Stagiair(e) Arbeidsmarktvraagstukken

Bedrijf
Locatie
Utrecht
Opleidingsniveau
WO
Periode
Type
Werkstage
Vergoeding
nader te bepalen
Vakgebieden
Sectoren
Deze stage is niet meer vacant

Wil jij tijdens een stage ervaring opdoen als consultant? Heb je affiniteit met kwantitatief onderzoek, maatschappelijke vraagstukken en ben je daarnaast geïnteresseerd in organisatievraagstukken? Ben je benieuwd hoe het is om bij een groot, toonaangevend adviesbureau te werken, dan is een stage bij Berenschot iets voor jou!

Berenschot is voor een periode van vijf maanden, met ingang van 1 februari a.s. op zoek naar een stagiair(e) voor de adviesgroep Maatschappelijke Ontwikkeling, Zorg en Informatiemanagement (MOZI). We zoeken een masterstudent economie, bestuurskunde of aanverwante studie die onderzoek wil doen en die daarnaast breed inzetbaar is bij uiteenlopende opdrachten. Wij bieden je tevens aan om mee te doen aan het Berenschot Plusprogramma.

Wie zoeken we?
Berenschot is op zoek naar een ambitieuze student in de eindfase van zijn of haar studie die onderzoek wil doen naar de ontwikkelingen op het terrein van Werk en Inkomen. Op dit moment vinden grote veranderingen plaats. Gemeenten krijgen de verantwoordelijkheid om grote groepen mensen met een arbeidshandicap geheel of gedeeltelijk aan het werk te helpen. Gemeenten zijn ook financieel verantwoordelijk. Zij moeten afwegingen maken tussen enerzijds de kosten die zij moeten maken om sommige groepen aan het werk te helpen en te begeleiden en anderzijds de maatschappelijke, sociale en financiële opbrengsten. Berenschot ondersteunt gemeenten bij het maken van deze keuzes. Er is op dit moment een uitgebreid instrumentarium in ontwikkeling, zoals afwegingskaders, keuzemodellen en benchmarks. Wij zoeken mensen die in teamverband een bijdrage willen leveren aan deze ontwikkeling.

De stagiair heeft bovengemiddeld interesse in het adviesvak en aantoonbare ervaring en affiniteit met modelbouw, financiële analyses en maatschappelijke vraagstukken. Passende opleidingen zijn onder meer economie, bestuurskunde, bedrijfskunde en organisatiekunde.

Belangrijke eigenschappen: energie, inzet, commitment, enthousiasme, scherp analytisch vermogen en cijfermatig inzicht, stevigheid, nieuwsgierigheid, vermogen tot samenwerken én zelfstandigheid. Tot slot kun je helder rapporteren en heb je de drive om te leren en jezelf continu te verbeteren.

Om stage te kunnen lopen bij Berenschot moet je gedurende de gehele stageperiode ingeschreven staan bij een universitaire onderwijsinstelling. Je ontvangt voor het afstuderen een stagevergoeding.

Waar kom ik terecht?
De adviesgroep MOZI bestaat uit circa veertig professionals die zelfstandig en in teams opdrachtgevers adviseren. Deze opdrachtgevers zijn vaak publieke partijen (rijksoverheid, provincies, gemeenten, gemeenschappelijke regelingen) en private en maatschappelijke organisaties (zorg? en welzijnsorganisaties, sw-bedrijven, culturele instellingen, onderwijsinstellingen, et cetera). Naast werk en inkomen, richt MOZI zich op organisatieadviesvragen op de terreinen Kunst, cultuur en media, Onderwijs, Zorg en welzijn en Informatiemanagement.

Wat bieden wij?
De stage biedt studenten de mogelijkheid het adviesvak van binnenuit te leren kennen. In het Plusprogramma staan reflectie, leren en persoonlijke ontwikkeling centraal. Globaal bestaat het Plusprogramma uit de volgende onderdelen:

  • Een meewerkstage van 5 maanden (1 februari t/m 30 juni 2015) bij Berenschot. Deze stage is fulltime, met uitzondering van enkele verplichte uren voor je studie of scriptie. De mogelijkheid bestaat om deze stage te combineren met je afstudeerscriptie, indien de inhoud aansluit bij onze adviespraktijk. De inhoudelijke scriptiebegeleiding ligt dan bij de opleiding.
  • Meewerken in lopende opdrachten. Van meeschrijven aan offertes en rapporten tot het helpen organiseren van bijeenkomsten, van voorbereiden en afnemen van interviews tot het doen van deskresearch en het maken van presentaties. Als stagiair bij MOZ krijg je de kans het adviesvak van A tot Z te leren kennen.
  • Professionele begeleiding door een adviseur van Berenschot waarbij oog is voor je persoonlijke én je vakinhoudelijke ontwikkeling.
  • Trainingen over professionele (advies)vaardigheden gegeven door ervaren adviseurs. Aan de hand van een echte casestudie maak je gedurende de looptijd van je stage in de praktijk kennis met een adviesopdracht van begin tot eind, samen met circa 7 andere stagiaires die hetzelfde Plusprogramma vanuit andere adviesgroepen volgen.

Hoe meld ik mij aan?
Ben je geïnteresseerd in deze uitdagende stage? Aanmelden voor de stageplek kan via het aanmeldformulier. Wij verzoeken je vriendelijk uitsluitend te reageren als je aan het gevraagde profiel voldoet. Mocht je vragen hebben over de functie, dan kun je contact opnemen met Sofie Berns via 030-2916803 (secretariaat), of via s.berns@berenschot.nl.

Op maandag 15 december en woensdag 17 december a.s. voeren wij de sollicitatiegesprekken. Eind juli is de geselecteerde kandidaat bekend.

Stage informatie

Bedrijf: Bedrijf: Berenschot

Locatie: Utrecht

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode:

Type: Werkstage

Vergoeding: nader te bepalen

Meer stages