Afstudeerstage

Squarewise

Stage informatie

Bedrijf: Squarewise

Opleidingsniveau:

Periode:

Type: Afstudeerstage

Vergoeding: Onbekend

Deze stage is niet meer vacant

Squarewise is een netwerk van mensen die geloven dat de wereld moet en gaat veranderen in een duurzamere samenleving. Deze veranderingen krijgen steeds meer vorm, maar de grote stappen moeten nog gezet worden. Het is onze missie om deze duurzame transitie, met name in de bouw- en energiesector, te versnellen.

Dit doen we door transitiemakers op te leiden die (consortia van) ondernemingen, overheden en individuen helpen een koploper te worden in de transitie naar een duurzame wereld. Onderwerpen waar we op dit moment aan werken zijn duurzame innovatiesystemen, verdienmodellen voor natuurlijk kapitaal en systeemveranderingen voor energieneutrale woningbouw. We beperken ons daarbij niet tot het geven van advies, maar nemen de rol die nodig is om doorbraken in het versnellen van transities te realiseren. Op een creatieve en soms confronterende manier weten we partijen te verbinden, omdat we geloven dat we samen betere resultaten kunnen behalen. Met een scherpe analyse en met hands-on mentaliteit streven we naar maximale impact.

Wat ga je doen?
Afstuderen bij Squarewise betekent onderzoek doen naar strategische ontwikkelingen in de energie- en bouwsector en bijdragen aan de ontwikkeling van slimme methodes waarmee de transities in de bouw en energiesector versneld kunnen worden.

Op dit moment zijn wij voor de volgende onderwerpen op zoek afstudeerstagiaires:

  • Ontwikkeling en toetsing van concepten voor energieneutrale woonwijken
  • Onderzoek naar verdienmodellen voor het duurzaam gebruik en behoud van natuurlijk kapitaal
  • Doorontwikkeling van de Lean Startup methodiek naar een methode voor de versnelling van de ontwikkeling van duurzaamheidsinitiatieven

Staat jouw onderwerp hier niet tussen, maar heb je een onderwerp waarvan je denkt dat dit ook goed bij onze organisatie past, dan horen we dat natuurlijk graag.

Wat doe je nog meer?
Het grootste deel van je tijd zal je bezig zijn met het uitvoeren van jouw eigen onderzoek, onder begeleiding van een van onze transitiemakers. Daarnaast bieden we je de mogelijkheid om mee te kijken en in sommige gevallen ook mee te werken aan een project.

Daarnaast vinden we het belangrijk dat je je visie op een duurzamere wereld aanscherpt. We vragen je maandelijks een blog te schrijven, uiteraard in afstemming met een van ons, om je te leren je ideeën te verwoorden en ze te delen met ons netwerk.

Squarewise wil graag kennismaken met afstudeerders die:

  • met uitstekende resultaten een relevante Bacheloropleiding hebben afgerond;
  • een relevante Master volgen, zoals technische bestuurskunde, innovatiemanagement, energie management, bedrijfskunde of transitiemanagement;
  • een passie hebben voor verduurzaming en gedreven zijn om bij te dragen aan het realiseren van duurzame transities;
  • inhoudelijk op de hoogte zijn van ontwikkelingen en innovaties in de energie- of bouwsector;
  • de drive hebben om Squarewise collega’s te enthousiasmeren en te inspireren op het onderwerp waar je onderzoek naar doet;

Wat biedt Squarewise jou?
We zijn een jong team dat werkt met een netwerk van inspirerende mensen die door dezelfde missie gedreven worden. We zijn ondernemend ingesteld. We geloven dat een wereld in verandering andere vaardigheden vraagt. Denken met je hart, durven samen te werken, openheid en lef. Dit herken je ook in de mensen die bij ons werken. Wij leiden unieke denkers op, authentieke aanpakkers die gedreven zijn om impact te behalen bij cliënten die zij helpen een duurzame rol te vinden in een wereld in transitie.

Startdatum en duur
Bepalen we in overleg, maar wat ons betreft start je zo snel mogelijk!

Contactinformatie
Voor extra informatie over deze stage kun je contact opnemen met Klaas Vegter via vegter@squarewise.com of 020-4473925. Naast je CV, horen wij in je motivatie graag wat jouw drive is om bij Squarewise stage te lopen.

Stage informatie

Bedrijf: Bedrijf: Squarewise

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode:

Type: Afstudeerstage

Vergoeding: Onbekend

Meer stages

Stages