Internship Healthcare Consulting

Bedrijf
PwC
Locatie
Amsterdam
Opleidingsniveau
WO
Periode
Type
Werkstage
Vergoeding
Sectoren

Wil je in een multidisciplinaire setting werken aan innovatie en kwaliteitsverbetering in de gezondheidszorg? Vind je het inspirerend om een concrete bijdrage te leveren aan betere zorg tegen maatschappelijk lagere kosten? Wil je tegelijkertijd waardevolle ervaring opdoen die je voorbereidt op de rest van je loopbaan? Dan is een stage binnen Team Healthcare van PwC consulting iets voor jou.

PwC adviseert veel organisaties in de gezondheidszorg bij vraagstukken gericht op innovatie, kwaliteitsverbetering binnen de primaire en ondersteunende processen en organisatie-inrichting. Dit zijn zowel transformaties op organisatie als op ketenniveau, vaak in nauwe samenwerking met (financiële) stakeholders van de betrokken organisaties. Daarnaast is PwC op landelijk niveau betrokken bij beleidsmatige opdrachten in de zorgsector. Voorbeelden van onze projecten zijn:

1) de Social Trials waarin we domeinoverstijgend samenwerken om te experimenteren met nieuwe ondersteuningsvormen voor mensen met dementie en hun naasten

2) de implementatie van zinnige zorg initiatieven met als doel het verhogen van de kwaliteit van zorg tegen lagere maatschappelijke kosten

3) de implementatie van een digitale oplossing om de administratielasten van zorgmedewerkers te verlagen.

 

 

Wie ben je?

 • Je bent een ambitieuze student met affiniteit voor de gezondheidszorg. Je wilt jezelf verder ontplooien, een bijdrage leveren aan maatschappelijk relevante thema’s en het beste uit jezelf en collega’s halen;

 • Je bent in de afstudeerfase van je academische master, bijvoorbeeld in de richting van gezondheidswetenschappen, geneeskunde, beleid en management in de zorg, bedrijfskunde of economie, maar ook studierichtingen zoals health informatics, life science & technology, management of technology, technical medicine of data science;

 • Je spreekt en schrijft Nederlands;

 • Je beschikt over sterke analytische en communicatieve vaardigheden, zowel in woord als geschrift;

 • Je bent een teamplayer met een ondernemende en resultaatgerichte houding;

 • Je bent intrinsiek gemotiveerd om de klant te helpen bij bedrijfsmatige en maatschappelijke vraagstukken;

 • Je weet op een verbindende wijze klanten te inspireren en te overtuigen van de waarde van je adviezen.
   

Hoe ziet je stage eruit?

Je werkt ongeveer de helft van de week samen in kleine teams bij de klant waarbij je on the job wordt gecoacht door ervaren collega’s en zo maximaal kunt leren. De andere helft van de week kun je besteden aan je afstudeeronderzoek of andere studieactiviteiten. De indeling hiervan kunnen we flexibel inrichten. Voor het onderwerp van het onderzoek ben jij in de lead, maar vindt altijd in overleg met PwC plaats. PwC levert zoveel mogelijk de benodigde tools, connecties en eventueel de data die nodig zijn voor het succesvol uitvoeren van het onderzoek.

Het gezondheidszorg team is een hechte groep met een zeer sterk teamgevoel waarbinnen we door de diversiteit in onze groep elke dag weer ook van elkaar leren. Het gezondheidszorg team is onderdeel van de publieke consulting praktijk van PwC. Deze groep bestaat uit ongeveer 120 professionals die actief zijn in het publieke domein. Alle public sector adviseurs hebben hart voor de publieke sector en willen zich inzetten voor maatschappelijk relevante opdrachten. Het team werkt aan inspirerende opdrachten in binnen- en buitenland.

 

Wat bieden we je?

Bij PwC leg je de basis voor de rest van je loopbaan. Als stagiair werk je in een dynamisch en multidisciplinair team, waarbij groei centraal staat. Je werk is erg gevarieerd en afhankelijk van de opdracht, de klant en de specialisten in het team. Je kunt rekenen op uitstekende stagevoorwaarden die zijn opgesteld met aandacht voor jouw ervaringen en flexibel meewerken en afstuderen. Bovendien bieden we je:

 • Een competitieve stagevergoeding;

 • Veel coaching en oog voor jouw persoonlijke ontwikkeling;

 • Een open werksfeer, waarbij je veel kunt oefenen met feedback geven en ontvangen;

 • Een kennisorganisatie waarbij je zowel kunt leren van, als uitgroeien tot een topspecialist;

 • Flexibel werken;

 • Teamevents;

 • Een laptop.

Solliciteer nu!

Heb je interesse, herken je je in onze purpose en waarden en sluit je aan bij het profiel? We zijn per augustus op zoek naar iemand die het team komt versterken (startdatum in overleg).

Bij je sollicitatie ontvangen wij graag de volgende documenten:

 • CV;

 • Motivatiebrief;

 • Eerste onderzoeksvoorstel (indien relevant);

 • Cijferlijst

Je hoort zo snel mogelijk van ons of we samen met jou doorgaan met de sollicitatieprocedure en zo ja hoe we dit gaan doen. Heb je in de tussentijd nog vragen? Neem dan contact op met onze recruiter Liza van der Neut via liza.van.der.neut@pwc.com of +31 6 38 1994 86.

Stage informatie

Bedrijf: Bedrijf: PwC

Locatie: Amsterdam

Opleidingsniveau: WO

Periode:

Type: Werkstage

Vergoeding:

Solliciteren

Meer stages