Financial Management – Planning, Budgeting & Forecasting

KPMG

Stage informatie

Bedrijf: KPMG

Locatie: Amstelveen

Opleidingsniveau: WO

Periode:

Type: Afstudeerstage

Vergoeding: Marktconform

Deze stage is niet meer vacant

Scriptant Financial Management – Planning, Budgeting & Forecasting

Wil jij onderzoek doen naar strategische vraagstukken op het gebied van Planning, Budgeting & Forecasting en meer specifiek scenario analyse & planning in de retail?

Het profiel

De afstudeerstage wordt uitgevoerd binnen KPMG Advisory en meer specifiek Management Consulting- Financial Management. Financial Management richt zich op het verbeteren van de financiële functie binnen (beursgenoteerde) bedrijven en overheid. De financiële functie van organisaties is een weerspiegeling van de business strategie, verschaft de juiste (financiële) informatie en ondersteunt de besluitvorming in alle lagen van de organisatie. Uiteraard binnen de wettelijke kaders en regelgeving. Om de prestatie van de financiële functie te optimaliseren en de toegevoegde waarde voor de business te vergroten, is een breed dienstenpakket van financiële diensten beschikbaar. Van finance strategy en transformation tot efficiënte finance operations. Het helpt organisaties leidend te worden en te blijven in financieel management.

Deze afstudeeropdracht is gericht op het vakgebied Planning, Budgeting & Forecasting, een van de proposities binnen Financial Management en meer specifiek gericht op Scenario analyse & planning en de toepassing hiervan binnen de retail.

De retail is flink in verschuiving. Trends die op dit moment bijna dagelijks een rol spelen zijn de verschuiving van winkel/ massa marketing naar online kopen, waarbij de winkel meer ondersteunende functie krijgt. De online versnelling is vooral de laatste jaren ingezet met tegenwoordig zo’n 37.000 webwinkels en een geschatte omzet van € 9 miljard. Nieuwe retail ketens, zoals Zalando en Bol.com zijn zeer succesvol gebleken en daarnaast doen traditionele retailers, zoals Albert Heijn, H&M en Zara het ook niet slecht. Andere retailers, zoals de Free Record Shop hebben het echter niet gered. Door het groeiende online kanaal verandert ook de concurrentie. Een lokale sportschoenen zaak in Utrecht kan concurrentie krijgen van een webshop uit een ander deel van het land met een sportschoenen aanbieding, die aan huis geleverd wordt. Daarnaast doen nieuwe technologieën hun intrede, bijvoorbeeld het steeds maar toenemende belang van mobiele telefoons. De consument wordt steeds prijs, kwaliteits- en service bewuster, doordat veel meer informatie via internet beschikbaar is. Daarnaast zorgt de toepassing van data en analytics ervoor, dat de retailer hun klanten steeds beter gaan begrijpen.

Cross- channel winkelen is de toekomst, hoewel deze toekomst zich maar moeilijk kan laten voorspellen!!

Het onderzoek draait om de vraag in hoeverre de toepassing van scenario analyse & planning als vast onderdeel van de planning & control cyclus bij retailers kan bijdragen aan verbeterende voorspellingen in deze onzekere tijden. Scenario planning is het korte en lange termijn financieel analyseren en bespreken van verschillende scenario’s op basis van mogelijke macro- economische and business scenario’s inclusief de impact van ieder scenario op het bedrijf en de concurrentie. Deelvragen kunnen zijn:

 • In hoeverre wordt scenario analyse & planning en daarmee een doorkijk naar de langere termijn toegepast binnen retailers?
 • Zijn retailers, die deze methode toepassen succesvoller dan hun branchegenoten, die deze methode niet toepassen?
 • Had het toepassen van scenario analyse & planning betere resultaten betekend voor sommige (nu failliete) retailers?
 • Welke succes factoren spelen een rol bij het toepassen en uitrollen van scenario analyse & planning?

Kom jij ons helpen om met ons inzicht te bieden in deze methode en trends en de mogelijkheden voor organisaties in de retail?

Het profiel

 • Je zit in het laatste jaar van je academische opleiding, bij voorkeur (technische) bestuurskunde, bedrijfskunde, bedrijfseconomie, accountancy of economie met bovengemiddelde studieresultaten.
 • Je bent analytisch en conceptueel (dit blijkt uit je studieresultaten) en onderscheid je door je doortastendheid en verrassende aanpak van issues.
 • Je bent inhoudgedreven, zelfstanding, prestatie- en doelgericht en op een gezonde manier ambitieus in alles wat je doet.
 • Je beschikt over probleemoplossende vaardigheden, je weet complexe vraagstukken te structureren en door te dringen tot de kern van het probleem. Je laat een probleem niet  los voordat je de beste oplossing gevonden en uitgevoerd hebt. Dit betekent dat je een kritische, leergierige en professionele houding hebt en goed in staat bent zelfstandig te werken.
 • Je bent een teamplayer met sterk ontwikkelde communicatieve vaardigheden.
 • Als collega ben je betrokken en enthousiast en je beschikt over een gezonde dosis aan relativeringsvermogen en zelfreflectie.
 • Het onderzoek zal in het Engels worden uitgebracht; excellente Engels taalvaardigheden zijn een must.

Ons aanbod

KPMG biedt je een uitgelezen kans om je te verdiepen in vraagstukken rondom Planning, Budgeting & Forecasting binnen (beursgenoteerde) bedrijven. Verder bieden we je kansen om door te groeien, een stagevergoeding voor maximaal 6 maanden, goede begeleiding, kennismaking met het Management Consultancy vak en Financial Management en met KPMG.

Startdatum zal per 1 maart 2014 zijn (in overleg en indien mogelijk ook eerder).

KPMG is een organisatie met persoonlijke aandacht voor medewerkers. Onze mensen werken dagelijks intensief samen in een prettige en stimulerende omgeving voor aansprekende cliënten. Persoonlijke ontwikkeling staat bij ons centraal. Met gerichte training, opleiding en coaching helpen we onze medewerkers te excelleren en het beste uit zichzelf te halen.

Meer informatie of solliciteren?

Wil je meer weten over KPMG en deze functie, neem dan contact op met een van onze recruiters van het KPMG Recruitment Centre, (020) 656 7162 of per e-mail.
Direct solliciteren? Klik dan op deze link.

Screening is onderdeel van de sollicitatieprocedure. Een individueel assessment kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Stage informatie

Bedrijf: Bedrijf: KPMG

Locatie: Amstelveen

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode:

Type: Afstudeerstage

Vergoeding: Marktconform

Meer stages

Stages