Stagiair Communicatie

Ecofys

Stage informatie

Bedrijf: Ecofys

Locatie: Utrecht

Opleidingsniveau: HBO/WO

Periode: 3 - 6 maanden

Type: Werkstage

Vergoeding: Onbekend

Deze stage is niet meer vacant

Ecofys International is op zoek naar een

Stagiair Communicatie

voor stichting CO2ntdown in Utrecht

De positie

Ecofys en Urgenda zijn de Stichting CO2ntdown aan het oprichten. Doel van de stichting is om de Nederlandse CO2 uitstoot met 10% extra terug te dringen. CO2ntdown gaat de kloof dichten die er voor Nederland nog zit tussen ‘business as usual’ en maximaal 2 graden opwarming van de aarde. Het doel van CO2ntdown is om een reductie te bewerkstelligen van de Nederlandse CO2emissie van 20 miljoen ton per jaar tussen januari 2013 en januari 2020.

Daarbij:

  • verbindt de CO2ntdown een groep van leidende organisaties die samen CO2 emissies reduceren.
  • biedt de CO2ntdown organisaties hiervoor een handelingsperspectief via 10 concrete en haalbare doelen.
  • maakt de CO2ntdown resultaten meetbaar, de bijdrages concreet en zichtbaar en monitort de CO2ntdown de vordering.

De klimaatverandering komt steeds sneller dichterbij en kan grote negatieve gevolgen hebben op ons dagelijks leven. Klimaat verandering ontstaat door opwarming van de aarde. CO2, het belangrijkste broeikasgas, houdt warmte vast dat wordt ingestraald door de zon. Bovendien breekt CO2 langzaam af. Deze CO2-reductie is dus een absolute noodzaak voor een leefbare aarde. Nu en voor de toekomst.

We zoeken een stagiair die voor deze stichting een communicatieplan kan maken en uitvoeren. Daarnaast zal je werkzaamheden aan de website gaan uitvoeren. En tenslotte gaan we (avond)bijeenkomsten organiseren met geïnteresseerden en partners, waarin je een rol mag spelen.

We bieden een goede begeleiding, werken voor een inspirerende zaak, een stage die je deels zelf mag “maken”, en een uitstekende kans je netwerk te vergroten en de “echte wereld” te zien.

Het profiel

Ben je enthousiast over de hierboven beschreven functie en voldoe je aan de volgende criteria, dan willen we je graag ontmoeten!

  • Een HBO / academische achtergrond in Communicatie wetenschappen;
  • Competenties: creativiteit, teamspeler, proactief, denkt in mogelijkheden, resultaatgericht;
  • Affiniteit met duurzaamheid;
  • Uitstekende mondelinge en schriftelijke beheersing van het Nederlands en het Engels.

Werken bij Ecofys - experts in energie

Opgericht in 1984 met de visie van het bereiken van "duurzame energie voor iedereen", is Ecofys uitgegroeid tot de toonaangevende expert in het gehele spectrum van duurzame energie, energie- en koolstofefficiëntie, energiesystemen & markten alsmede energie-& klimaatbeleid. De unieke synergie tussen deze vakgebieden is de sleutel tot succes. Ecofys creëert slimme, effectieve, praktische en duurzame oplossingen voor en met publieke en private klanten over de hele wereld. Ecofys heeft kantoren in Nederland, Duitsland, België, Verenigd Koninkrijk, China en de Verenigde Staten, waar meer dan 230 experts werken aan het oplossen van energie en klimaat uitdagingen.

Werken bij Ecofys betekent samen werken met inspirerende collega's in een informele bedrijfscultuur, met ruimte voor eigen initiatief en groei. Wij bieden een aantrekkelijk pakket van secundaire arbeidsvoorwaarden.

Geïnteresseerd?

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Izaäk van der Neut, International HR Consultant, op telefoonnummer +31 30 662 3716.
Om te solliciteren, bezoek onze website: http://www.ecofys.com/nl/carriere/ en klik op "Stagiair Communicatie".

Stage informatie

Bedrijf: Bedrijf: Ecofys

Locatie: Utrecht

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode: 3 - 6 maanden

Type: Werkstage

Vergoeding: Onbekend

Meer stages

Stages