Scriptant Financial Management – Shared Services

KPMG

Stage informatie

Bedrijf: KPMG

Locatie: Amstelveen

Opleidingsniveau: WO

Periode:

Type: Afstudeerstage

Vergoeding: Marktconform

Deze stage is niet meer vacant

Scriptant Financial Management – Shared Services

De stages worden uitgevoerd binnen KPMG Advisory en meer specifiek Management Consulting- Financial Management. Financial Management richt zich op het verbeteren van de financiële functie binnen (beursgenoteerde) bedrijven en overheid. De financiële functie van organisaties is een weerspiegeling van de business strategie, verschaft de juiste (financiële) informatie en ondersteunt de besluitvorming in alle lagen van de organisatie. Uiteraard binnen de wettelijke kaders en regelgeving. Om de prestatie van de financiële functie te optimaliseren en de toegevoegde waarde voor de business te vergroten, is een breed dienstenpakket van financiële diensten beschikbaar. Van finance strategy en transformation tot efficiënte finance operations. Het helpt organisaties leidend te worden en te blijven in financieel management.

Deze afstudeeropdracht is gericht op het vakgebied van financiële Shared Service Centers (SSCs), een van de proposities binnen Financial Management die zich richt op het opzetten en verbeteren van SSCs vaak in combinatie met een off- en outsourcing component.

Sinds het concept van shared services eind jaren negentig vanuit de Verenigde Staten is overgewaaid naar Europa, heeft er een ware ontdekkingstocht plaatsgevonden met betrekking tot het implementeren, vormgeven en opereren van shared service centers (SSCs). De early adopters lijken om dit moment een tweede fase van verdere consolidatie in te stappen naast een aantal late adopters. De laatste groep heeft als voordeel dat het minder onbezonnen in het shared services-avontuur stapt. Consultants en outsourcing- providers zijn volwassen geworden en beter in staat organisatie op professionele wijze te begeleiden. Efficiëntie- verbetering en kostenbesparing zijn nog altijd belangrijke doelen voor de keuzen om een SSC op te zetten. Wij zien echter dat het onvoldoende is om enkel te concurreren op basis van lage kosten; er is tegenwoordig meer voor nodig om een bedrijf succesvol en gezond te houden (zie verwijzing 1). Een SSC kan hier een bijdrage aan leveren.

Het onderzoek (in Engels uitgevoerd) draait om de vraag hoe SSCs zich (moeten) gaan ontwikkelen. Wij willen graag vooruit kijken naar het jaar 2020:

 • Determine what developments impact shared services in 2020;
 • Determine the consequences for shared services;
 • Determine what shared services in 2020 will look like;
 • Are the (old) levers for shared services (reduce costs, higher finance quality, focus on core) changing?

Kom jij ons helpen inzicht te krijgen in de toekomst van shared services?

Het profiel

 • Je zit in het laatste jaar van je academische opleiding, bij voorkeur (technische) bestuurskunde, bedrijfskunde, bedrijfseconomie, accountancy of economie met bovengemiddelde studieresultaten.
 • Je bent analytisch en conceptueel (dit blijkt uit je studieresultaten) en onderscheid je door je doortastendheid en verrassende aanpak van issues.
 • Je bent inhoudgedreven, zelfstanding, prestatie- en doelgericht en op een gezonde manier ambitieus in alles wat je doet.
 • Je beschikt over probleemoplossende vaardigheden, je weet complexe vraagstukken te structureren en door te dringen tot de kern van het probleem. Je laat een probleem niet  los voordat je de beste oplossing gevonden en uitgevoerd hebt. Dit betekent dat je een kritische, leergierige en professionele houding hebt en goed in staat bent zelfstandig te werken.
 • Je bent een teamplayer met sterk ontwikkelde communicatieve vaardigheden.
 • Als collega ben je betrokken en enthousiast en je beschikt over een gezonde dosis aan relativeringsvermogen en zelfreflectie.
 • Het onderzoek zal in het Engels worden uitgebracht; excellente Engels taalvaardigheden zijn een must.

Ons aanbod

KPMG biedt je een uitgelezen kans om je te verdiepen in vraagstukken rondom Shared Services Centers binnen (beursgenoteerde) bedrijven. Verder bieden we je kansen om door te groeien, een stagevergoeding voor maximaal 6 maanden, goede begeleiding, kennismaking met het Management Consultancy vak en Financial Management en met KPMG.

Startdatum zal per 1 maart 2014 zijn (in overleg en indien mogelijk ook eerder).

KPMG is een organisatie met persoonlijke aandacht voor medewerkers. Onze mensen werken dagelijks intensief samen in een prettige en stimulerende omgeving voor aansprekende cliënten. Persoonlijke ontwikkeling staat bij ons centraal. Met gerichte training, opleiding en coaching helpen we onze medewerkers te excelleren en het beste uit zichzelf te halen.

Meer informatie of solliciteren?

Wil je meer weten over KPMG en deze functie, neem dan contact op met een van onze recruiters van het KPMG Recruitment Centre, (020) 656 7162 of per e-mail.
Direct solliciteren? Klik dan op solliciteren.

Screening is onderdeel van de sollicitatieprocedure. Een individueel assessment kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Stage informatie

Bedrijf: Bedrijf: KPMG

Locatie: Amstelveen

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode:

Type: Afstudeerstage

Vergoeding: Marktconform

Meer stages

Stages