Afstudeerstagiair(e) arbeidsmarktvraagstukken

Berenschot

Stage informatie

Bedrijf: Berenschot

Locatie: Utrecht

Opleidingsniveau: WO

Periode:

Type: Afstudeerstage

Vergoeding: Ja

Deze stage is niet meer vacant

Wil jij je afstudeerstage combineren met het opdoen van ervaring als consultant? Heb je affiniteit met kwantitatief onderzoek, maatschappelijke vraagstukken en ben je daarnaast geïnteresseerd in organisatievraagstukken? Wil je ervaren hoe het is om bij een groot, toonaangevend adviesbureau te werken? Dan is een stage bij Berenschot iets voor jou!

Berenschot heeft voor een periode van vijf maanden, met ingang van 1 september a.s. plaats voor een stagiair(e) voor de adviesgroep Maatschappelijke Ontwikkeling, Zorg en Informatiemanagement (MOZI

Wie zoeken we?
Een ambitieuze student in de eindfase van zijn of haar studie, die onderzoek wil doen naar de ontwikkelingen op het terrein van Werk en inkomen. Op dit moment vinden grote veranderingen plaats. Gemeenten krijgen de verantwoordelijkheid om grote groepen mensen met een arbeidshandicap geheel of gedeeltelijk aan het werk te helpen. Gemeenten zijn ook financieel verantwoordelijk. Zij moeten de kosten die zij moeten maken om sommige groepen aan het werk te helpen en te begeleiden, afwegen tegen de maatschappelijke, sociale en financiële opbrengsten. Berenschot ondersteunt gemeenten bij het maken van deze keuzes. Momenteel werken we aan een uitgebreid instrumentarium, waaronder afwegingskaders, keuzemodellen en benchmarks. Hiervoor zoeken we mensen die in teamverband aan deze ontwikkeling willen bijdragen.

Als stagiair heb je bovengemiddelde interesse in het adviesvak en aantoonbare ervaring en affiniteit met modelbouw, financiële analyses en maatschappelijke vraagstukken. Passende opleidingen zijn onder meer economie, bestuurskunde, bedrijfskunde en organisatiekunde. Belangrijke eigenschappen: energie, inzet, commitment, enthousiasme, scherp analytisch vermogen en cijfermatig inzicht, stevigheid, nieuwsgierigheid, vermogen tot samenwerken én zelfstandigheid. Tot slot kun je helder rapporteren en heb je de drive om te leren en jezelf continu te verbeteren.

Om stage te kunnen lopen bij Berenschot, moet je gedurende de gehele stageperiode ingeschreven staan bij een universitaire onderwijsinstelling. Voor het afstuderen ontvang je een stagevergoeding.

Waar kom ik terecht?
De adviesgroep MOZI bestaat uit circa dertig professionals die zelfstandig en in teams opdrachtgevers adviseren. Te denken valt aan publieke partijen (rijksoverheid, provincies, gemeenten, gemeenschappelijke regelingen) en private en maatschappelijke organisaties (zorg? en welzijnsorganisaties, sw-bedrijven, culturele instellingen en onderwijsinstellingen). Daarnaast richt MOZI zich op organisatieadviesvragen op het vlak van kunst, cultuur en media, onderwijs, zorg en welzijn en informatiemanagement.

Wat bieden wij?
Tijdens deze fulltime afstudeerstage krijg je gedurende vijf maanden de mogelijkheid het adviesvak van binnenuit te leren kennen. Globaal bestaat een stage bij Berenschot uit de volgende onderdelen:

  • ?Meewerken in lopende opdrachten. Van meeschrijven aan offertes en rapporten tot het helpen organiseren van bijeenkomsten, van voorbereiden en afnemen van interviews tot het doen van deskresearch en het maken van presentaties.
  • Professionele begeleiding door een adviseur van Berenschot, met oog voor je persoonlijke en je vakinhoudelijke ontwikkeling.

Hoe meld je je aan?
Ben je geïnteresseerd in deze uitdagende stage? Upload dan uiterlijk vrijdag 27 juni 2014 je brief met motivatie, curriculum vitae en cijferlijst via de website. Wij verzoeken je vriendelijk uitsluitend te reageren als je aan het gevraagde profiel voldoet. Heb je vragen over de functie, neem dan contact op met Adriaan Oostveen via 030-2916803 (secretariaat) of a.oostveen@berenschot.nl.

De sollicitatiegesprekken vinden plaats op donderdag 10 juli en vrijdag 11 juli a.s. Eind juli selecteren wij de kandidaat.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Stage informatie

Bedrijf: Bedrijf: Berenschot

Locatie: Utrecht

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode:

Type: Afstudeerstage

Vergoeding: Ja

Meer stages

Stages