Stagiair(e) Marketing & Communicatie

Ecorys

Stage informatie

Bedrijf: Ecorys

Locatie: Rotterdam

Opleidingsniveau: HBO/WO

Periode:

Type: Werkstage

Vergoeding: Onbekend

Deze stage is niet meer vacant

Stagiair(e) Marketing & Communicatie

De afdeling Marketing & Communicatie (M&C) van Ecorys in Rotterdam is voor de periode vanaf januari/februari 2014 op zoek naar een Stagiair(e) Marketing & Communicatie.

32-40 uur per week, minimaal 4 maanden

De afdeling M&C ondersteunt de experts, afdelingen en management van Ecorys in Nederland met uiteenlopende diensten en producten op het gebied van de interne en externe communicatie. Denk aan o.a. branding, websites en social media, jaarverslagen, personeelsbladen, e-magazines en brochures, mediacontacten en persberichten, intranet, in- en externe bijeenkomsten en presentaties, en huisstijl. M&C adviseert ook de internationale kantoren van Ecorys over communicatiezaken. Voor de diverse projecten vindt regelmatig contact plaats met collega’s van het Creative Services team in Birmingham, Engeland.

2014 wordt een druk en dynamisch jaar voor M&C, waarin veel aandacht uitgaat naar de doorontwikkeling van de verschillende websites, de integratie van social media binnen onze externe communicatie en marketing, en het professionaliseren en visueel aantrekkelijker maken van onze producten en onze communicatie. Ook ondersteunen wij het management bij de communicatie rond organisatorische veranderingsprocessen.

De twee huidige M&C-ers zijn vooral op zoek naar iemand die een gezonde dosis werklust, creativiteit en een frisse blik op communicatie meeneemt. Wij stellen daar een informele werksfeer en goede begeleiding tegenover.

Je werkzaamheden

Als stagiair(e) M&C ondersteun je de twee senior M&C-adviseurs bij het uitvoeren van diverse werkzaamheden. Je hebt een zeer gevarieerd takenpakket met o.a. de volgende werkzaamheden:

  • Het werken aan websites (tekstueel en visueel), waarbij je een kritisch oog hebt voor de kwaliteit van teksten en van de overall look & feel;
  • Het plaatsen van berichtjes op social media (m.n. LinkedIn en Twitter);
  • Assisteren bij tekstredactie en vormgeving van folders / factsheets (met photoshop), interne en externe nieuwsbrieven en presentaties;
  • Het verzamelen van materiaal voor, en het schrijven en plaatsen van stukjes op ons intranet;
  • Meewerken aan interne campagnes (o.a. maatschappelijk verantwoord ondernemen);
  • Controleren en bestellen van huisstijl drukwerk. Hiervoor onderhoud je ook contacten met derden, zoals vormgevers en een reclamebureau;
  • Uitvoeren van dagelijkse werkzaamheden op de afdeling, zoals het bijhouden van planningen en het afhandelen van correspondentie en mail- en telefoonverkeer.

Afhankelijk van jouw kwaliteiten en interesse kan worden gekeken of je gedurende je stageperiode aan één of enkele grotere projecten kunt werken.

Je kwalificaties

Je volgt een Hbo-opleiding op het vakgebied van marketing en communicatie en je bent op zoek naar een stage voor minimaal vier maanden. Je hebt een dienstverlenende instelling en goede communicatieve vaardigheden. Je bent doortastend, legt gemakkelijk contacten en kunt goed zelfstandig werken. Je beheerst de Engelse taal in woord en geschrift en het lijkt je leuk om in een internationaal bedrijf in de zakelijke dienstverlening te werken. Kennis van – en enige ervaring met – grafische programma’s en CMS is niet noodzakelijk, maar spreken in je voordeel.

Meer informatie

De startdatum van de stageperiode wordt in onderling overleg bepaald maar is bij voorkeur januari / februari 2014. In geval van ‘part time’ stagelopen (32 uur) ben je in ieder geval beschikbaar op vrijdag.

Ben je enthousiast over het communicatievak en spreekt een stage M&C bij Ecorys je aan? Dan hebben wij voor jou een uitdagende stageplek!

Voor meer informatie over deze stageplaats kun je contact opnemen met

  • Miep Sijben (T 010 453 88 31 of E miep.sijben@ecorys.com).

Solliciteren

Wij ontvangen graag je cv met motivatiebrief en meest recente cijferlijst. Je kunt direct solliciteren via ons online sollicitatieformulier.

ECORYS Nederland BV
Afdeling HRM 
Postbus 4175
Watermanweg 44
3067 GG Rotterdam

T 010 453 85 67
F 010 453 86 20 
E werken@ecorys.com 
W www.ecorys.nl

Stage informatie

Bedrijf: Bedrijf: Ecorys

Locatie: Rotterdam

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode:

Type: Werkstage

Vergoeding: Onbekend

Meer stages

Stages