Werkstudent ESG - Financial Risk Analytics & Reporting

Bedrijf
Opleidingsniveau
WO
Periode
Type
Werkstage
Vergoeding
Vakgebieden
Deze stage is niet meer vacant

Verdiep je in ESG Reporting en help onze klanten te opereren als een Responsible Business @ Deloitte.

What impact will you make?

Het is onze verantwoordelijkheid om de manier waarop we omgaan met onze planeet en de samenleving te veranderen. Ons gedrag heeft invloed op het milieu, wat mogelijk onomkeerbaar is als we niet snel handelen. Dit geldt ook voor banken als we kijken naar de impact die klimaatverandering en het verlies aan biodiversiteit op hen (en hun portefeuille) hebben en ook als we kijken naar de impact die banken zelf hebben op het milieu en de samenleving. Door middel van ESG Reporting wordt dit inzichtelijk en worden financiële stromen naar duurzame activiteiten versneld. Dat is waar wij als Deloitte onze impact maken!

Binnen de bancaire sector is er een toenemende bereidheid om een rol te spelen in de strijd tegen klimaatverandering. Tegelijkertijd is er nog veel onduidelijkheid over de interpretatie van de relevante regelgeving en gerelateerde rapportagestandaarden die de transitie naar een duurzame samenleving ondersteunen, zoals de CSRD, ECB-gids, TNFD, EU-taxonomie, SFDR en Pillar 3 rapportages. Daarnaast kan het bij banken aan relevante kennis en ervaring in deze domeinen ontbreken gezien de complexiteit, veranderende regelgeving en data gerelateerde uitdagingen. Wij als Deloitte geven niet alleen inzichten, maar werken ook actief samen met onze klanten om ESG Reporting op een consistente, doelgerichte en compliant manier toe te passen. Ons team werkt ook aan thema's als natuur, waarbij we onze klanten ondersteunen bij hun eerste stappen om natuur gerelateerde risico's en kansen te integreren in hun risicobeheer en besluitvorming. Bij Deloitte helpen we onze klanten ook om dit in de praktijk te brengen, door middel van impactanalyses en (regelgeving gedreven) verandertrajecten. 

How do you do this?

Als werkstudent in ESG Reporting ondersteun je het Financial Risk Analytics and Reporting-team 2-4 dagen per week bij het ontwikkelen van onze ESG-go-to-market-strategie. Dit omvat marktonderzoek, het samenbrengen van de belangrijkste stakeholders binnen en buiten Deloitte en het verder ontwikkelen van ESG proposities met onze oplossingen en diensten. Speciale aandacht zal worden besteed aan het thema natuur, inclusief ondersteuning bij projectmanagement, bijvoorbeeld het organiseren van workshops en seminars en het helpen vormgeven van de natuurstrategie. Andere relevante onderwerpen op het gebied van financiële risico's binnen ESG zijn data-analyse, datamanagement, rapportage over duurzaamheid en regelgeving, financieel risicomanagement en levenscyclusanalyses in de context van de nog nieuwe regelgeving en normen die worden ontwikkeld en uitgegeven.

In deze functie krijg je de kans om samen te werken met onze andere collega's binnen Risk Advisory en Deloitte, waardoor je de kans krijgt om je horizon te verbreden. Je brengt academische kennis en de soft skills mee die nodig zijn om deel uit te maken van een project en team. Je richt je op het continu verbeteren van je vaardigheden en de kwaliteit van je werk. We moedigen je aan om een actieve rol te spelen in de groei van het Financial Reporting-team binnen Deloitte en we zullen je ondersteunen om je ideeën tot leven te brengen! 

What’s in it for you?
 • Een vast salaris.
 • Altijd blijven groeien. Met ons development program.
 • Vergoeding om je thuiswerkplek op een ergonomisch verantwoorde manier in te richten én een internetvergoeding.
 • Flexibele werktijden, je deelt je eigen agenda in.
 • 26 vakantiedagen per jaar bij een fulltime dienstverband en de mogelijkheid om extra dagen in te kopen.
 • Ruil 3 nationale feestdagen voor 3 niet-nationale feestdagen. Als je wilt.
 • Een laptop. Ook voor privégebruik.
 • Een pensioenregeling waarbij je eigen bijdrage slechts 2% is. Voor later.
 • Een tijd-voor-tijdregeling. Gebruik de tijd die je op het ene moment meer maakt op momenten die er voor jou toe doen.
 • Mogelijkheid om deel te nemen aan de collectieve ziektekostenregeling.
 • Fiscaal voordelige zaken. Denk aan bedrijfsfitness, het aanschaffen van een fiets tegen bruto salaris of de mogelijkheid om een fiets te leasen.
 • De mogelijkheid om gebruik te maken van 55 uur oppasdienst per kalenderjaar, als jouw kind 12 jaar of jonger is.
 • Een maandelijks budget waarmee je keuzes kunt maken in flexibele arbeidsvoorwaarden zoals extra vakantiedagen of het financieren van een fietsplan.
 • Zes weken volledig betaald geboorteverlof voor traditionele huishoudens en regenbooggezinnen.
Be the true you

Je bent gericht op het leveren van goede resultaten en tegelijkertijd ben je bereid om met technische informatie om te gaan. Je hebt de motivatie om nieuwe dingen te proberen en te blijven leren, ook als er tegenslagen op je pad komen. Voor de rol van werkstudent bij Deloitte Financial Risk Analytics & Reporting ben/beschik je tevens over:-    Bijna afgestudeerd Bachelor of Master student in studies die economie combineren met duurzaamheid zoals: Global Business & Sustainability, Environment and Resource Management, Global Environmental Governance, Sustainability and Climate Change, Governance of Sustainability, of andere relevante studie en dit wordt je eerste carrièrestap, of een andere relevante academische masteropleiding Bedrijfskunde, Economie, (Financiële) Accounting;-    Analytische vaardigheden, gericht op regelgeving en rapportageverplichtingen;-    Kennis van en interesse in analytics, risicomanagement, rapportage op het gebied van duurzaamheid en regelgeving en je hebt de capaciteiten om klanten te helpen met (rapportage)processen;-    Interesse in duurzaamheid en hoe de financiële sector een rol kan spelen in de transitie naar een groenere financiële sector, met een motivatie om impact te maken op onze klanten en de wereld;-    Bezig met sociaaleconomische vraagstukken en begrijpen hoe Deloitte als financiële dienstverlener een rol kan spelen in een veranderende samenleving;-    Zelfstandig kunnen werken met frequente (wekelijkse) contactpunten;-    Een teamspeler met goede communicatieve vaardigheden;-    Een goede beheersing van de Engelse taal in woord en geschrift - een goede beheersing van de Nederlandse taal is een pré. 

(W)here

Jouw talent deel je met de 750 collega’s van de verschillende Risk Advisory afdelingen van Deloitte.

Binnen onze teams staan samenwerken en persoonlijke ontwikkeling centraal.

Bij Deloitte werken we hybride. We combineren werken vanuit huis, bij de klant en op kantoor zo optimaal mogelijk.

Let's make impact. Apply now!

Bij Deloitte staan we open voor alle mensen die kwaliteit en ambitie meebrengen. We zijn dan ook benieuwd wie jíj bent.

Contact
 • Dinh Vo
 • Campus Recruiter Risk Advisory
 • dvo@deloitte.nl
 • +31650040059

Stage informatie

Bedrijf: Bedrijf: Deloitte

Opleidingsniveau: WO

Periode:

Type: Werkstage

Vergoeding:

Meer stages