Afstudeerstage CORE

Bedrijf
Locatie
Amsterdam
Opleidingsniveau
WO
Periode
Type
Afstudeerstage
Vergoeding
Deze stage is niet meer vacant

Bezig zijn met je afstudeeronderzoek of scriptieopdracht. Bij Deloitte.

What impact will you make?

Als afstudeerder bij Deloitte Risk Advisory houd je je hoofdzakelijk bezig met het schrijven van je afstudeeronderzoek of scriptieopdracht. Vanuit Deloitte krijg je intensieve ondersteuning van één of meerdere begeleiders. Hierbij kun je altijd terecht voor advies of inhoudelijke feedback op je scriptie. Daarbij kun je gebruiken maken van de kennis en expertise binnen Deloitte en kun je een beroep doen op het (vaak uitgebreide) netwerk van je begeleider.

Naast je scriptie heb je de mogelijkheid om een kijkje in de keuken te nemen bij onze klanten en krijg je de gelegenheid om meer ervaring binnen de Risk Advisory praktijk op te doen. Momenteel zijn we op zoek naar studenten die willen afstuderen binnen (IT) Assurance. We hebben diverse mogelijke opdrachten, maar zijn vooral ook benieuwd naar jouw eigen ideeën!

This is how

Onderzoek suggesties:

Mobile security voor ERP (SAP) omgevingenMobiele technologie neemt een steeds belangrijkere positie in binnen het bedrijfsleven. Gebruikers zijn al enige tijd gewend aan mobiele toegang en apps om overal en altijd, real-time informatie op te halen. Het is dan ook geen verrassing dat organisaties steeds meer manieren zoeken om financiële informatie te ontsluiten via mobiele apparaten en om bijvoorbeeld goedkeuringsprocessen via apps te laten verlopen. Een belangrijke vraag die dit oproept, is of er additionele maatregelen nodig zijn om gerelateerde beveiligingsrisico’s af te dekken. Jij gaat onderzoek doen naar de technische en applicatie infrastructuur gebruikt voor SAP mobile oplossingen om vast te stellen welke risico’s er in deze infrastructuur bestaan en hoe je die kunt beheersen.

Blockchain technologie: wat betekent blockchain voor IT audit?Blockchain is een gedecentraliseerde datastructuur waarin data op een onveranderbare manier kan worden vastgelegd. Blockchain technologie wordt binnen de tech-wereld gezien als ‘The Next Big Thing’ en wordt door sommige professionals zelfs vergeleken met de opkomst van het internet. Naast de financiële sector kan blockchain van invloed zijn op meerdere industrieën zoals Real Estate, Tax & Legal. Dit roept vragen op die ingaan op de risico’s rondom Blockchain en wat dit voor invloed heeft op de huidige IT audit aanpak. In jouw onderzoek ga je onderzoeken welke controles (extra) relevant zijn, en welke niet langer benodigd zijn, zodra een Blockchain oplossing wordt geïmplementeerd.

Agile, Scrum en DevOps in organisaties: wat is de invloed op IT controls?Om concurrerend te zijn zoeken organisaties naar snelle en flexibele manier om hun technologische middelen en producten te ontwikkelen. Veel organsiaties willen dit realiseren door Agile, Scum of met DevOps te gaan werken.. Tijdens een IT audit wordt gekeken naar de beheersing van verandering binnen een IT omgeving van een organisatie. Jij gaat onderzoeken wat de invloed is van Agile, Scrum en DevOps methodieken op de beheersing van veranderingen binnen een IT omgeving, en de daarmee samenhangende IT controls.

‘Cloud’ voor ERP omgevingen: een security risico?Cloud oplossingen worden al enige tijd gebruikt voor zowel consumenten als professionele applicaties. Enterprise Resource Planning (ERP) software wordt over het algemeen nog via traditionele architecturen aangeboden. Verschillende leveranciers hebben recent aangekondigd dat zij hun ERP oplossingen in de (nabije) toekomst via cloud oplossingen beschikbaar zullen stellen. Jouw onderzoek richt zich op de vraagstellen wat hiervan de impact is t.a.v. informatiebeveiliging en controls testing, in het bijzonder voor SAP.

We horen nog veel liever jouw eigen ideeën voor een afstudeeronderzoek!

What we offer
 • Een maandelijkse stagevergoeding van €750,-.
 • Een development program waardoor je je doorlopend blijft ontwikkelen.
 • Flexibele werktijden, je deelt je eigen agenda in.
 • Een 24, 32 of 40-urige werkweek.
 • Een laptop die je ook privé mag gebruiken.
 • Een goed pensioen waarbij je eigen bijdrage slechts 2% bedraagt.
 • Mogelijkheid om deel te nemen aan de collectieve ziektekostenregeling.
 • De mogelijkheid om te profiteren van fiscaal aantrekkelijke zaken, zoals fitness en een fietsplan.
What you offer

Je hebt een passie voor IT en de ambitie om jezelf verder te ontwikkelen, en eventueel later aan de slag te gaan als consultant. Daarnaast voldoen je aan het volgende profiel:

 • Momenteel bezig met het laatstje jaar van je Bachelor en/of Master Information Studies, Informatiekunde/Information management, Technische Bedrijfskunde, (Bestuurlijke) Informatica, Business & ICT, Business Information Management, Informatica & Economie of soortgelijke (technische) studies of Bedrijfskunde met een sterke affiniteit met IT;
 • Je bent een echte teamplayer;
 • Je hebt een proactieve houding;
(W)here

Jouw expertise deel je met zo'n 220 andere collega's in het Control Of Responsible Enterprises - Assurance-team dat onderdeel is van Deloitte Risk Advisory. Ons team geeft onze klanten zekerheid over hun IT omgevingen door hen te adviseren hoe ze het beste in controle blijven over risico’s zoals datalekken, privacy issues en cyberaanvallen.

Binnen deze afdeling vinden we het belangrijk om jezelf continu te ontwikkelen. Daarom hechten we veel waarde aan innovatie en persoonlijke ontwikkeling.

Let's make impact. Apply now!

Bij Deloitte staan we open voor alle mensen die kwaliteit en ambitie meebrengen. We zijn dan ook benieuwd wie jíj bent.

Stage informatie

Bedrijf: Bedrijf: Deloitte

Locatie: Amsterdam

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode:

Type: Afstudeerstage

Vergoeding:

Meer stages