Stagiair Bedrijfsmodellen

Squarewise

Stage informatie

Bedrijf: Squarewise

Locatie: Amsterdam

Opleidingsniveau: WO

Periode: 3 - 6 maanden

Type: Werkstage

Vergoeding: Bespreekbaar

Deze stage is niet meer vacant

Over Squarewise
Squarewise is een dynamisch bureau dat gelooft dat onze leefwereld moet en gaat veranderen naar een duurzamere samenleving. Deze veranderingen krijgen steeds meer vorm, maar de grote stappen moeten nog gezet worden. Het is onze missie om deze duurzame transitie, met name in de bouw- en energiesector, te versnellen.

Dit doen we door transitiemakers op te leiden die (consortia van) ondernemingen, overheden en individuen helpen een koploper te worden in de transitie naar een duurzame wereld. Transitiemakers zijn enthousiaste aanpakkers die de werking van ‘het systeem’ in Nederland doorzien en gedreven zijn om naar een nieuw equilibrium te sturen. Teamspelers die vanuit onbevangenheid het collectieve belang tussen verschillende organisaties kunnen verwoorden en verbinden om gezamenlijk naar een duurzame toekomst te bewegen.

De onderwerpen waar we op dit moment actief aan werken zijn energiesysteemveranderingen, meervoudige waardecreatie en activatie van consumenten. We beperken ons daarbij niet tot het geven van advies, maar nemen de rol die nodig is om doorbraken in het versnellen van transities te realiseren. Op een creatieve en soms confronterende manier weten we partijen te verbinden, omdat we geloven dat we samen betere resultaten kunnen behalen. Met een scherpe analyse en met hands-on mentaliteit streven we naar maximale impact.

Wat ga je doen?
Squarewise is als organisatie ook in ontwikkeling en zoekt daarom een enthousiaste stagiair die onderzoek doet naar nieuwe en houdbare bedrijfsmodellen. We streven naar maximale sociale impact en zijn op zoek naar het best passende bedrijfsmodel daarbij omdat traditionele modellen niet meer werken. Als stagiair zal je Squarewise ondersteunen met het identificeren, ontwikkelen en formuleren van deze nieuwe bedrijfsmodellen en het analyseren van de houdbaarheid en impact hiervan. Deze bedrijfsmodellen werk je uit en vervolgens schrijf je een aanbeveling voor Squarewise.

Dit zijn de centrale verantwoordelijkheden in jouw onderzoeksopdracht:

 • Analyseer de markt, sterktes en mogelijkheden voor Squarewise
 • Doe onderzoek naar en adviseer over mogelijke bedrijfsmodellen
 • Ontwikkel een actieplan

Voor deze stage zoeken wij een enthousiaste stagiair, die:

 • een WO opleiding volgt, bij voorkeur op het gebied van organisatiekunde, bestuurskunde, bedrijfskunde of vergelijkbaar.
 • in het 3e of 4e jaar van zijn/haar studie zit;
 • enthousiast wordt van het werken in een jonge, ondernemende organisatie en proactief meedenkt met de behoeften van de organisatie;
 • zelfstandig kan werken;
 • affiniteit heeft met technologische ontwikkelingen en innovatie;
 • gedreven is om bij te dragen aan het realiseren van duurzame transities;
 • de Nederlandse en Engelse taal uitstekend beheerst;
 • 4 dagen per week beschikbaar is, vanaf november voor een periode van 4 tot 6 maanden.

Wat biedt Squarewise jou?
Als jong team zijn we ondernemend ingesteld. We geloven dat een wereld in verandering andere vaardigheden vraagt. Denken met je hart, durven samen te werken, openheid en lef. Dit herken je ook in onze organisatie. Wij leiden unieke denkers op, authentieke aanpakkers die gedreven zijn om impact te behalen bij cliënten die zij helpen een duurzame rol te vinden in een wereld in transitie. We bepalen met elkaar de strategie van de organisatie, waarin transitiemakers de kern vormen. Als stagiair word je intensief begeleid door Marcel Heskes, directeur van Squarewise.

Startdatum en duur
Bespreekbaar, maar wat ons betreft start je zo snel mogelijk!

Contactinformatie
Voor extra informatie over deze stage kun je contact opnemen met Janne van den Tweel via vandentweel@squarewise.com of 020-4473925. Naast je CV, horen wij in je motivatie graag wat jouw drive is om bij Squarewise stage te lopen.

Stage informatie

Bedrijf: Bedrijf: Squarewise

Locatie: Amsterdam

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode: 3 - 6 maanden

Type: Werkstage

Vergoeding: Bespreekbaar

Meer stages

Stages