Stagiair(e) marktonderzoek

Bedrijf
Opleidingsniveau
WO
Periode
Type
Werkstage
Vergoeding
Vakgebieden

Ben jij op zoek naar dé ideale werkplek voor het uitvoeren van je afstudeeronderzoek of het schrijven van je master? Je bent van harte welkom bij PNO!

Jouw rol als stagiair(e) marktonderzoek

Als stagiair(e)krijg je de kans een eerste ervaring op te doen bij PNO ende mogelijkheid om jouw kennis in de praktijk te brengen. Je kan gebruikmaken van het internationale netwerk van PNO.

Je gaat binnen de sectorsubsidie- en innovatieconsultancyopeen gestructureerde wijze een markt- en concurrentieonderzoek uitvoeren. Je inventariseert en analyseert innovaties in de breedste zin van het woord op gebieden als:

 • ICT/applicaties/tools
 • Dienstenen producten
 • Marketing, sales en distributie
 • Processenen organisatie

Doel van het onderzoek is om een zo compleet mogelijk en gedetailleerd beeld te krijgen van marktontwikkelingen en specifiek innovaties bij concurrerende bedrijven. Aspecten die daarbij in kaart worden gebracht zijn de wijze waarop deze worden ingezet en zo mogelijk de resultaten daarvan in de markt en voor het bedrijf. Voor het onderzoek kun je gebruik maken van de website van concurrenten. Ook kunnen er gegevens uit het handelsregister /kvk worden gehaald. Het resultaat wordt verwerkt in een verslag / presentatie, inclusief aanbevelingen voor de toekomst, als basis voor een strategisch marketingplan.

Hoewel het onderzoek zich toespitst op subsidie- en innovatieconsultancy, zal ook aandacht worden gegeven aan (de stand van) technische- en ICT-innovaties in de financiële dienstverlening. Door voor deze sector op marktniveau de belangrijkste ontwikkelingen te schetsen ontstaat voor het concurrentieonderzoek niet alleen een benchmarksituatie, maar kunnen ook ideeën en voorbeelden worden verkregen die anders buiten ons bereik zouden blijven.

De definitieve onderzoeksvraag wordt in afstemming met jou en je universiteit geformuleerd en opgenomen in de stage-overeenkomst.

Hoe ziet jouw profiel eruit?

Ben jij resultaatgericht, pro-actief, nieuwsgierig, zelfstandig en heb je een analytisch inzicht? Dan hebben wij de ideale afstudeerplek voor je, mits je verder voldoet aan de volgende voorwaarden:

 • Een afgeronde Bachelor
 • (Bijna) afgeronde Master, bij voorkeur commerciële economie, bedrijfskunde, marketing- en communicatie
 • Affiniteit met innovatie en ICT
 • Bekend met begrippen als Business Intelligence
 • Communicatieve vaardigheden, zowel mondelinge als schriftelijk in de Nederlandse taal
 • Commerciële mentaliteit en een nieuwsgierige houding
Wat heeft PNO jou te bieden?
 • Stageplek, startdatum in overleg, voor minimaal 24 uur per week, gedurende 4 tot 6 maanden
 • Intensieve begeleiding van een PNO professional / een mentor en feedback van ervaren collega’s
 • Stagevergoeding van € 400 bruto per maand op fulltime basis
 • Jouw inzichten en ideeën versnellen de innovatie, subsidie en financiering en hebben een wezenlijke impact op de technologische vooruitgang van Nederland
 • Je hebt binnen PNO Consultants een grote groep van ambitieuze, capabele en inspirerende collega’s om je heen. Iedereen heeft uiteenlopende talenten en specialismen waar je veel van kunt leren
Wie is PNO Consultants?

PNO Consultants is hét Europees subsidieadviesbureau en dé innovatiepartner die bedrijven en non-profit helpt om goede ideeën ruimte te geven en innovatie waar te maken. PNO Consultants is ruim drie decennia geleden begonnen als kleine starter en is nu marktleider op het gebied van financierings- en innovatie advies, voor iedereen die vol vuur aan iets nieuws begint. PNO Consultants heeft circa 400 medewerkers, verspreid over 20+ vestigingen in Europa; Nederland, Italië, Spanje, België, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk.

Geinteresseerd?

Wij ontvangen graag jouw sollicitatiebrief en CV via onze online sollicitatie portal werkenbij.pnoconsultants.nl. Mocht je vragen hebben over de vacature, neem dan contact op met onze recruiter Rowi Zaat, door te bellen met 06-29558848.

De werving en selectie voor deze vacature houden wij graag in eigen handen.

Stage informatie

Bedrijf: Bedrijf: PNO Consultants

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode:

Type: Werkstage

Vergoeding:

Solliciteren

Meer stages