SAP BI - Operations Performance

Accenture

Stage informatie

Bedrijf: Accenture

Opleidingsniveau:

Periode:

Type: Afstudeerstage

Vergoeding: Marktconform

Deze stage is niet meer vacant

De SAP BI cel richt zich op de Business Intelligence oplossingen van SAP. De doelstelling van Business Intelligence is de juiste mensen, op het juiste moment en de juiste plaats van de juiste informatie te voorzien. De achterliggende reden is de juiste beslissingen op het juiste moment door de juiste mensen te laten nemen.

Het mooie van Business Intelligence is dat alles samenkomt; kennis van de onderliggende bedrijfsprocessen, kennis van de (technische) hulpmiddelen waarin binnen deze bedrijfsprocessen gegevens worden vastgelegd, technische kennis van de SAP BI oplossingen en het afstemmen met de klant welke informatie nu echt zichtbaar moet zijn. Met andere woorden; een SAP Business Intelligence professional moet zich op meerdere zaken tegelijk kunnen richten. Het profiel van een SAP BI expert is dan ook niet louter technisch maar kent een duidelijk bedrijfskundige inslag. Andersom zal een louter bedrijfskundige niet succesvol kunnen zijn binnen dit expertisegebied. Vooral de veelzijdigheid, abstractie en complexiteit maken dit tot een enerverend vakgebied binnen SAP.

Afstudeeropdracht
Accenture heeft bij een groot aantal van zijn klanten business intelligence oplossingen geïmplementeerd met behulp van SAP BI. Deze BI oplossingen gericht op de sturing van de processen van de organisatie om zo in lijn te blijven met haar strategie en doelen. Wanneer het systeem landschap succesvol is neergezet bestaat er van de klant bijna altijd een wens om op een structurele wijze de performance van het landschap te beoordelen. Met het systeem landschap worden de verschillende SAP systemen bedoeld, bijvoorbeeld ECC/ERP, CRM met BW. In een operationeel systeem worden dagelijks belangrijke en zware runs gedraaid voor bijvoorbeeld het aanmanen van klanten of het genereren van inkooporders om de voorraad op peil te houden. Vanuit de klant bestaat een duidelijke wens om de performance van deze runs en het systeem in het algemeen goed te kunnen toetsen. Dit geeft een organisatie de mogelijkheid om problemen in een vroeg stadium te kunnen identificeren.

Accenture is op zoek naar een stagiair die de bovenstaande beschreven situatie vertaald naar generieke rapportages voor een specifieke branche of organisatie. Dit aansluitend op een uitgewerkte Business Case en demo. Het is hierbij belangrijk dat de volgende zaken goed in kaart worden gebracht:

 • Classificeren KPI’s ten behoeven van het toetsen van een SAP systeem;
 • ETL proces opzetten om deze gegevens in het BW systeem beschikbaar te maken. Gebruik makend van de beschikbare SAP Business Content van SAP BW;
 • Opzetten van Dashboards / Reports de performance van het systeem inzichtelijk maken in bijvoorbeeld SAP Dashboard Designer met SAP BW als datawarehouse.

Naast een scriptie verwachten we het volgende: 

 • Een in de vorm van een demonstratie uitgewerkte business case met betrekking tot de functionaliteiten van deze uitgewerkte rapportages;
 • Daarnaast dient alle vergaarde kennis en documentatie vastgelegd te worden op een interne omgeving (sharepoint) voor Accenture interne kennisdeling. Gezien het internationale karakter van Accenture, haar werknemers en klanten dienen deze producten in het Engels te worden opgeleverd.

De demonstratie en de verslaglegging van de stage moet alle aspecten van deze generieke rapportages bevatten. Vragen die o.a. moeten worden beantwoord zijn: 

 • Welke inspanning is nodig voor het implementeren van deze generieke rapportages?
 • Hoe kunnen deze rapportages het beste worden ingezet bij klanten van Accenture, zodat deze klanten het optimale kunnen halen uit deze oplossing?

Periode
Vanaf september 2014

Wij bieden

 • Marktconforme vergoeding;
 • Laptop;
 • Op maat aangeboden introductie- en trainingsprogramma.

Wij vragen 

 • HBO- opleiding met informaticacomponent. Hierbij moet gedacht worden aan Hogere, Technische en/of Bedrijfskundige Informatica;
 • Team player;
 • Flexibiliteit;
 • ‘Hands-on’ mentaliteit;
 • Creativiteit en een groot oplossingsvermogen.

Solliciteer online
Solliciteer direct via de button "Online solliciteren" onderaan deze pagina. Graag ontvangen wij jouw CV en motivatiebrief. Geef in je motivatiebrief een voorkeur aan voor één van de genoemde richtingen en laat ons weten in welke periode je stage wilt lopen. Een assessment kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure. Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Lisanne Molina te bereiken via stages@accenture.com. 

Over Accenture
Accenture is een bedrijf dat zich wereldwijd bezighoudt met management consulting, technology services en outsourcing. Met meer dan 275.000 medewerkers, waarvan ongeveer 2.400 in Nederland, bedienen we klanten in meer dan 120 landen. Wij werken met onze klanten samen om hen te helpen high performance bedrijven en overheden te worden. Dit doen we door een combinatie van bewezen ervaring en uitgebreide vaardigheden in alle bedrijfstakken en -functies. Daarnaast doen we diepgaand onderzoek onder de meest succesvolle bedrijven in de wereld. De wereldwijde omzet over het fiscale jaar dat eindigde op 31 augustus 2013, bedroeg 28,6 miljard Amerikaanse dollar. 

Stage informatie

Bedrijf: Bedrijf: Accenture

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode:

Type: Afstudeerstage

Vergoeding: Marktconform

Meer stages

Stages