Afstudeerstage Strategie en Innovatie in de Zorg

Squarewise

Stage informatie

Bedrijf: Squarewise

Locatie: Amsterdam

Opleidingsniveau: WO

Periode:

Type: Afstudeerstage

Vergoeding: Onbekend

Deze stage is niet meer vacant

Wat ga je doen?
In de dynamische gezondheidszorgsector is Squarewise een partner van onder andere zorginstellingen en zorgverzekeraars. Door een combinatie van zorginhoudelijke kennis met ervaring op het vlak van strategische en bestuurlijke vraagstukken, ondersteunt Squarewise haar cliënten om op innovatieve wijze aan de vragen van de veranderende markt te voldoen.

Een actueel thema in Nederland is ‘spreiding en concentratie’ van zorg, ofwel het verschuiven van de situatie waarin alle ziekenhuizen alle zorg aanbieden naar differentiatie in zorgaanbod op basis van kwaliteit en kostenefficiëntie. In 2011 heeft Teun Kraaij voor Squarewise een eerste afstudeeronderzoek binnen dit thema uitgevoerd. Zijn onderzoek richtte zich op de invulling van zorgspecialisatie in Nederland en de effecten hiervan voor de inrichting van zorginstellingen.

Wij willen graag verder onderzoek doen naar de mogelijke strategische keuzes van zorginstellingen bij de herinrichting van het zorglandschap in het kader van spreiding en concentratie. Graag bespreken we op basis van jouw visie op dit thema hoe we een vervolgonderzoek kunnen vormgeven. Denk daarbij aan te verwachten ontwikkelingen op het gebied van samenwerking en positionering in de Nederlandse gezondheidszorg of de te verwachten prestaties (zowel financieel als zorginhoudelijk) van zorginstellingen.

Squarewise wil graag kennismaken met afstudeerders die:

  • met uitstekende resultaten een relevante Bacheloropleiding hebben afgerond;
  • een relevante Master volgen (bv healthcare management, technische bestuurskunde, bedrijfskunde, economie, innovatie management);
  • inhoudelijk gepassioneerd zijn over thema’s in de zorg;
  • resultaatgericht en gedreven zijn;
  • interesse hebben in strategie, innovatie, ondernemerschap en duurzaamheid en het leuk vinden om middels een afstudeerstage het adviesvak te leren kennen;
  • de drive hebben om Squarewise collega’s te enthousiasmeren en te inspireren op het onderwerp waar je onderzoek naar doet;
  • een teamplayer zijn met een eigen visie;
  • de Nederlandse en Engelse taal uitstekend beheersen.

Teun Kraaij, afstudeerstagiair Zorg
Constant gestimuleerd en uitgedaagd door de cultuur en consultants van Squarewise krijg je niet alleen de kans om in alle vrijheid je scriptie te schrijven, maar word je ook betrokken bij de organisatie en adviesprojecten. Ik ben 8 maanden opgenomen in de organisatie en heb vanuit dit perspectief onderzoek gedaan naar zorgspecialisatie in Nederland, niet alleen voor mij interessant maar ook voor Squarewise, omdat de resultaten worden verwerkt in adviesopdrachten. De betrokkenheid en energie van collega’s stimuleert enorm en maakt het schrijven van een scriptie bij Squarewise een dynamisch en leerzaam proces. Absoluut aan te raden voor de ambitieuze student!

Wat biedt Squarewise jou?
Squarewise is een kwalitatief hoogstaand adviesbureau, dat snel groeit en volop in beweging is. Squarewise biedt je de kans om je sterk inhoudelijk te ontwikkelen én kennis te maken met het adviesvak. Afstudeerders worden intensief begeleid door een Squarewise consultant. Je maakt onderdeel uit van de Business Unit Gezondheidszorg en wordt behandeld als een volwaardig lid van onze organisatie. Squarewise kenmerkt zich door haar open, ondernemende en transparante bedrijfscultuur met gezamenlijke lunches en vrijdagmiddagborrels. Voor meer informatie over afstuderen bij Squarewise kun je contact opnemen met Eefje Bosch (zie onderstaand).

Startdatum en duur
De startdatum van de stage is mogelijk tussen december en februari voor een duur van minimaal 5 maanden.

Solliciteer online!


Voor meer informatie neem je contact op met:
Eefje Bosch
Claude Debussylaan 48
1082 MD Amsterdam
T +31 (0)20 447 39 25
M +31 (0)6 229 818 75
bosch@squarewise.com

Stage informatie

Bedrijf: Bedrijf: Squarewise

Locatie: Amsterdam

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode:

Type: Afstudeerstage

Vergoeding: Onbekend

Meer stages

Stages