Meeloopstage Corporate Finance - Debt Advisory

Bedrijf
Locatie
Amstelveen
Opleidingsniveau
WO
Periode
Type
Meeloopstage
Vergoeding
Onbekend
Vakgebieden
Sectoren
Deze stage is niet meer vacant

Bij KPMG Corporate Finance wordt aan studenten die met de laatste fase van hun academische opleiding bezig zijn, de mogelijkheid geboden om via een stage nader kennis te maken met corporate finance, met de KPMG-organisatie en natuurlijk met ons als collega’s. KPMG Corporate Finance biedt (inter)nationale dienstverlening op het gebied van transacties in de strategie-, acquisitie-, verkoop- en financieringsfase. Hiertoe begeleidt KPMG Corporate Finance cliënten bij alle stadia van fusies, acquisities, desinvesteringen, strategische heroriëntatie en financieringen. Door de koppeling van branche- & vakkennis biedt KPMG Corporate Finance intensieve begeleiding van deze processen en daaraan gerelateerde projecten.
 
Als onderdeel van Corporate Finance, begeleidt het Debt Advisory Team corporates en financiële instellingen bij uitdagende en complexe financieringsvraagstukken. Ons team biedt (inter)nationale dienstverlening op het gebied van (her)financieringsprocessen, credit rating advies, securitisaties, projectfinanciering en publiek private samenwerking (PPS). In een veranderend financieringslandschap, waarbij, naast bankfinanciering, alternatieve financieringsbronnen steeds belangrijker worden, positioneert het Debt Advisory Team zich als onafhankelijk adviseur tussen ondernemingen en de (internationale) kapitaalmarkt.
In de afgelopen 3 jaar trad het Debt Advisory Team op als adviseur bij Nederlandse hypotheeksecuritisaties met een totale omvang van meer dan EUR 40 miljard.
Daarnaast adviseerde het Debt Advisory Team de winnende consortia van publiek private samenwerkingsprojecten voor onder andere de provinciale weg N33, het rijksgebouw voor de Hoge Raad in Den Haag en de rijksweg A12.
 
Door een diepe branche- & vakkennis adviseert het Debt Advisory Team tevens op het gebied van waarderingen, koop en verkoop van leningen(portefeuilles). Daarnaast treedt het Debt Advisory Team op als intern adviseur bij waarderingen van complexe financiële instrumenten (derivaten).

Het succes van KPMG Corporate Finance steunt op een aantal pijlers: een klantgerichte benadering, een open cultuur, hoge standaarden, gemotiveerde mensen, onafhankelijkheid en creatieve oplossingen. Cliënten zijn onder meer middelgrote ondernemingen, beursgenoteerde ondernemingen en (semi-) overheidsinstellingen. Door ons sterke internationale netwerk zijn wij in staat wereldwijd opererende ondernemingen te ondersteunen. In Nederland heeft Corporate Finance een vestiging in Amstelveen. Klik hiervoor informatie over de unit Corporate Finance.
 
Meeloopstage
Tijdens een meeloopstage in de maanden januari tot en met april, doe je voornamelijk praktijkervaring op bij het waarderen van complexe financiële instrumenten, zoals rentederivaten, FX-swaps en leningen. Dit doe je als volledig teamlid van het Debt Advisory Team. Hierdoor leer je het team en KPMG Corporate Finance goed kennen.
Je kunt ons in een aantal maanden (2 tot 3) daadwerkelijk helpen bij praktijkopdrachten voor (interne) klanten van KPMG. Op deze manier doe je vakinhoudelijke kennis op van het waarderen van financiële instrumenten, Bloomberg en gestructureerd modelleren in MS Excel. Daarnaast ontwikkel je in de praktijk diverse vaardigheden, zoals het werken in teamverband.

Het profiel

Wij zoeken laatstejaars universitaire studenten met een studierichting econometrie, (bedrijfs)economie of technische studies, met bij voorkeur een kwantitatieve of financiële afstudeerrichting. Je hebt interesse in of affiniteit met derivaten en complexe financiële producten en vindt het leuk om te ‘puzzelen’.

Meer informatie of solliciteren

Wil je meer weten over KPMG en deze functie, neem dan contact op met een van onze recruiters van het KPMG Recruitment Centre, (020) 656 7162 of per e-mail.
Direct solliciteren? Klik dan op onderstaande button.

Screening is onderdeel van de sollicitatieprocedure. Een individueel assessment kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Solliciteer online!

Stage informatie

Bedrijf: Bedrijf: KPMG

Locatie: Amstelveen

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode:

Type: Meeloopstage

Vergoeding: Onbekend

Meer stages