Stage Innovation Awards - Marketing & Communicatie

Accenture

Stage informatie

Bedrijf: Accenture

Opleidingsniveau:

Periode:

Type: Werkstage

Vergoeding: Ja

Deze stage is niet meer vacant

Ben jij op zoek naar een stage waarin jij een actieve rol speelt in het bepalen van de marketing & communicatiestrategie op het gebied van interne communicatie of social media? Of waar je verantwoordelijk bent voor alle online en offline content rondom de Innovation Awards? Accenture biedt je een fulltime stage aan voor een periode van minimaal 6 maanden met mogelijkheid om af te studeren, waarbij je gebruik kunt maken van alle kennis en expertise binnen Accenture. In een team, samengesteld uit stagiairs en consultants, werk je aan de organisatie van de Accenture Innovation Awards: het grootste innovatieprogramma van Nederland.

Onderstaande stages maken deel uit van het marketing & communicatieteam. Binnen het M&C team zijn er vijf verschillende functies die hieronder toegelicht worden.

1. Content Manager
Als content manager ben je verantwoordelijk voor de coördinatie van alle content die geschreven wordt door en over de Innovation Awards. Je bent de spil in de communicatiestrategie en zorgt dat alle communicatie intern en extern op elkaar is afgestemd. Verder ben je verantwoordelijk voor het contentplan en bijbehorende planning en denk je actief na over de mogelijkheden om de content op een zo effectief mogelijke manier over te brengen aan de doelgroep. Daarnaast zal je zelf ook content produceren door middel van het schrijven van interviews, artikelen en blogs.

2. Interne Communicatie Manager
Als interne communicatie manager ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen en uitwerken van de interne communicatiestrategie het bewustzijn omtrent de Innovation Awards te vergroten, collega’s te enthousiasmeren én te stimuleren om de Innovation Awards ook buiten Accenture bekend te maken. Denk hierbij aan het opstellen en versturen van de interne nieuwsbrief, het verzorgen van de communicatie rondom verschillende interne evenementen en het schrijven en redigeren van content. Ook zorg je ervoor dat alle communicatie binnen het team soepel verloopt, en denk je na over nieuwe mogelijkheden om meer bekendheid te genereren en meer betrokkenheid te creëren onder werknemers van Accenture rondom de Accenture Innovation Awards.

3. Innovatiereporter
Als reporter ben je bezig met 1 ding: content maken. Inspirerende, aantrekkelijke en interessante content over innovatie in Nederland. Dit houdt in dat er wekelijks interviews, artikelen, blogs en video’s door jou geproduceerd worden, maar ook dat er ruimte is om creatieve nieuwe content te bedenken en te creëren. We zoeken een schrijftalent met energie en zelfstandigheid. Je krijgt de mogelijkheid om het land door te reizen en evenementen te bezoeken, op zoek naar relevante content die we kunnen gebruiken in de media, op onze website en naar onze klanten toe. Hierdoor kom je in contact met de leukste start-ups, inpirerende ondernemers, opiniemakers in diverse industrieën en media.

4. Social Media Manager
Als social media manager ben je verantwoordelijk voor de huidige social mediakanalen van de Innovation Awards (LinkedIn en Twitter) en voor het opzetten van eventuele nieuwe kanalen (zoals Facebook). Je krijgt de mogelijkheid om als ‘community manager’ de interactie op onze social media kanalen te stimuleren, te onderhouden en om interessante innovatiecontent te verspreiden. In deze functie ben je verantwoordelijk voor de social media strategie, monitor je dagelijks alle kanalen, ben je in staat om analytics te verkrijgen en om deze resultaten te vertalen in een nieuwe strategie.

In deze functie word je ondersteund door de Digital Marketing Lead van Accenture. Basiskennis van analytic tools als Hootsuite is een pré.

5. Digital Manager
Als digital manager in het communicatieteam ben je verantwoordelijk voor de website en de app. Als beheerder van de Innovation Awards website heb je een belangrijke verantwoordelijkheid om bezoekers de juiste informatie te presenteren en om ervoor te zorgen dat de website altijd up-to-date is. Ook onderhoud je het contact met het bureau in Engeland, ben je verantwoordelijk voor de planning en zorg je ervoor dat de website qua content en functionaliteiten goed onderhouden wordt.

Rondom het grootste evenement dat we organiseren maken we gebruik van een event-app. Je bent verantwoordelijk voor het managen van het proces en de planning, het verzamelen van de juiste content, het contact met het bureau en je zorgt ervoor dat je iedereen zich aan de planning en het vastgestelde budget houdt.

In deze functie word je geadviseerd en begeleid door de Digital Marketing Lead van Accenture NL.
Basiskennis van HTML en CMS is een pré.

Kwalificaties

 • Je volgt een HBO- of WO-opleiding in de richting van communicatie/redactie/journalistiek;
 • Je bent stressbestendig, flexibel en bezit overtuigingskracht;
 • Je bent een teamplayer met uitstekende communicatieve vaardigheden;
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal uitstekend;
 • Je kunt zelfstandig werken en weet van aanpakken.

