Stage Industrial Control Systems

Accenture

Stage informatie

Bedrijf: Accenture

Locatie: Amsterdam

Opleidingsniveau: WO

Periode:

Type: Afstudeerstage

Vergoeding: Onbekend

Deze stage is niet meer vacant

Stage Industrial Control Systems (o.a. SCADA) Security

Schema: Full-time

In alle sectoren wordt verregaande automatisering toegepast om efficientieslagen te behalen, daarbij kan tegenwoordig veel van de apparatuur op afstand aangestuurd worden. Als je vanuit de IT denkt is dit een heel logische gedachte en is men druk bezig het netwerk en alle servers goed te beschermen, zeker op het moment dat de apparatuur vanaf een openbaar netwerk kan worden benadert. Maar denk nu eens vanuit een energie- of productiebedrijf. De Operationele Technologie (OT), oftewel de fabrieken en fysieke apparatuur met daarbinnen verschillende schakelsystemen die alles aansturen, hoe worden die beveiligd tegen hackers en virussen? Konden in het verleden de schakelsystemen alleen lokaal bedient worden en was de hardware en software vaak specifiek ontwikkeld voor een functie en een organisatie, nu wordt gebruik gemaakt van standaard hardware en software en zijn systemen vanaf het internet toegankelijk.

Omdat er nog altijd anders tegen IT en OT aangekeken wordt liggen de processen om IT en OT te beheren en te beschermen vaak niet op een lijn en lopen de cruciale operationele systemen een steeds groter gevaar. Clienten van Accenture beginnen door recente incidenten zoals Stuxnet in te zien dat de Industrial Control Systems die de core business aansturen goed beschermt moeten worden. Nieuwe ontwikkelingen zoals smart grid zorgen daarbij voor grote uitdagingen.

Omschrijving

Deze onderzoeksopdracht richt zich op het inzichtelijk maken van de risico's omtrent Industrial Control Systems (SCADA, PCS, DCS) en de maatregelen die genomen kunnen worden om deze te beschermen. De volgende onderzoeksvragen kunnen onderdeel zijn van deze opdracht:

 • In hoeverre is er markt "awareness" bij bedrijven dat ICS security een noodzaak is en een andere aanpak vergt?
 • In hoeverre is ICS een pervasive fenomeen en moeten we verder dan de productie bedrijven kijken om beveiliging naar een hoger plan te trekken nu dat elk gebouw een vorm van ICS (climate control, smart grid, etc) heeft?
 • Welke (andere) skillset hebben bedrijven nodig om dit risico op de juiste manier af te dekken. Waar zitten momenteel de skill/knowledge gaps?
 • Hoe zou de architectuur er uit moeten zien; welke maatregelen moeten genomen worden voor het netwerk, software, hardware, etc?
 • In hoeverre kunnen best practices overgenomen worden van IT security; waar zitten de specifieke verschillen?
 • Hoe kan de security gemonitord worden en aangesloten worden op het bestaande incident management?
 • Hoe kan dit alles ingericht worden zonder de efficientie van de operationele processen aan te tasten?

Plaats in de organisatie

Accenture Technology Consulting maakt deel uit van Accenture, een bedrijf dat zich wereldwijd bezighoudt met Consulting, Technology Services en Outsourcing. Wij werken met onze klanten samen om hen te helpen high performance organisaties te worden. Dit doen we door een combinatie van bewezen ervaring en uitgebreide vaardigheden in alle bedrijfstakken en bedrijfsfuncties. Daarnaast doen we diepgaand onderzoek onder de meest succesvolle bedrijven in de wereld. Binnen Accenture Technology Consulting werken we op het snijvlak van business en IT. We helpen grote en vaak internationale organisaties om hun prestaties verder te verbeteren door hun strategische doelstellingen te vertalen in concrete technologische oplossingen. Daartoe ontwikkelen we business cases, strategieën en roadmaps voor slimme IT investeringen.

Binnen Technology Consulting kun jij - vanuit je expertise - worden ingezet in de volgende industrieën: Products, Communication, Media, Entertainment & High Tech, Public Services & Health, Resources of Financial Services.

Kwalificaties

 • Je bent in het laatste jaar van je studie aan een Technische Universiteit, bij voorkeur een afstudeerrichting op het gebied van:  IT/Technologie/Engineering.
 • Je hebt (aantoonbare) affiniteit met IT en consulting.
 • Je bent een teamplayer met uitstekende communicatieve vaardigheden.
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal uitstekend.
 • Je kunt zelfstandig werken en weet van aanpakken.

Wat levert het jou op?

 • Je krijgt goede begeleiding van een team met ervaren consultants.
 • Je krijgt een stagevergoeding en een laptop ter beschikking.
 • Mogelijkheid om af te studeren met een ervaren begeleiding, kennis en expertise van Accenture.
 • Ervaring binnen een groot, internationaal consultancykantoor.

Overige informatie

 • Duur: 6 maanden
 • Aantal uren per week: 40
 • Locatie: Amsterdam, flexibele werkplek (werken tussen onze collega's)
 • Startdatum: Per direct

Na het succesvol afronden van de stage kan Accenture je een permanent contract aanbieden!

Solliciteer online

Solliciteer direct via de button "Online solliciteren" onderaan deze pagina. Graag ontvangen wij jouw CV en motivatiebrief. Een assessment maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure. Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Claire Receveur via telefoonnummer 020 - 493 83 83.

Over Accenture

Wil je meer weten over een carrière bij Accenture? Ga dan naar www.Accenture.nl/carriere of volg ons via www.Facebook.com/accenturenl.

Online solliciteren

Stage informatie

Bedrijf: Bedrijf: Accenture

Locatie: Amsterdam

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode:

Type: Afstudeerstage

Vergoeding: Onbekend

Meer stages

Stages