Stagiair(e) organisatie en samenwerking in het publieke domein

Bedrijf
Locatie
Utrecht
Opleidingsniveau
WO
Periode
Type
Werkstage
Vergoeding

Berenschot is op zoek naar een masterstudent die stage wil lopen bij de adviesgroep Samenwerking & Publieke Innovatie (SPI). Heb jij affiniteit met bestuurlijke vraagstukken en interesse in het adviesvak? Vind jij het leuk om mee te draaien in adviesprojecten, en heb je een sterk organisatorisch vermogen? Dan is deze stage iets voor jou!

Werken voor Berenschot betekent werken aan maatschappelijke vraagstukken. Wij helpen verschillende organen in het publieke domein met allerhande vraagstukken. Ook organiseren we met ons team regelmatig bijeenkomsten, kennissessies en meetings met een maatschappelijk tintje. Momenten waarin stakeholders in het publieke domein samenkomen, en sparren over publieke samenwerkingsverbanden, de verkiezingen, de energietransitie: noem maar op! Binnen deze stage lever je een actieve bijdrage aan dit soort activiteiten, en kun je dus veel leren van dit speelveld.

Je komt te werken in een ambitieus, gedreven en maatschappelijk betrokken team met veel ervaring in het publieke domein. Heb je het naar je zin en zie je jezelf wel werken in het adviesvak? Dan zijn de mogelijkheden er om te solliciteren op een traineeship na je stage.

Berenschot en de Gideonsbende

Binnen Berenschot hebben we een Gideonsbende. Een groepje vrije denkers die evenementen organiseren die normaal niet tot stand komen. Allemaal jonge gasten. Denk aan leergangen voor bestuurders en top-ambtenaren met de titel “Taaie Thema’s en Duivelse Dilemma’s in het Openbaar Bestuur”. Maar ook een tv-serie bij NPO over het openbaar bestuur (in voorbereiding). Ook houden we acties binnen Berenschot. Zo is er altijd de dag na de verkiezingen een groot event waarin we ingaan op de verkiezingen, onze eigen schaduwverkiezingen bespreken en we in gaan op inhoudelijke thema's. Ook hebben we tweemaandelijks een speciale gast. Zoals in februari Bernard Wientjes, in april Vera Bergkamp, in mei Floor Vermeulen/ Klaartje Peters en Bas Eenhoorn.

Wat ga je doen?
  • Je draait mee met de Gideonsbende en ondersteunt bij de organisatie van leergangen en inspiratiesessies binnen Berenschot;
  • Je gaat direct meewerken in opdrachten en leert het speelveld van én de spelers in het publieke domein kennen;
  • Zowel voor de Gideonsbende als reguliere opdrachten ga je samen met collega consultants naar klanten en opdrachtgevers, om een beeld te krijgen van de vraagstukken die er liggen;
  • Veel van de werkzaamheden hebben betrekking op het analyseren van vraagstukken, als ook het onderzoeken en ondersteunen bij het advieswerk;
  • Een belangrijk accent ligt in het organiseren van leermodules en events. In de contacten met sprekers en verhuurders van inspirerende locaties. Je doet dit altijd in teamverband. En bent natuurlijk uitgenodigd om bij de leermodules en events aanwezig te zijn.
  • Tijdens de stage word je intensief begeleid door een senior adviseur van Berenschot die je ondersteunt in de ontwikkeling van professionele vaardigheden en het toepassen en operationaliseren van concepten en theorieën. Vanzelfsprekend kijken wij altijd naar de opties om je zo veel mogelijk eigen verantwoordelijkheid te laten nemen. Je levert dus ook daadwerkelijk een bijdrage aan onze diensten en resultaten.
Wat neem je mee?
  • Je bent bezig met een master (technische) bestuurskunde, management van de publieke sector, politicologie, bedrijfskunde economie of sociologie;
  • Je beschikt over een sterk conceptueel en analytisch vermogen en je bent enthousiast, nieuwsgierig en staat stevig in je schoenen.
  • Je bent creatief, een goede organisator en een echte team-player.
Waar kom je terecht?
Wat krijg je van ons?
Is dit de stage voor jou?
h.vanderwerff@berenschot.nl

Stage informatie

Bedrijf: Bedrijf: Berenschot

Locatie: Utrecht

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode:

Type: Werkstage

Vergoeding:

Solliciteren

Meer stages