Wat levert het jou op?

 • Je wordt mede-verantwoordelijk voor de organisatie van de Accenture Innovation Awards 2015;
 • Je komt in contact met de leukste start-ups, grote wereldwijde organisaties en diverse media en hebt de mogelijkheid je netwerk op te bouwen binnen en buiten Accenture;
 • Je bent onderdeel van een vernieuwend project waarin je de beste innovaties van Nederland leert kennen;
 • Je wordt intensief begeleid door een team met ervaren consultants en leert de projectmatige aanpak van Accenture kennen;
 • Je krijgt een stagevergoeding en een laptop ter beschikking;
 • Mogelijkheid om af te studeren met ervaren begeleiding, kennis en expertise van Accenture;
 • Ervaring binnen een groot, internationaal consultancykantoor.

Overige informatie

 • Duur: Minimaal 6 maanden
 • Aantal uren per week: Fulltime a 40 uur per week
 • Locatie: ITO Toren, Gustav Mahlerplein 90 te Amsterdam
 • Startdatum: Per direct of in overleg te bepalen

Solliciteer online
Solliciteer direct via de button "Online solliciteren" onderaan deze pagina. Graag ontvangen wij jouw CV en  motivatiebrief. Geef in je motivatiebrief aan de hand van (aantoonbare) affiniteit en interesse een voorkeur aan voor één van de genoemde functies, en laat ons weten waarom jij geschikt bent voor deze functie en vanaf wanneer je beschikbaar bent. Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Ruben Groen via ruben.groen@accenture.com.

Over Accenture
Accenture is een wereldwijd management consulting, technology services en outsourcing bedrijf. Met meer dan 305.000 mensen bedienen we klanten in meer dan 120 landen. We werken met onze klanten samen om hen te helpen high-performance bedrijven en overheden te worden. Daarvoor gebruiken we een combinatie van ongeëvenaarde kennis en ervaring in alle industrieën en bedrijfsfuncties en diepgaand onderzoek naar 's werelds meest succesvolle bedrijven. De wereldwijde omzet over het fiscale jaar dat eindigde op 31 augustus 2014, bedroeg 30 miljard Amerikaanse dollar.

Kijk voor meer informatie het filmpje van de Innovation Awards of bezoek de website: 
www.innovation-awards.nl/stages.

Stage informatie

Bedrijf: Bedrijf: Accenture

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode:

Type: Werkstage

Vergoeding: Ja

Meer stages

×
&samhoud ACE Company AT Osborne Accenture Adaptif Adlasz Adviesgroep Novius - a company of RoyalHaskoningDHV AevesBenefit Anderson MacGyver Annalise Arlande Arthur D. Little Atos Consulting BDO BMC BOLD Bain & Company Baker Tilly Bakkenist BearingPoint Berenschot Bewegin BexerHamstra Bisnez BluPoint Boer & Croon Management Bolster Bostec Boston Consulting Group Bright & Company | People Strategy Buitenhuis Advies Bvolve COMATCH CPMview Capgemini Invent Cmotions Conclusion Count & Cooper Critical Minds De Issuemakers De Kleine Consultant Deloitte Delta Capita Digital Power Dimensys EY-Parthenon EY Ecorys Eden McCallum Energyprofs Enigma Consulting Eurekon FTE Groep FTE Improvery Finext First Consulting FitchFinance & FitchData Flatland Front Consulting GalanNXT Grant Thornton Groenewout Gupta Strategists Gwynt Hamstra & Partners Hogenhouck m&a Hospitality Group Hot ITem House of Performance IG&H ITDS Business Consultants Improven Intermedius Itility JBR KPMG KWINK groep Kearney Kirkman Company KokxDeVoogd Korn Ferry KplusV Kruger Kurtosis M&I/Partners M3 Consultancy METRI MLC MSR Consulting Group Magnus Marktlink Mazars McKinsey & Company Mercer Mobilee Monitor Deloitte Morgens Mount Consulting NEWCRAFT Nautus Ngenious Node1 Oliver Wyman Ooa OrangeX Ordina Organize Agile PA Consulting Group PNO Consultants People Change Projective Protiviti Prowareness PwC Quint Quintop Raad van Toekomst RedFoxBlue Rijnconsult Riverwise Roland Berger SOLVE Consulting Salvéos SeederDeBoer SiRM Sia Partners Significant Groep Simon-Kucher & Partners Solid Professionals SparkOptimus Strategy& Student Consultancy Group Summiteers Supply Value Symbol Synechron TIC Advisory TWST The Next Organization Turner TwynstraGudde UMS Group UPD UniPartners VODW Van Oers Corporate Finance Vanberkel Professionals Varrlyn Vasco Consult Velox Vintura Volt Strategy Voogt Pijl & Partners WIN Willis Towers Watson YGroup YNNO Yellowtail Young Advisory Group Zanders Zestgroup buro C5 flowresulting innergo intoAction it's public p2 parsionate
×
×
×