Rekenkameronderzoeken

KplusV

Stage informatie

Bedrijf: KplusV

Locatie: Amsterdam

Opleidingsniveau: WO

Periode:

Type: Afstudeerstage

Vergoeding: Onbekend

Deze stage is niet meer vacant

Afstudeer stagiair doorwerking rekenkameronderzoeken

Wat is de context?
De afgelopen jaren heeft KplusV meerdere rekenkameronderzoeken uitgevoerd naar het doeltreffend, doelmatig en rechtmatig handelen van gemeenten en provincies. Samen met de rekenkamercommissies hebben we aanbevelingen geformuleerd om tekortkomingen aan te pakken en prestaties te verbeteren. Maar volgen de gemeenten en provincies deze aanbevelingen wel op? En waarom gebeurt dat soms niet of slechts deels? Wij zijn benieuwd naar de antwoorden op deze vragen, omdat we daarmee onze rekenkameronderzoeken en aanbevelingen kunnen aanscherpen.

Wat ga jij doen?
Je brengt van een aantal rekenkameronderzoeken in beeld of én wanneer de overheidsorganisaties onze aanbevelingen hebben opgevolgd. Hierbij inventariseer je welke verklaringen er zijn voor het wel of niet uitvoeren van de aanbevelingen. En of we typeringen kunnen geven aan de aanbevelingen die wel of niet worden opgevolgd. Daarnaast onderzoek je wie de opvolging controleert en hoe, en welke rol de rekenkamercommissie en de gemeenteraad of Provinciale Staten daarbij kunnen spelen. Je formuleert tot slot verbeterpunten voor de doorwerking van rekenkameronderzoeken. Dit werk doe je binnen onze marktgroep Duurzame leefomgeving.

Wat neem je mee?

 • Je bent minimaal derdejaars student Bedrijfskunde, Bestuurskunde, Organisatiekunde, Politicologie of vergelijkbaar;
 • Je hebt interesse in het verbeteren van de prestaties van (overheids)organisaties;
 • Je kent de gangbare sociaalwetenschappelijke onderzoeksmethoden en weet hoe je deze moet inzetten, zowel kwalitatief als kwantitatief;
 • Je hebt sterke analytische vaardigheden;
 • Je kunt bondig en overtuigend schrijven;
 • Je bent resultaatgericht en neemt initiatief;
 • Je wilt graag ervaring opdoen bij een gerenommeerd organisatieadviesbureau.

Wie zijn wij?
Wie betrokken is, wordt betrokken. Dat zien we bij KplusV elke dag. Opdrachtgevers en initiators weten ons te vinden. Voor gedegen adviezen. Voor onze kennis van zowel de publieke sector als het bedrijfsleven. Voor onze ervaring met innovatieve projecten. En voor onze ondernemersmentaliteit. We verbinden mensen en mogelijkheden. In ieder geval altijd informeel en collegiaal. Maar met een enorme drive om projecten te laten slagen. Met inspirerende initiatieven en goede ideeën. We denken, durven en doen. Die houding maakt ons tot een modern, no-nonsense kennisbedrijf.

Al sinds 1984 en met ruim negentig medewerkers zetten we onze schouders hieronder, vanuit vestigingen in Arnhem en Amsterdam.

Wat bieden wij?

 • Een professionele werkomgeving waarin je veel kunt leren op adviesvlak;
 • Een stageplek in een team met ervaren en inspirerende collega-adviseurs;
 • Een opdracht voor een halfjaar; start zo snel mogelijk, maar in goed overleg;
 • Ons kantoor in Arnhem of Amsterdam als standplaats;
 • Een passende stagevergoeding.

Interesse gewekt?
Klinkt deze afstudeerstage jou goed in de oren? Stuur ons je cv met LinkedIn-profiel en een korte motivatiebrief. Gebruik hiervoor ons sollicitatieformulier.

Nog vragen? Neem dan contact op met Martijn Dekker(dekker@kplusv.nl, 06-27 08 55 06).

Stage informatie

Bedrijf: Bedrijf: KplusV

Locatie: Amsterdam

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode:

Type: Afstudeerstage

Vergoeding: Onbekend

Meer stages

Stages