Stagiair strategische positionering en communicatie

Bedrijf
Locatie
Utrecht
Opleidingsniveau
WO
Periode
Type
Werkstage
Vergoeding
Deze stage is niet meer vacant

Jij bent masterstudent(e) en vooral geïnteresseerd in strategische positionering en communicatie. Wat je tijdens je colleges hebt geleerd, wil je nu in de praktijk brengen. Het liefst op een plek waar je breed ervaring opdoet en eventueel ook je afstudeeronderzoek kunt uitvoeren. Herkenbaar? Kom dan stagelopen bij Berenschot!

Wat ga jedoen als stagiair strategische positionering en communicatie?

Bij Berenschot heb je de mogelijkheid het adviesvak van binnenuit te ontdekken. Je gaat aan de slag in het adviesteam Strategische Positionering en Communicatie. Ons team helpt opdrachtgevers bij complexe positionerings- en communicatievraagstukken, het ontwikkelen of inrichten van communicatieafdelingen en het omgaan met gevoelige kwesties of crises.

Samen met onze adviseurs werk je mee aan lopende projecten. Werk bijvoorbeeld mee aan een beleidsonderzoek voor een landelijk informatiecentrum, ondersteun een collega-adviseur bij een advies aan een onderwijsinstelling, werk mee aan de verkenning naar een burgerpanel en onze benchmark communicatie.

Jouw werkzaamheden kunnen bestaan uit het:

 • meeschrijven aan offertes, adviezen en presentaties,
 • uitvoeren van stakeholderanalyses en documentstudies,
 • organiseren van bijeenkomsten, events en werksessies voor het team en voor klanten,
 • ondersteunen bij interviews en meewerken in adviestrajecten,
 • adviseren van ons team over onze ontwikkeling: we leren namelijk ook graag van jou!

Daarnaast kun je meewerken aan andere opdrachten binnen de adviesgroep Openbaar Bestuur. Je krijgt bij dit alles uiteraard goede begeleiding van een adviseur met oog voor jouw persoonlijke én vakinhoudelijke ontwikkeling. Wij vinden het namelijk belangrijk dat de stage jou helpt groeien als professional.

"Vanaf mijn eerste dag ben ik onder de indruk van deze stage en dit team. Ik werd warm ontvangen en het was direct duidelijk dat elk teamlid gepassioneerd is over het vak. Ieder beschikt over een schat aan kennis en door de afwisselende samenstelling van projectteams krijg je de kans om van al deze experts te leren. Daarnaast krijg je de kans om jezelf te ontwikkelen, je draait namelijk vanaf moment één volledig mee met het team. De goede begeleiding tijdens de stage en de sfeer binnen het team ondersteunden dit. Dit alles maakt een stage bij Berenschot een unieke kans om ervaring op te doen en jezelf te ontwikkelen!" – Pit Scheer, stagiair Strategische Positionering en Communicatie

Met wie werk je samen?

Op de eerste plaats werk je samen met het team Strategische Positionering en Communicatie, dat deel uitmaakt van de adviesgroep Openbaar Bestuur. De totale adviesgroep bestaat uit ongeveer vijfenzeventig professionals die zowel zelfstandig als in teams werken aan vraagstukken op het gebied van bestuurlijke inrichting, crisisbeheersing en strategische communicatie.

Met Berenschotters om je heen kun je rekenen op slimme en een tikkeltje eigenwijze koppen als gezelschap. Met wie het hard werken is én hard lachen op zijn tijd. Onze bedrijfsuitjes en borrels zijn dan ook altijd gezellig, of het nu face-to-face of op afstand is.

Wat neem je mee?

Ambitie, leergierigheid en motivatie. Je bent zelfredzaam, neemt initiatief en hebt affiniteit met ons werkveld. Je hebt daarnaast een duidelijke mening over strategische positionering en communicatie in de publieke sector en wilt nu kijken of je die mening bij moet stellen aan de hand van de praktijk of niet.

Verder ben je:

 • masterstudent van een relevante academische opleiding, zoals Communicatiewetenschap, Communicatie & Organisatie, Bestuurskunde of Politicologie,
 • de hele stageperiode van 5 maanden ingeschreven bij een universitaire onderwijsinstelling,
 • een vlotte schrijver met een goed gevoel voor taal.
Wat krijg je van ons?

Berenschot levert al ruim 80 jaar onafhankelijk advies aan de overheid en het bedrijfsleven. We hebben dus de nodige ervaring en met ruim 400 hoogopgeleide medewerkers hebben we ontzettend veel kennis in huis. Kennis die we graag delen, met onze opdrachtgevers én met jou. We durven je dan ook te garanderen dat je tijdens een stage bij ons ontzettend veel leert.

Daarnaast krijg je:

 • een stagevergoeding en leenlaptop,
 • reiskostenvergoeding,
 • een informele werkcultuur met leuke en slimme collega’s,
 • toegang tot ons Stageplusprogramma vol extra trainingen adviesvaardigheden en een adviesopdracht onder begeleiding bij een opdrachtgever.

Tot slot is afstuderen ook een optie. De mogelijkheden bespreken we graag aan de hand van jouw concrete onderzoeksvoorstel. Stuur in dat geval je voorstel mee met je brief en cv.

Is dit de stage voor jou?

Verras ons met jouw cv en motivatie vóór 29 januari 2022 . Wil je tijdens de stage jouw afstudeeronderzoek doen? Stuur dan ook een onderzoeksvoorstel mee.

Insturen kan eenvoudig via ons online sollicitatieformulier t.a.v. Davien van der Sloot. Heb je nog vragen? Davien is consultant bij Berenschot en beantwoordt ze graag. Zij is bereikbaar op 06-29400794.

Je hebt gesolliciteerd. En nu?

Onze HR-adviseur Chandni Angna laat je zo snel mogelijk weten of je wordt uitgenodigd voor een kennismaking. Zo ja, dan is je gesprek met Davien van der Sloot en Mark Weijers.

Stage informatie

Bedrijf: Bedrijf: Berenschot

Locatie: Utrecht

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode:

Type: Werkstage

Vergoeding:

Meer stages