Stagiair(e) Bedrijfsvoering en Benchmarking

Berenschot

Stage informatie

Bedrijf: Berenschot

Locatie: Utrecht

Opleidingsniveau: WO

Periode:

Type: Werkstage

Vergoeding: € 416,- per maand

Deze stage is niet meer vacant

Heb je affiniteit met het verbeteren van de prestaties van organisaties? Ben je benieuwd hoe het is om bij een groot, toonaangevend organisatieadviesbureau te werken? Wil je jouw advies- en onderzoeksvaardigheden doorontwikkelen? Vind je het leuk om in een multidisciplinair team te werken? Ben je analytisch, cijfermatig onderlegd, extravert, nieuwsgierig en initiatiefrijk? Dan is een stage bij onze adviesgroep iets voor jou! We bieden een fulltime stage aan voor 4 à 6 maanden. Hierbij vindt de stageperiode altijd in onderlinge afstemming plaats.

Een stage bij Berenschot

In de afgelopen vijf jaar hebben tientallen studenten het stageprogramma bij Berenschot succesvol afgerond. Het merendeel werkt nu voor Berenschot of een ander adviesbureau, allen hebben bij Berenschot een goede basis gelegd voor de start van hun loopbaan. De adviesgroep Benchmarking en Bedrijfsvoering biedt doorgaans 2 à 3 studenten met verschillende (studie)achtergronden tegelijkertijd een stageplaats aan.

De adviesgroep Bedrijfsvoering & Benchmarking

Als stagiair maak je in dit geval deel uit van de adviesgroep Bedrijfsvoering en Benchmarking gevestigd op het hoofdkantoor in Utrecht. Een jong team van circa 20 adviseurs combineert iedere dag hard werken en presteren in een professionele setting met het leveren van de beste kwaliteit voor onze klanten. Er wordt op een open en informele manier met elkaar omgegaan met een hoge bereidheid om elkaar te helpen.

De adviseurs zijn hoofdzakelijk werkzaam voor gemeenten, zorg- en onderwijsinstellingen, woningcorporaties en landelijke overheidsinstellingen. Hierbij is het doel het verbeteren van de kwaliteit, professionaliteit, doelmatigheid en effectiviteit van het primaire proces en/of de bedrijfsvoering.

Voorbeelden van veel voorkomende vraagstukken zijn het opstellen van een businesscase voor samenwerking, verzelfstandiging of uitbesteding, benchmarkonderzoek, verbetering van de efficiëntie en effectiviteit in de inrichting, aansturing en processen, financiële doorlichting en (her)ontwerpen van bedrijfsonderdelen.

Rol en profiel stagiair(e)

Als stagiair(e) draai je actief en volledig mee binnen de adviesgroep en in de multidisciplinaire projectteams, je verricht onderzoek en analyseert, je gaat mee naar de klant voor interviews en je schrijft mee aan offertes en rapportages. Dit zijn voorbeelden van de vele diverse activiteiten die je zelfstandig of in samenwerking met de adviseurs zal verrichten. Hierbij zal je ook regelmatig samenwerken met collega’s uit andere adviesgroepen. Daarnaast is er alle ruimte om aan je scriptie te werken onder begeleiding van één van de adviseurs. De mate waarin je aan je scriptie en aan projecten werkt, zal per week verschillen.

Wij zoeken excellente, ambitieuze en proactieve masterstudenten die zich door middel van een stage willen ontwikkelen op zowel professioneel (als adviseur) als op persoonlijk gebied (competenties en vaardigheden). Je hebt affiniteit met maatschappelijke onderwerpen, bent handig met cijfers, het schrijven van teksten, communicatief vaardig, samenwerkingsgericht en gemotiveerd om het adviesvak te ervaren en te leren.

Naast zowel het advieswerk als jouw eventuele scriptie staan we ook stil bij je eigen ontwikkeling. Je wordt begeleid door twee ervaren adviseurs. Zij bieden ondersteuning, maar dagen je ook uit om continu kritisch te zijn naar jezelf en je werk en je grenzen te verleggen om het maximale uit je stage te halen. Je leert en ervaart bij Berenschot net zoveel als je zelf wilt.

Arbeidsvoorwaarden

Bij Berenschot krijg je per maand een vergoeding van € 416,-. Wanneer je niet langer de beschikking hebt over vrij reizen met het OV, dan vergoeden we de OV-kosten. Verder krijg je de beschikking over een laptop waarmee je overal kan inloggen op het netwerk van Berenschot.

In principe werk je vier dagen op kantoor en één dag thuis of op de universiteit. Dit is gebruikelijk, omdat de ervaring leert dat je op deze manier sneller en beter de organisatie en je collega’s leert kennen. Hierdoor is het ook makkelijker om betrokken te worden bij interessante projecten.

Interesse?

Je kunt solliciteren via het sollicitatieformulier. Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Simon Heesbeen of Daniëlle Wuite. Je kunt hen uiteraard ook telefonisch bereiken via 030 - 291 6848.

Stage informatie

Bedrijf: Bedrijf: Berenschot

Locatie: Utrecht

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode:

Type: Werkstage

Vergoeding: € 416,- per maand

Meer stages

Stages