Afstudeerstagiair(e) Zorg

Berenschot

Stage informatie

Bedrijf: Berenschot

Locatie: Utrecht

Opleidingsniveau: WO

Periode:

Type: Afstudeerstage

Vergoeding: Ja

Deze stage is niet meer vacant

Wil jij je afstudeerstage combineren met het opdoen van ervaring als consultant? Heb je affiniteit met zorg, en ben je daarnaast geïnteresseerd in organisatievraagstukken? Wil je ervaren hoe het is om bij een groot, toonaangevend adviesbureau te werken? Dan is een stage bij Berenschot iets voor jou!

Berenschot heeft voor een periode van vijf maanden, per 1 september a.s. plaats voor een stagiair(e) voor de adviesgroep Maatschappelijke ontwikkeling, zorg en informatiemanagement (MOZI).

Wie zoeken we?
Een ambitieuze student in de eindfase van zijn of haar studie, die onderzoek wil doen naar het langer zelfstandig thuis wonen van ouderen. Door de extramuralisering blijven de komende jaren tienduizenden ouderen thuis wonen die voorheen aanspraak konden maken op een plaats in het verzorgingshuis. Tegelijkertijd blijven verreweg de meeste ouderen al decennia lang tot op zeer hoge leeftijd zelfstandig wonen, vaak ook nadat ze zorgafhankelijk zijn geworden. De onderzoeksvraag van Berenschot luidt: ‘Onder welke omstandigheden is het wel en niet kosteneffectief om ouderen zelfstandig thuis te laten wonen?’. Het onderzoek dient zo veel mogelijk financieel onderbouwd te zijn. Graag werken we in overleg met de geselecteerde kandidaat de onderzoeksvraag en onderzoeksopzet verder uit.

Als stagiair heb je bovengemiddelde interesse in het adviesvak en aantoonbare ervaring en affiniteit op het gebied van de domeinen van MOZI, in het bijzonder de (ouderen)zorg. Passende opleidingen zijn bijvoorbeeld gezondheidswetenschappen (Health Economics Policy and Law of vergelijkbare afstudeerrichtingen), bestuurskunde, politicologie, bedrijfskunde, onderwijskunde, economie en organisatiekunde. Belangrijke eigenschappen: energie, inzet, commitment, enthousiasme, scherp analytisch vermogen, stevigheid, nieuwsgierigheid, vermogen tot samenwerken én zelfstandigheid. Tot slot kun je helder rapporteren en heb je de drive om te leren en jezelf continu te verbeteren.

Om stage te kunnen lopen bij Berenschot, moet je gedurende de gehele stageperiode ingeschreven staan bij een universitaire onderwijsinstelling. Voor het afstuderen ontvang je een stagevergoeding.

Waar kom ik terecht?
De adviesgroep MOZI bestaat uit circa dertig professionals die zelfstandig en in teams opdrachtgevers adviseren. Te denken valt aan publieke partijen (rijksoverheid, provincies, gemeenten, gemeenschappelijke regelingen) en private en maatschappelijke organisaties (zorg? en welzijnsorganisaties, sw-bedrijven, culturele instellingen en onderwijsinstellingen). Daarnaast richt MOZI zich op organisatieadviesvragen op het vlak van kunst, cultuur en media, onderwijs, zorg en welzijn en informatiemanagement.

Wat bieden wij?
Tijdens deze fulltime afstudeerstage krijg je gedurende vijf maanden de mogelijkheid het adviesvak van binnenuit te leren kennen. Globaal bestaat een stage bij Berenschot uit de volgende onderdelen:

  • ?Meewerken in lopende opdrachten. Van meeschrijven aan offertes en rapporten tot het helpen organiseren van bijeenkomsten, van voorbereiden en afnemen van interviews tot het doen van deskresearch en het maken van presentaties.
  • ?Professionele begeleiding door een adviseur van Berenschot, met oog voor je persoonlijke en je vakinhoudelijke ontwikkeling.

Hoe meld je je aan?
Ben je geïnteresseerd in deze uitdagende stage? Upload dan uiterlijk vrijdag 27 juni 2014 je brief met motivatie, curriculum vitae en cijferlijst via de website. Wij verzoeken je vriendelijk uitsluitend te reageren als je aan het gevraagde profiel voldoet. Heb je vragen over de functie, neem dan contact op met Eveline Castelijns via 030-2916803 (secretariaat) of e.castelijns@berenschot.nl.

De sollicitatiegesprekken vinden plaats op donderdag 10 juli en vrijdag 11 juli a.s. Eind juli selecteren wij de kandidaat.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Stage informatie

Bedrijf: Bedrijf: Berenschot

Locatie: Utrecht

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode:

Type: Afstudeerstage

Vergoeding: Ja

Meer stages

Stages