Meeloopstage Management Consultancy - HBO/WO

BDO

Stage informatie

Bedrijf: BDO

Opleidingsniveau:

Periode:

Type: Werkstage

Vergoeding: Stagevergoeding

Deze stage is niet meer vacant

Ter ondersteuning van deze consultants zoeken wij voor ongeveer 5 maanden een pro-actieve student/starter die onderzoek wil doen de mate waarin de deeleconomie of deelaspecten ervan al zijn geïmplementeerd in het MKB. BDO Consultants, en in het specifiek het team Business Planning & Rendement, wil op basis van dit onderzoek uitkomsten presenteren die aansprekend zijn en nieuwswaarde hebben voor de gemiddelde MKB’er in Nederland. Tevens dient er een duidelijke koppeling gemaakt te worden naar praktisch toepasbare dienstverlening met betrekking tot dit onderwerp voor de doelgroep. De inhoud hiervan is vanzelfsprekend  afhankelijk van de uitkomsten van het onderzoek. Het eindproduct van je onderzoek is een marktgerichte publicatie en een advies aan BDO Consultants hoe zij hun dienstverlening op dit vlak verder vorm kunnen geven.

Het betreft dus een stage/werkervaringsplek waarbij je in de praktijk kunt ervaren hoe het is om binnen een dynamische organisatie als BDO werkzaam te zijn. Deze stage kan niet gebruikt worden als afstudeerscriptie,  maar is eventueel wel toegankelijk voor starters die willen beginnen aan het opbouwen van werkervaring binnen consultancy. Je krijgt een laptop ter beschikking en wordt gedurende jouw stage onderdeel van het team in Utrecht.

De werkomgeving
Bij BDO Consultants werken zo’n 150 consultants. Stuk voor stuk commercieel gedreven specialisten met specifieke kennis, ervaring en achtergrond. Management Consultants is een van de specialismen binnen onze uitgebreide consultancytak. Wij ondersteunen MKB organisaties, Familiebedrijven, Maatschappelijke Organisatie en Corporate Cliënts  bij allerhande organisatievraagstukken zodat deze organisaties succesvol worden of kunnen blijven.
 
Onze consultants houden zich bezig met de ondersteuning organisaties bij vragenstukken op het gebied van:
 

 • Strategie en strategische keuzes
 • Reorganisaties en organisatieveranderingen
 • Rendementsverbeteringsprojecten
 • Opvolgingsvraagstukken
 • Controlling
 • Directie begeleiding en advisering
Kortom, vraagstukken waar organisaties dagelijks tegenaan lopen en die in belangrijke mate het succes van de organisatie kunnen bepalen kunnen bepalen.
 
Ons kenmerk is dat wij niet alleen adviseren, maar ook nauw betrokken zijn bij de uitvoering. Betrokkenheid bij de klant, gecombineerd met kennis van zaken, praktijkgerichtheid en snelheid zijn eigenschappen waarmee wij ons onderscheiden in de markt.

Ons aanbod

BDO biedt jou de mogelijkheid om onder goede begeleiding te ontdekken waar jouw ambities liggen en alvast je eerste werkervaring op te oen. Tijdens deze meeloop/afstudeerstage kun je zelfstandig diverse werkzaamheden uitvoeren en wordt je in staat gesteld kennis te maken met de consultancy branche. Voor de werkzaamheden wordt een stagevergoeding beschikbaar gesteld.

Jouw profiel

Wij zoeken een ambitieuze en leergierige stagiair die eigen initiatief en inbreng niet schuwt. Vanzelfsprekend  ben je analytisch sterk, communicatief zeer vaardig en werk je gestructureerd, correct en accuraat.
 
Daarnaast ben je:

 • bezig met een WO opleiding in de richting van Bedrijfseconomie, Bedrijfskunde of een andere aanverwante studie, of je bent net afgestudeerd en op zoek naar werkervaring.
 • Je hebt affiniteit met het thema deeleconomie en het MKB klantsegment, bent in staat om op pragmatische wijze een onderzoek uit te voeren en dit te vertalen naar een publicatie en adviezen
 • Je hebt een pro-actieve houding en affiniteit met werken in een zakelijke, commerciële omgeving.
 • Je bent leergierig, enthousiast en integer.
 • Je beheerst de Nederlandse taal uitstekend en weet je goed uit te drukken in woord en geschrift.
 • Je bent ongeveer 32 - 40 uur beschikbaar per week.
 • Je bent per direct beschikbaar
Een online assessment maakt deel uit van de sollicitatieprocedure. In dit assessment worden acht competenties gemeten die niet alleen belangrijk zijn voor deze stage maar ook voor je verdere loopbaan.

Interesse?

Spreekt deze meeloopstage management consultancy je aan, Solliciteer dan door op onderstaande ‘solliciteer’ button te klikken. Voor nadere informatie kun je terecht bij Laura van Dolder, Adviseur Werving & Selectie, tel.: (020) 543 21 64.

Over BDO
In onze dienstverlening draait het om mensen. Alleen door sterke relaties met onze klanten op te bouwen, kunnen wij op maat gemaakte oplossingen bieden op het gebied van accountancy, fiscaliteit en consultancy. De ruim 2100 BDO’ers dragen allemaal bij aan het realiseren van onze strategische doelstelling: het bieden van de allerbeste service én het leveren van de beste kwaliteit. Dit doen wij vanuit de vier kernwaarden: Persoonlijk, Passie, Professioneel en Pragmatisch.

Stage informatie

Bedrijf: Bedrijf: BDO

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode:

Type: Werkstage

Vergoeding: Stagevergoeding

Meer stages

Stages