Scriptant Forensic Technology

KPMG

Stage informatie

Bedrijf: KPMG

Locatie: Amstelveen

Opleidingsniveau: WO

Periode: 3 - 6 maanden

Type: Afstudeerstage

Vergoeding: Onbekend

Deze stage is niet meer vacant

Scriptant Forensic Technology

Met een jong team richt Forensic Technology, onderdeel van KPMG Forensic, zich op het oplossen van technische uitdagingen in een afwisselende werkomgeving. Sinds 1993 is KPMG toonaangevend op het gebied van onderzoek naar (vermoedens van) fraude en advies over de beheersing van integriteitrisico’s. Onze technische dienstverlening is een speerpunt voor de komende jaren. Forensic Technology opereert enerzijds op het scheidsvlak tussen financiële informatie en digitale gegevens en vervult daarbij een essentiële rol bij de uitvoering van audits en forensische onderzoeken. Daarnaast adviseren wij cliënten met betrekking tot diverse vraagstukken door middel van forensische data-analyse en computer forensics.
Wil jij onderzoek doen naar de mogelijkheden van techniek voor het doorgronden van financiële informatie? Spreekt het ontwikkelen en in praktijk brengen van innovatieve, technische concepten je aan? Dan maken we graag kennis met jou.
 
Wij zijn op zoek naar een methode om informatie uit jaarverslagen gestructureerd toegankelijk te maken ten behoeve van text- en data-mining. In een jaarverslag geeft een bedrijf de gebeurtenissen van het afgelopen jaar weer.  Mede door de financiële crisis en recente fraudezaken is de belangstelling voor  jaarverslagen toegenomen. Jaarverslagen worden nog nauwkeuriger onder de loep genomen en zowel de inhoud als regelgeving zijn aan veranderingen onderhevig. Per bedrijf en per jaar verschilt de structuur en het type informatie in het jaarverslag. Het structureren van deze data vergroot de mogelijkheden voor verdere analyse. Te denken valt daarbij aan de inzet van text- en data-mining methoden voor het identificeren van opvallende patronen ten behoeve van fraudedetectie. Jouw onderzoek zal plaatsvinden in het kader van een PhD-project waarbij we de mogelijkheden van text-mining voor het detecteren van fraude in jaarverslagen onderzoeken. Wij bieden je de mogelijkheid om tijdens je afstudeerstage onderzoek te doen naar de ontwikkeling van een methode voor het structureren van grote hoeveelheden complexe data.

Het profiel

Je zit in de scriptiefase van je studie Informatica, Artificial Intelligence of een andere technische opleiding. Daarnaast heb je affiniteit met data-analyse en forensisch onderzoek. Verder ben je een absolute teamplayer met een kritische, leergierige en professionele houding die goed in staat is zelfstandig te werken. Analytisch en conceptueel ben je sterk ontwikkeld. Daarnaast ben je assertief, flexibel en initiatiefrijk.

Ons aanbod

KPMG biedt een uitstekende stagevergoeding en de mogelijkheid om alvast onderdeel uit te maken van het Forensic Technology team. Na afronding van je stageperiode kan eventueel een volgende stap besproken worden.

Meer informatie of solliciteren?

Wil je meer weten over KPMG en deze functie, neem dan contact op met Patrick Özer, manager Forensic Technology (020) 656 8207. Screening is onderdeel van de sollicitatieprocedure. Een individueel assessment kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteer online

 

Stage informatie

Bedrijf: Bedrijf: KPMG

Locatie: Amstelveen

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode: 3 - 6 maanden

Type: Afstudeerstage

Vergoeding: Onbekend

Meer stages

Stages