergoeding;

 • een PwC-laptop en een kijkje in de keuken van je mogelijke toekomstige werkgever.

Solliciteer nu!

Heb je interesse, herken je je in het bovenstaande, onderschrijf je onze waarden en pas je in het profiel? Dan ontvangen we graag vóór 8 mei de volgende documenten van je:

 • cv;

 • begeleidende brief;

 • scriptievoorstel (optioneel).

Rond 10 mei nemen wij contact met je op over je sollicitatie.

Het eerste interview vindt plaats tussen 17 en 26 mei. Het tweede interview vindt plaats op 2 of 9 juni. Heb je in de tussentijd nog vragen? Neem dan contact op met onze recruiter Mitch Kox via mitch.kox@pwc.com.

Stage informatie

Bedrijf: Bedrijf: PwC

Locatie: Amsterdam

Opleidingsniveau: WO

Periode:

Type: Afstudeerstage

Vergoeding:

Meer stages